כיצד קורה שמה שהחל כקיוסק צנוע על שטח ציבורי בחוף קרית ים הופך למסעדה רחבת ידיים * איך זה, שכבר שנים שאיש בעיריית קרית ים לא פועל נגד הבעלים, שרכש את המקום בדמי מפתח ומשלם לעירייה דמי שכירות על סך 55 שקלים בלבד, והאם זה קשור לקשר המשפחתי של הבעלים עם ראש העיר? * רגע לפני הקיץ, נגמרה החגיגה: בית המשפט קבע כי הבעלים יימנע מכל שימוש במקרקעין * צפו בכתבתו של העיתונאי יוסי מזרחי בחדשות ערוץ 2
זה קורה לעיני כל בחוף המרכזי של קרית ים: קיוסק אחד, שהפך לבר ואחר כך למסעדה רחבת ידיים עם מאות כסאות – וכמעט הכל בניגוד לחוק וללא היתר. אבל העסק של גבי ברדוגו ממשיך להניב רווחים.
"המקום קיים כבר 40-50 שנים", אמר ברדוגו להגנתו לחדשות 2. "כל הזמן יש דילמות לגבי שמשיות ולגבי פרגולות. מבחינתי זה נראה לגיטימי בחוף ים ואין פה עניין של סכנה לציבור או משהו כזה. מה הבהילות והדחיפות לסגור את המקום כרגע?", תהה.
נראה כי לעיריית קרית ים שום דבר לא בוער. כבר עשור שהמקום הבלתי חוקי הזה מקבל רשיונות עסק. על צווי סגירה או הריסה אפילו לא חשבו. ואולי כאן, כדאי להזכיר, שברדוגו, הבעלים, הוא גם גיסו של שמואל סיסו – ראש העיר.
> כמה עולה לגיס של ראש העיר לשכור מסעדה בחוף? 55 שקלים בחודש
עוד דיווח העיתונאי יוסי מזרחי בחדשות 2 כי כשבעירייה היו אדישים, בפרקליטות ובמשרד הפנים נאלצו להתערב. כתב אישום פלילי הוגש נגד ברדוגו, וגם תביעה לצו הפסקת שימוש. במשפט התברר כי הקיוסק שאושר, בן 130 מ"ר, תפח למתחם של 700 מ"ר עם שמשיות, גדר עץ והכל על שטח ציבורי. המקום נרכש בדמי מפתח והשכירות החודשית, אגב, עומדת על סך של 55 שקלים בלבד.
אתמול, רגע לפני הקיץ, נגמרה החגיגה: בית המשפט קבע כי ברדוגו יימנע מכל שימוש במקרקעין. גם טענותיו שלפיהן העירייה עומדת לצידו ולא פעלה נגדו – נדחו בהחלטה.
מעיריית קרית ים נמסר בתגובה: "עיריית קריית ים פעלה בדיוק כפי שמורה החוק ותמשיך לפעול בהתאם לכך גם בעתיד".