אלי דוקורסקי התייחס לנושא המיגון בעירו, שנמצאת כעת בטווח השיגורים של חיזבאללה, ובשיחה עם רדיו צפון אמר: "הרחובות ריקים יותר, אנשים פחות מסתובבים… עשרות שנים במדינה לא בונים מקלטים ציבוריים"
בתחילת השבוע ספגה קריית ביאליק פגיעה בעקבות הרחבת טווח השיגורים של חיזבאללה לכיוון יישובי הצפון, כולל קו העימות, רמת דוד ועמק יזרעאל. אלי דוקורסקי, ראש עיריית קריית ביאליק, שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו צפון ושיתף בתחושות תושבי העיר לאחר ההסלמה במצב הביטחוני.
"הפגיעה הייתה ביום ראשון, וכעת זה נראה כאילו זה קרה לפני זמן רב," אמר דוקורסקי. "השינוי ניכר ברחובות – הם ריקים מאדם, התושבים ממעטים להסתובב, גני המשחקים שוממים. אנשים זהירים, וזה דבר חיובי, כשהם שומרים על קרבה למרחבים מוגנים בבתיהם או במקלטים הציבוריים שהעירייה פתחה. יש עשרות משפחות שעברו למקלטים הציבוריים. גם אם הירי לא מכוון ישירות לעירנו, קולות היירוטים נשמעים היטב, אפילו כשזה קורה רחוק יותר. התחושה הכללית לא נעימה, אך אנחנו רשות חזקה עם תושבים אחראיים וחוסן של העורף. העירייה דואגת להמשיך לספק שירותים חיוניים כדי לשמור על תחושת שגרה מסוימת – שהרחובות יישארו נקיים והאשפה תפונה, למרות המצב."
בנוגע להשבתת הלימודים, דוקורסקי ציין: "אין לימודים היום, ואני חושב שזו החלטה נכונה. למרות זאת, העירייה השקיעה בתקופה האחרונה כדי לסגור את פערי המיגון. רכשנו 21 מרחבים מוגנים מוסדיים והוספנו קומות ממ"דים בבתי ספר, שמאפשרים גם לתושבים שגרים בסמוך להשתמש בהם בזמן מלחמה. הלמידה מתקיימת בעיקר מרחוק, וזה הפתרון הזמני."
דוקורסקי הודה לשר הבינוי והשיכון, גולדקנופף, שסייע עם תקציבים לשיפוץ מקלטים בבניינים משותפים כבר בתחילת המלחמה. "שיפצנו מעל 600 מקלטים," סיפר לרדיו צפון, "אבל הציבור וגם המדינה לא נתנו מספיק תשומת לב לנושא המיגון לאחר מלחמת לבנון השנייה. המקלטים הפכו למחסנים, לא היה בהם חשמל, והמיגון לא טופל כראוי."
הוא הוסיף: "כבר עשרות שנים בישראל לא בונים מקלטים ציבוריים, וזה מדאיג במיוחד בשכונות מוחלשות, שם פרויקטים של תמ"א ממוקדים יותר באזורים המבוקשים. השכונות הללו נותרות ללא מיגון מספק. זהו לקח חשוב שלמדנו, והמדינה צריכה לעודד התחדשות עירונית ופינוי-בינוי תוך קיצור הליכי התכנון. בינתיים, התושבים צריכים להישמע להנחיות פיקוד העורף – זה מציל חיים."