אתר "הארץ": על פי כתב אישום שהוגש נגד גיסו של ראש עיריית קרית ים, המואשם בשימוש חורג ללא היתר בשטח, הוא קיבל את המקום כדייר מוגן, על אף שלא ברורה זכותו לכך
כתב אישום שהוגש באחרונה נגד גבי ברדוגו, גיסו של ראש עיריית קרית ים שמואל סיסו, מגלה את סכום מגוחך שבו משכירה רשות מקומית בישראל נכסים יקרי ערך שבבעלותה – כך מדווחת הכתבת רויטל חובל באתר "הארץ". על פי כתב האישום, ברדוגו משלם לעיריית קרית ים סכום של 55 שקלים בלבד כדמי שכירות חודשיים לשטח מסעדת "אמיגוס בר" הממוקמת על שפת הים. ברדוגו מואשם בשימוש חורג ללא היתר במבנה המסעדה והמקרקעין, שימוש במבנה בלתי חוקי ושימוש במקרקעין שאינו תואם את ייעוד הקרקע.
כתב האישום הוגש על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ומתייחס לעבודות בנייה שבוצעו ללא היתר בשטח המסעדה תוך השתלטות על שטח ציבורי, בהיקף של כ-1,000 מ"ר. על פי כתב האישום, השטח עליו "השתלט" ברדוגו מיועד לשימוש כחוף רחצה, שטח ציבורי פתוח, אתרים לבתי מלון ונופש ולטיילת ולאזור חוף ים.
עוד דווח ב"הארץ", כי ברדוגו, תושב קרית מוצקין, פועל במקום משנת 2003, לאחר שרכש את השטח בדמי מפתח מאדם שהחזיק בו במשך 40 שנה. בתגובה ל"הארץ" במארס השנה, עם הגעת הפקחים לעסק, אמר "היתה פה חורבה, וצריך להגיד תודה למי שמייפה". עוד אמר, "מאז שבאתי לא בניתי מטר נוסף, רק פרגולה, והיא משמשת להצללה. הפרגולה נבנתה ללא רישיון לפני כשנתיים, וזה עומד כרגע בוועדת בניין ערים ועיריית קרית ים. הדקים לא חדשים, אפילו שהם לא היו פה לפני שהגעתי".
בשנת 2006 החליטה העירייה להעניק את המקום לברדוגו כדייר מוגן, על אף שכלל לא ברורה זכותו לדיירות מוגנת, ומדוע הזכאות עברה למרות שהנכס נמכר. על פי כתב האישום, נחתם עמו חוזה שכירות מוגנת לפיו נמסר לו מבנה הקיוסק בשטח 129 מ"ר, בתשלום של דמי מפתח ושכירות חודשית של 55 שקל. ברדוגו מואשם בכך שבמשך חמש שנים שקדמו להגשת כתב האישום, הוא עשה ועושה במבנה המסעדה ובשטח שימוש חורג ללא היתר. בנוסף, נטען, כי במהלך השנים האחרונות הרחיב ללא היתר את הבנייה במקום באמצעות פרגולה, דק מעץ, גדר והגבהת הקרקע.
"טענות חסרות כל יסוד וביסוס"
לשאלת "הארץ" אם ההסכם עם ברדוגו קיבל את אישור משרד הפנים, נמסר ממשרד הפנים כי "עיריית קרית ים לא הגישה בקשה לאישור הסכם בנושא זה בארבע השנים האחרונות". במשרד הפנים לא ידעו להשיב על השאלה אם ההסכם קיבל אישור בעת שנחתם, בשנת 2006. בנוסף נמסר כי "פרקליטות המדינה הגישה כתב תביעה בגין עבירות בנייה בקרית ים, אשר יתבררו בבית המשפט". לשאלה כיצד עברה הזכות לדיירות מוגנת, על אף שהנכס נמכר, ואם לא מדובר בסכום מגוחך לשטח מסעדה באזור חוף הים, סירבו להגיב במשרד.
מעיריית קרית ים נמסר לאתר "הארץ" כי "מדובר בטענות חסרות כל יסוד וביסוס".