רנ"צ יוחנן דנינו ביקר בתחנת זבולון בקרית חיים ושוחח עם השוטרים: "הייתי רוצה לראות יותר נשים בקצונה הבכירה". מוקדם יותר הבוקר (שני) במסגרת מבצע 'דרך מפנה', במהלכו מסייר מפכ"ל המשטרה בכ-100 תחנות משטרה, הוצגה הבוקר ניידת הסיור החדשה, שבקרוב תראו על הכבישים
במהלך שיחה עם שוטרי תחנת זבולון בקרית חיים במסגרת מבצע "דרך מפנה", התייחס מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו, לשילובן של נשים בשירות המשטרה. "המטרה שלנו שיהיו יותר נשים בכל הרמות, ובצורה כזאת זה גם יבוא לידי ביטוי בדרגות הבכירות", אמר דנינו, "בימים אלה מתקיימת עבודת מטה למינוי יועצת למפכ"ל לענייני נשים. זה דבר חשוב ונכון ואני מקווה שנשלים את זה בזמן הקרוב. מטרת המינוי היא שיוויון הזדמנויות והעצמת נשים במשטרה".
בקרוב על הכבישים: מאה "ניידות משופרות"
במסגרת מבצע "דרך מפנה", במהלכו מסייר מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו, בכ-100 תחנות משטרה בכל רחבי הארץ, הוצגה הבוקר ניידת הסיור החדשה (רסר"ת – רכב סיור רב תכליתי). ראש אגף תמיכה לוגיסטית במשטרה, ניצב זוהר דביר, סיפר כי "ייחודה של הניידת החדשה הוא עבירות משופרת (4X4), תא מעצרים מובנה בחלקה האחורי, שרידות גבוהה יותר והתאמה מלאה לתפקידי הסיור".
בסיום ההתרשמות, אישר המפכ"ל רכישה של מאה רכבים ראשונים מסוג זה.
"שנת מפנה" – חיזוק הביטחון האישי של התושבים והעלאת אמון הציבור במשטרה
כחלק ממדיניות מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו, להטמיע שינויים משמעותיים במשטרת ישראל הוחלט להכריז על "שנת המפנה". במסגרתה נקבעו נושאים למיקוד המחייבים ריכוז מאמצים במספר תחומי מפתח. מבצע "שנת המפנה" החל השנה והשאיפה היא כי יביא לשינוי ממשי בתהליך תלת שנתי, עד 2014.
מטרת העל של תהליך המפנה הינה חיזוק הביטחון האישי של התושבים והעלאת אמון הציבור במשטרה. הנחת היסוד היא כי אמון ציבור במשטרה הוא ציר מרכזי בשמירת הדמוקרטיה והחוסן הפנימי של ישראל. מהמשטרה נמסר: "בארבע השנים האחרונות הביאה המשטרה להישגים חסרי תקדים במלחמה בפשיעה – בפשיעת רכוש, באלימות ובפשיעה המאורגנת. הורדת הפשיעה בוצעה ללא תוספת משאבים ושוטרים. אולם הישגים משמעותיים אלו לא תורגמו על ידי הציבור לאמון במשטרה. זאת מכיוון שבזמן שהתמקדנו בפשיעה לא נתנו את הקשב הראוי לאזרח שומר החוק".
לכן נקבעו שלושה נדבכים מרכזיים שעומדים בבסיס פעילות המשטרה בשנת המפנה:
· מתן שירות מיטבי לאזרח שומר החוק
· הגברת ההרתעה כנגד העבריינים על ידי הגדלת סיכויי העבריין להיתפס
· העמדת השוטר במרכז, תוך דאגה לצרכיו, לשכרו ולרווחתו, וכן דגש על מקצועיותו, ערכיותו, כושרו הגופני ובריאותו
לכל אחד מהנדבכים האמורים נקבעה תוכנית פעולה למימוש, תחת הכותרת "10 נקודות המפנה":
1. משטרה ישראלית – משטרה לאומית השייכת לכל אזרחי המדינה ולתושביה.
2. שירות לאזרח – שיפור איכות שירותי המשטרה לאזרח וזמינותם.
3. לחימה בפשיעה – שיפור האפקטיביות, הגדלת סיכוי העבריין להיתפס וחיזוק ההרתעה.
4. מאבק בתאונות-הדרכים – התמקדות באכיפה איכותית, בעבירות חמורות ובבריונות בכביש.
5. השוטר במרכז – טיפוח והעצמת המשאב האנושי-השוטר, הגמלאי והמתנדב: שכר, תנאי-שירות, מקצועיות, ערכיות, כושר גופני ובריאות כדרך חיים (מיזם הבריאות).
6. מוכנות מבצעית – חיזוק הכשירות והמוכנות המבצעית, לרבות התמודדות עם טרור ועם הפרות סדר.
7. שיטור מבוסס קהילה – שותפות עם הקהילה תוך מעורבות האזרחים והשפעתם על סדר העדיפויות בתחום שירותי המשטרה.
8. טכנולוגיה – פיתוח של טכנולוגיה מתקדמת בכל נדבכי העשייה, יישומה והטמעתה.
9. ניהול עסקי – חיסכון במשאבים והתייעלות ארגונית מתמדת, תוך הפניית משאבים לתחנות המשטרה והעצמתן. 10. מערכת המדידה מפנ"ה – בדיקת תפוקות בענפי האכיפה, בשירות הפנים ובשירות החוץ.
במשטרה מאמינים כי בסיום התהליך, שיישומו כבר החל ותוצאותיו ניכרות בשטח, ניתן יהיה להבחין בשינוי ממשי באמון הציבור במשטרת ישראל ובעלייה בתחושת הביטחון של האזרחים.