הימים מתחילים להתקצר, מזג האוויר מתקרר ומחלות החורף אוטוטו כבר כאן ללוות אותנו בחודשים הקרובים. יש מי שמתקררים, מצטננים וממשיכים בשגרת יומם כמה ימים לאחר מכן, ויש מי שכל צינון מפיל אותו למיטה למשך שבוע עד עשרה ימים.
כדי לצלוח את חודשי החורף הקרים, וכדי למנוע מהגוף מאבקים מיותרים, הינה כמה טיפים שוודאי יכולים להועיל גם ולא יזיקו כלל.
לא רק קורונה מצריכה בידוד
בשנתיים וחצי האחרונות למדנו שאם חולים, נשארים בבית שבוע. כלל נכון ותקף לא רק למחלת הקורונה, כי אם לכל המחלות ובמיוחד בחודשי החורף. צינון, התקררות, שפעת ומחלות חורף שונות עוברות בחלל האוויר, כאשר החלונות סגורים ומערכת המיזוג פועלת, עוברים החיידקים בקלות רבה יותר בין שותפיו של חלל עבודה אחד או בין תלמידים בכיתה קטנה אחת, ולכן מומלץ להישאר בבית – בבידוד, כדי לשמור לא רק על בריאותכם כי אם על בריאותם של הסובבים אתכם.
עוד סיבה להישאר בבית עוד יום, היא האפשרות להניח לגוף לנוח, להתאושש ולאגור כוחות מחודשים לאחר שנאבק בשפעת מרגיזה או אפילו בהתקררות קלה. אם בכל זאת אתם מרגישים צורך לעבוד, תוכלו לבחור לעשות זאת מהבית, ועדיין תוכלו לנוח ולהתחבר למחשב מהמיטה הנוחה והחמימה.
ויטמינים ותוספים
כל רופא או סבתא יוכלו לומר לכם כי תוספת של ויטמין C במיוחד בחודשי החורף, תעזור לגוף למנוע או להתמודד עם מחלות החורף השונות. גם אבץ, ויטמין E או בטא קרוטן יחזקו את הגוף ויעזרו לו בהתמודדות עם תחלואים שונים.
את הוויטמינים והמינרלים הללו ניתן לנטול בכמוסות או באמצעות צריכת מזונות שונים כגון פירות הדר ועגבניות בשביל ויטמין C, אגוזים וירקות עבור ויטמין E, קטניות ועוף כמקור לאבץ ובטטה ודלעת בשביל בטא קרוטן.
ארוחות קדירה חמות ומשביעות יכולות להכיל חלק גדול מהמרכיבים הללו וניתן במקביל לחזק את הגוף עם תוספים של מרכיבים שאינם בנמצא או פחות אהובים למאכל.
עוד תוסף חשוב הוא אומגה 3, אשר תפקידה גם בתחום הפרעות הקשב, דיכאון ופיתוח הזיכרון אך גם בתחום נוגדי הדלקת. נטילה של תוסף זה עשויה לעזור לגוף בזמן המאבק באחת ממחלות החורף כמו גם בסוכרת, השמנה והורדת כולסטרול.
חייבים גם תרופת סבתא טעימה
אם נטלנו ויטמינים, נשארנו בבית והתרחקנו מחברים, כל שנותר לנו הוא להצטייד במרק עוף חם שירכך את הצינון או תה עם ג'ינג'ר, לימון ודבש כדי להילחם טוב יותר עם הצינון המתיש ויסייע לייבש אותו.
כל אחד בוודאי מכיר איזו תרופת סבתא מצוינת שתמיד עוזרת לו כשהוא מתחיל לפתח סימפטומים, טיפ מעולה שמלווה את משפחתו כבר דורי דורות, מתכון עם מרכיב סודי למרק עוף שמרפא כל צינון או חליטת תה שרק אימא שלו יודעת להכין. כל אלו נכנסים לקטגוריה של תרופות סבתא שגם אם אינן מוכחות מדעית, אין כל סיבה לוותר עליהן, במיוחד כשהחום עולה, הגרון מגרד והאף נוזל.
לכל מחלת חורף יש מסלול שעליה לעבור כדי לצאת מהגוף ולאפשר לו להמשיך בשגרה. בין אם מדובר בסימפטומים קלים של צינון ובין אם דלקת ריאות חמורה יותר, הדרך למגר את המחלה היא לאפשר לגוף להילחם את מלחמתו ויחד עם זאת לחזק אותו בדרכים שונות. בין אם אתם בעד תרופות מרשם, ויטמינים ותוספים או קפיצה לירקן השכונתי, חשוב שלא להזניח או לזלזל, לשתות הרבה ובעיקר לנוח כדי לאגור כוחות חדשים.