עלות נבחרי הציבור בקריות לקופה הציבורית עומד על כ-2.4 מיליון שקל בשנה, לפי מחקר BDI * קרית ים מדורגת במקום השביעי ברשימת מקבלי השכר הגבוה בישראל ובמקום ה-1 מבין הרשויות בקריות * קרית אתא ירדה חמישה מקומות בדירוג 27 הרשויות היציבות, והיא הרשות היחידה בקריות שנכנסה לרשימה * למרות שקרית ביאליק לא ברשימת הרשויות היציבות – היא העיר היחידה בקריות לה סגן ראש עיר בשכר
עיריית קרית אתא היא הרשות המקומית היחידה בקריות שמאכלסת את רשימת 27 הרשויות היציבות בישראל, כך עולה מפרסום מחקר שערכה חברת המידע העסקי BDI במסגרת BDI-CODE, הבוחן את תפקוד הרשויות המקומיות בישראל מדי שנה.
"יציבות פיננסית" של רשות מקומית נבחנה במחקר, בין השאר, על-ידי הכנסות הרשות, מצבם הסוציו-אקונומי של התושבים והיכולת לגבות מהם את מיסי העירייה, אך גם מהתנהלות יעילה של העירייה גם מבחינה תפעולית וגם מבחינה פיננסית.
במסגרת המחקר נבדק גם שכר הנבחרים ביחס להכנסות העירייה או המועצה. לדברי אייל ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI, ניתן לראות כי יש רשויות בהן שכר הנבחרים גבוה מאוד בלי שום קשר לביצועים של הרשות, למספר התושבים. שכר הנבחרים כולל את השכר של ראש העיר וסגניו ויש רשויות בהן שכר זה מהווה עד 5% מהכנסות המועצה. בממוצע, שכר הנבחרים במועצות עומד על 1.3% מההכנסות ושכר הנבחרים בערים הגדולות עומד על 0.55% מההכנסות.
נתון מפתיע שעולה בסקר, שבדק בין השאר את עלות נבחרי הציבור לקופה הציבורית הוא קרית ים, למרות שיש לה רק נבחר ציבור אחד שמקבל שכר (ראש העיר, שמואל סיסו), מדורגת במקום השביעי ברשימת מקבלי השכר הגבוה. על פי המחקר, עלות שכרו של סיסו עומדת על כ-612 אלף שקל בממוצע. עלות שכרו של ראש עיריית קרית אתא יעקב פרץ, 592 אלף שקל (מקום 15), בקרית מוצקין (ראש העיר חיים צורי) עם עלות שכר של 586 אלף שקל (מקום 17) וקרית ביאליק, שלה שני נבחרי ציבור מקבלי שכר (ראש העיר אלי דוקורסקי, וסגנו, יוסי אזריאל), היא במקום ה-18 עם ממוצע שכר של 581 אלף שקל לשנה.