ראש עיריית חיפה יונה יהב דיבר הבוקר (רביעי) בכנס באוניברסיטת חיפה, שעסק באופיו העתידי של מפרץ חיפה ובדרכים להגשמת חזון חדש לאזור. לדבריו, בכוונתו להקים פורום מומחים אשר ייתן פתרונות לקיצור לוחות הזמנים להוצאת בזן ממפרץ חיפה. בבתי הזיקוק מגיבים: "הקונספציה שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי בית הזיקוק שלה – קרסה במלחמה"
"לא נסכים עוד לחיות בצל המפעלים המזהמים. בכוונתי להקים פורום מומחים אשר ייתן פתרונות לקיצור לוחות הזמנים להוצאת בזן ממפרץ חיפה". כך אמר הבוקר (רביעי) ראש עיריית חיפה, יונה יהב, בכנס שותפים בנושא "מפרץ חיפה חדש", שנערך באוניברסיטת חיפה.
בכנס, שעסק באופיו העתידי של מפרץ חיפה ובדרכים להגשמת חזון חדש לאזור, השתתפו השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, יו"ר התוכנית האסטרטגית לפיתוח מפרץ חיפה וראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון ונציגי רשות מקרקעי ישראל (רמ"י).
"החלטת הממשלה 1231 העוסקת בפינוי המפעלים המזהמים ממפרץ חיפה וביצירת מרחב עירוני חדש, בריא וירוק, היא צעד חשוב בכיוון הנכון ואסור שתישאר על הנייר בלבד, אולם בשום אופן אין היא מספיקה", אמר יהב.
לדברי יהב, על מנת לקדם את החזון החדש למפרץ חיפה, יש לקבוע כבר היום לוחות זמנים ברורים, לקדם את היערכות משק האנרגיה כיעד לאומי ולהקצות תקציבים בהתאם.
בהמשך דבריו הדגיש יהב, כי בטרם ניגשים ליישום תוכנית המתאר הארצית 75, העוסקת בתכנון מחדש של מפרץ חיפה, יש לקחת בחשבון, כי חיפה היא מרכז המטרופולין במגורים, בתעסוקה, בתחבורה, במסחר ובפנאי. יהב אמר כי הוא דורש שכל התוכניות שייושמו, ייעשו בשיתוף מלא עם עיריית חיפה וכחלק מהחזון אותו הוא מוביל לניקוי חיפה מתעשיות מזהמות, לצד פיתוח העיר במגורים, במסחר ובתעסוקה.
יהב הוסיף, כי בכוונתו להקים פורום מומחים, שייצר פתרונות לקיצור לוחות הזמנים להוצאת בז'ן ממפרץ חיפה. פורום זה, אמר יהב, יורכב מאנשי מקצוע ואקדמיה מובילים בתחומי הסביבה, הבריאות, התכנון והכלכלה. הוא יפתח תוכנית עבודה מפורטת לפינוי המפעלים המזהמים ויבצע את כל התיאומים הנדרשים אל מול מינהלת פיתוח מפרץ חיפה במשרד ראש הממשלה. לסיום, קרא יהב לכלל הגורמים המעורבים, לרבות משרדי ממשלה, ראשי ערים, יזמים ותושבים להירתם יחד למאמץ משותף, על מנת להעביר את מפרץ חיפה מעידן של זיהום ופגיעה באיכות הסביבה לעידן חדש של בריאות ופריחה.
מבזן נמסר בתגובה: "הקונספציה שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי בית הזיקוק שלה – קרסה במלחמה. מי שחושב עדיין שניתן לסגור את בזן פוגע בביטחון מדינת ישראל. המשמעות היא שנהיה תלויים בטורקיה כדי לספק דלק למטוסים, סולר לחשמל וגז לבישול".