שתי הצעות לסדר היו על שולחנה של מועצת העיר. האחת של סיעת ש"ס, והשנייה – של יהדות התורה. אלא שההצעות, הקמת מתנ"ס לציבור החרדי והקמת מקווה טהרה לגברים, הוסרו בסופו של דבר מסדר היום ולא נידונו כלל, וזאת דווקא בגלל אופן ההצבעה של נציגי הציבור החרדי במועצת העיר • יו"ר סיעת יהדות התורה (עשייה מנצחת): "הצבעתי כך לאחר שהתקבלה תשובה מנומקת והגיונית" • מיו"ר סיעת ש"ס לא התקבלה תגובה • להילה רובין שלם מהאופוזיציה, שהיא וסיעתה דווקא הצביעו בעד לדון בבקשות הסיעות החרדיות, יש הסבר למהלך שלהן • לדבריה, הוא קשור לעתירה שהגישה לאחרונה לבית המשפט, שבה היא טוענת שמספר חברי מועצה מתפקדים כ"אופוזיציה בתחפושת"
המהלך המוזר של הסיעות החרדיות בקרית אתא: על שולחנה של מועצת העיר בישיבתה האחרונה היו שתי הצעות לסדר: האחת – הצעה של סיעת ש"ס, בראשות רפי אילוז, שעניינה הקמת מתנ"ס לציבור החרדי במרכז העיר, והשנייה – הצעה של סיעת יהדות התורה ("עשייה מנצחת"), בראשות אלקנה ויסנשטרן, שעניינה הקמת מקווה טהרה לגברים. אלא שמהלך הדברים באותה הישיבה היה תמוה, בלשון המעטה.
ראש העירייה יעקב פרץ ביקש מחברי המועצה להצביע מי בעד ומי נגד העלאת שתי ההצעות לסדר לדיון, ותוצאות ההצבעה היו מפתיעות: ויסנשטרן הצביע אמנם נגד הסרת הצעתו מסדר היום, אך הצביע בעד הסרתה של הצעת ש"ס מסדר היום, ואילו שלושת חברי סיעת ש"ס פשוט לא הצביעו כלל, וגם לא התנגדו להורדת הצעתם שלהם מסדר היום.
בסופה של הצבעה – רוב חברי המועצה הצביעו בעד הסרת שתי ההצעות מסדר היום, ולפיכך הן לא נידונו כלל. הסיעה היחידה שהתנגדה להורדת שתי ההצעות מסדר היום הייתה סיעת האופוזיציה "הילה שלם והתושבים", בראשותה של הילה רובין שלם.
אלקנה ויסנשטרן, מדוע הצבעת בעד הסרת ההצעה של ש"ס מסדר היום? זו הצעה חשובה שעניינה הקמת מתנ"ס לציבור החרדי בעיר, שאותו אתה אמור לייצג?
"הצבעתי כך לאחר שהתקבלה תשובה מנומקת והגיונית, לפיה כל המתקנים בעיר הם לשימוש כלל הציבור. גם היום מתקיימים אירועים לציבור החרדי במתקני המתנ״ס. קרית אתא ידועה בסובלנות ובהדדיות בין המגזרים וכך צריך להיות גם בעתיד".
"חדשות חיפה והקריות" פנה גם ליו"ר סיעת ש"ס בקרית אתא, רפי אילוז, לקבלת תגובה, אך עד כה היא לא התקבלה.
רובין שלם אמרה ל"חדשות חיפה והקריות": "אילו סיעת ש"ס וסיעת יהדות התורה היו מצביעות איתנו נגד הורדת ההצעות מסדר היום, היה לנו רוב לאשר את ההצעות שכל כך חשובות לציבור אותו הן מייצגות. אבל נציגי הסיעות בחרו להצביע נגד הציבור שלהם, ואני שואלת: מי באמת דואג לציבור החרדי בעיר? בניגוד לראש העיר, אנו פה למען כלל התושבים, חילונים ודתיים כאחד. אנחנו מאמינים שיש לדון בכל הצעה. אין שום סיבה להסיר מסדר היום הצעות שחשובות לציבור מסוים".
מדוע, לדעתך, הסיעות החרדיות הצביעו כך?
"זה הכל הצגה מבוימת, שמטרתה לפגוע בעתירה שהגשתי נגדם ושבה אני טוענת שהם חברי 'אופוזיציה בתחפושת'. חבל רק שעל הדרך הם פוגעים בצורה צינית בציבור התושבים, שאותו הם אמורים לייצג במועצה".
שתי עתירות לבית המשפט
לאחרונה הגישה רובין שלם שתי עתירות לבית המשפט המחוזי בחיפה, בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים. בעתירה הראשונה טוענת רובין שלם להפרת ההחלטה שהתקבלה בישיבת המועצה הראשונה לקדנציה, ולפיה ישיבות המועצה יכונסו ביום רביעי, הראשון בכל חודש. לטענתה, העירייה לא מקיימת את ההחלטה באופן עקבי, ובכך פוגעת בניהול התקין של העיר, בפומביות הישיבה וביכולתם של חברי המועצה למלא את תפקידם כראוי.
בעתירה השנייה טוענת רובין שלם, כי מספר חברי מועצה, הפועלים בהנחיית ראש העירייה, מתפקדים במועצת העיר כ'אופוזיציה בתחפושת'. כל זאת, כך לטענתה, במטרה למנוע ממנה, ראש סיעת האופוזיציה הגדולה ביותר במועצת העיר, לשמש יו"ר ועדת הביקורת העירונית, ובכך לפגוע בשקיפות ולמנוע ביקורת אמיתית.
מן העתירה: "למרבה הצער, גם לאחר מערכת הבחירות האחרונות התברר כי ראש העירייה וחברי המועצה התומכים בו – בלוק של 12 חברי מועצה – לא השכילו להפנים את החוק והפסיקה בכל הקשור לייצוג היחסי וליחסי אופוזיציה-קואליציה. הם בחרו שוב לעשות דין לעצמם ולפעול כגוש אחד לנשל את האופוזיציה האמיתית מהייצוג היחסי המגיע לה, ולפגוע ביכולתה למלא את תפקידה הדמוקרטי במסגרת הכללים שקבעה השיטה".
רובין שלם: "יכול להיות שליעקב פרץ יש מועצה לעומתית? הרי ברור לכל, שאין זה המצב. כל חברי המועצה, להוציא את חברי סיעתי, הם חברי קואליציה ושותפים של ראש העיר. על פי חוק, כראש סיעת האופוזיציה היחידה והאמיתית במועצת העיר, אני זו שצריכה להיות יו"ר ועדת הביקורת העירונית".
בעיריית קרית אתא הפסיקו להגיב לפניות חדשות חיפה והקריות, במידה ותתקבל תגובה, נפרסמה.