תוכן שיווקי
קטרקט זו מחלת עין המתבטאת בעיקר על ידי עכירות בעדשת העין. למעשה, מחלה זו היא אחת מהסיבות השכיחות ביותר לירידה ביכולת הראייה, זאת בעוד כי מחלת קטרקט נחשבת לגורם המרכזי לעיוורון בקרב המדינות המפותחות בעולם. למרבה המזל, למחלה זו קיים פתרון יעיל ומדויק עם תוצאות טובות למדי, פתרון מסוג ניתוח קטרקט. בכתבה זו, החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת במידה ואתם או אחד מקרוביכם עתידים לעבור ניתוח קטרקט אצל מנתח מומחה כגון ד"ר מייקל מימוני .
מתי מבצעים ניתוח קטרקט?
בדרך כלל, ניתוח קטרקט יתרחש כאשר המטופל מתחיל לחוות ירידה מאוד משמעותית ביכולת הראייה שלו עקב מחלת הקטרקט – כלומר רק במקרים בהם המטופל מתלונן על אובדן ראייה. אולם, המרפאות הכירורגיות שעורכות ניתוח זה לוקחות בחשבון גם שינויים מסוימים ביכולת הראייה שאינם בהכרח מהווים איבוד שלה, שינויים כמו איבוד רגישות בניגודיות ואובדן של תפיסת הצבעים.
כמו כן, ייתכן כי אלו הסובלים ממחלת הקטרקט יחוו ראייה של צבעים דהויים או יתקלו בקושי רב במצבים של ניגודיות נמוכה (כמו ראייה בלילה) – כל אלו הם בעצם הסימנים המקדימים כי לקטרקט יש השפעה מרכזית על חייכם ועל יכולת הראייה שלכם ובהתאם לכך, ייתכן כי תרצו לעבור ניתוח קטרקט על מנת לשים קץ לבעיה הזו.
האם הניתוח כואב?
בעבר היה נהוג לבצע חתיכת קטרקט על ידי הסרה בחתיכה אחת, אך כיום הדבר שונה לחלוטין. למעשה, ניתוח קטרקט מתבצע בעידן המודרני שבו אנו חיים בדרך כלל על ידי מכשור אולטרסאונד ולייזר, כאשר מטרתם העיקרית היא בעצם לנפץ את הקטרקט לחלקים זעירים וקלים יותר להסרה, כך שהתהליך אינו כואב מאוד ובטח שאינו כואב בהשוואה לניתוח קטרקט בעבר. כמו כן, כדאי לציין כי אותו הניתוח נערך תחת הרדמה מקומית או בהרדמה סביב העין בלבד, כאשר מרבית המטופלים מדווחים אך ורק על תחושה של לחץ סביב העין ולא על כאב מכל סוג שהוא.
האם מותר לנהוג אחרי הניתוח?
לאחר שעברתם ניתוח קטרקט, יהיה עליכם לחכות במרבית המקרים לפחות 48 שעות לפני שתוכלו לנהוג שנית, אם כי כלל האצבע אומר כי על המטופלים שחיכו לפחות 48 שעות לחכות עד שירגישו בנוח לפני שיוכלו לנהוג כרגיל.
לסיכום
קטרקט זו מחלה שכיחה למדי ואפילו גורם העיוורון המרכזי בעולם המערבי שבו אנו חיים. אולם, ניתן בהחלט לטפל בצורה יעילה במחלה זו על ידי עריכת ניתוח קטרקט, כאשר אותו ניתוח הולך והופך ליעיל יותר בזכות המכשור המתקדם בו משתמשים על מנת לבצע את הניתוח המדובר. למידע נוסף אודות ניתוח קטרקט ניתן לגלוש לאתר שבקישור הזה.