בחיפה, בין מתקני הרפואה המתקדמים של אסותא, פועלת דמות יוצאת דופן שמובילה את אחד התחומים הקריטיים ביותר בעולם הרפואה – הדימות. שרית מלול-מרקוביץ', בת 49 מקריית אתא, היא מנהלת מערך הדימות של אסותא חיפה, והיא מגלמת בעבודתה שילוב נדיר של מקצועיות, חדשנות ושליחות אישית.
חדש: חדשות חיפה והקריות בטלגרם! וגם באינסטגרם, בפייסבוק, בטיקטוק, בטוויטר, בוואטסאפ, בתרדס וגם באפליקציה לאייפון ולאנדרואיד.
שרית, אמא לשני ילדים, נולדה בחיפה, אך דרכה לתפקיד שבו היא מכהנת כבר 19 שנים הייתה מקרית למדי. "אף אחד לא חולם להיות דימותן כשהוא ילד," היא אומרת בחיוך. "הגעתי לתחום הזה דרך חברה של אמא שלי שחשפה אותי למקצוע." שרית החליטה לבדוק את הכיוון, ולמרות שלא הכירה את עולם הדימות לעומק, התחברה אליו במהרה, למדה את המקצוע, והתקדמה במהירות במסלול שהוביל אותה לתפקיד מנהלת מערך הדימות באסותא.
השנים חלפו, ושרית לא רק צברה ניסיון אלא גם הרחיבה את השכלתה. לאחרונה סיימה דוקטורט בנושא האטרקטיביות של מקצוע הדימות ושאלה מדוע לא מספיק אנשים פונים אליו. "אנחנו רואים מחסור משמעותי בדימותנים ברמה הלאומית," היא מציינת. "המקצוע מוכר כמקצוע במחסור, ולכן חשוב לי להעלות את המודעות לחשיבותו."
במסגרת תפקידה, שרית אחראית גם על בטיחות הקרינה ברשת אסותא כולה, תוך הקפדה על שמירת בריאותם של אנשי הצוות שעובדים בסביבה עם מתקני קרינה מייננת. היא מדגישה את חשיבות הטכנולוגיה בתחום: "באסותא אנחנו משלבים טכנולוגיות מתקדמות, כולל מערכות בינה מלאכותית שמסייעות בזיהוי מוקדם של בעיות רפואיות."
לדבריה, צוות הדימות באסותא הם "העיניים של הרופא," כשהם אחראים לזיהוי ראשוני של ממצאים קריטיים. "לא מזמן, אחת הדימותניות זיהתה ממצא חשוד בבדיקת אולטרסאונד שד של מטופלת. הפנייה המהירה שלה לבדיקה מעמיקה יותר הצילה את חייה," היא משתפת.
אך העיסוק שלה בתחום הפך לאישי במיוחד לאחרונה, כאשר איבדה את אחיה, ד"ר ערן מרקוביץ', וטרינר מוכר בחיפה. "ליוויתי אותו בתהליך האבחונים והטיפולים, ופתאום הבנתי כמה זמינות הדימות חשובה למטופלים," היא משתפת בכאב. "המציאות הלא פשוטה של זמני ההמתנה הארוכים היא אתגר שכולנו צריכים להתמודד איתו."
בתקופה האחרונה, שרית וצוותה מתמודדים גם עם המצב הביטחוני באזור חיפה. "היו לא מעט אזעקות, ואנחנו עושים מאמצים להמשיך את שירותי הדימות למרות ההגבלות," היא אומרת. "זה מחייב אותנו לגמישות ומחשבה יצירתית כדי להבטיח שמטופלים יקבלו את הטיפול הנחוץ."
למרות האתגרים, שרית רואה בתפקידה שליחות. "דימות הוא לא רק מקצוע טכני – זה להציל חיים," היא אומרת בגאווה. "אנחנו כאן בשביל המטופלים, וזה מה שמניע אותי כל יום מחדש."
שרית מלול-מרקוביץ', עם מסירותה הבלתי מתפשרת והחזון הטכנולוגי שלה, מובילה לא רק את מערך הדימות באסותא, אלא גם את הדרך לעתיד רפואי מדויק, מתקדם ואנושי יותר.