נשים לאחר לידה, פעמים רבות מתקשות לחזור לשגרת חייהן טרם ההיריון. העומס הרב שנוצר עקב הצטרפותו של בן משפחה חדש, עשוי להותיר אותך עייפה, רצוצה ועמוסה מתמיד. אל תחששי ואל תיבהלי, קחי את הזמן הנדרש לך להתאושש ושובי לשגרת היום שלך בקצב שמתאים לך.
אל דאגה: המחזור החודשי שלך גם יחזור
לאחר הלידה יש דימום ממושך הנמשך כחודשיים. לאחריו יש תקופת מנוחה ואז מגיע המחזור החודשי שלך ממש כפי שהיה לפני שנכנסת להיריון. אם יש לך איחור במחזור לא צריך להיכנס לפאניקה, חשוב לעקוב כמה זמן עבר ללא קבלת המחזור. אם מדובר בחודש חודשיים, זהו זמן סביר והמחזור החודשי ישוב כרגיל. אם את רואה שהאיחור ממשיך ואת אינך מקבלת מחזור כבר שלושה חודשים ומעלה, רצוי להתייעץ עם רופא הנשים שלך ולוודא שאין לך הידבקויות בעקבות הלידה אשר מונעות את המחזור שלך או מכל סיבה אחרת אשר בגינה המחזור שלך מאחר.
חשוב לדעת, מי שמניקה עלולה להיכנס להיריון שכן איחור במחזור לנשים מניקות הוא עניין שבשגרה אך חשוב להשתמש באמצעי מניעה בזמן זה.
הורמונים משתוללים
לנשים רבות לוקח זמן להתאושש מבחינה הורמונלית ולשוב לשגרה. ישנן נשים שמתרגזות בקלות רבה יותר, נשים אשר בוכות פתאום ללא סיבה, ישנן נשים אשר חוות דיכאון שאחרי לידה וחשוב מאוד לתת מקום לכל הרגשות הללו ולהבין שגופך עדיין מלא בהורמונים וגם אלו יירגעו עם הזמן וישככו. אך, אם את מרגישה דיכאון עמוק או אפטיה לסביבתך, מומלץ לפנות לרופא נשים ולקבל סיוע נפשי או תרופתי אשר יעזור לך לצלוח את התקופה הזו עד שתתאוששי לחלוטין ותשובי לשגרתך.
הקשיבי לגופך
אין טעם לחזור לפעילות ספורטיבית מאומצת מיד לאחר הלידה, שכן ראשית יש בין 6–8 שבועות משכב לידה שבהם אסור לך כלל להתאמן. הזמן הזה מיועד לתת לגופך את הזמן הדרוש לו להתאושש מהמאמץ הרב שנדרש ממנו לאורך כל ההיריון ובלידה עצמה. לכן, שחררי, הורידי הילוך וחזרי לפעילות לאט ובהדרגה. תחילה הליכה מתונה לבדך או אפילו עם העגלה. ההליכה תמריץ את האנדרופינים בגופך ואת תחושי הנאה.
תרגילים נוספים שמאוד מומלץ לבצעם לאחר לידה הם תרגילים לחיזוק רצפת האגן והגב. גם אותם חשוב להתחיל באופן מתון ולהעלות את הקצב ודרגת הקושי בהדרגה.
דיאטה היא לא מילה גסה
כאמור, רוב הנשים עולות במשקל בזמן ההיריון. כעת, לאחר שילדת, נחת, ושמרת על עצמך, אם ברצונך להשיל כמה קילוגרמים ממשקל גופך שהעלית בזמן ההיריון חשוב גם את זה לעשות בהדרגה. אל תמנעי מעצמך מזון, או תתחילי בדיאטות כאסח הרסניות אשר ייגבו ממך ומגופך מחיר יקר.
התייעצי עם תזונאית שתסדר לך את הארוחות במהלך היום. הקפידי לשתות הרבה מים, לאכול הרבה ירקות ולהקפיד על צריכת חלבונים ואבות המזון הנדרשים.
אם את מאוד אוהבת מתוקים, תוכלי להחליף את הסוכרים הרגילים שיש בשוקולדים ובעוגיות בפירות. נכון גם בפירות יש סוכר ולא צריך להשתגע, אך הסוכר של הפירות מתפרק אחרת בגופינו, הסוכר הזה יעניק לך יותר אנרגיה במהלך היום. אכלי בננה או תמרים הם מצוין לקבלת בוסט של אנרגיה מהטבע.
לסיכום, לכל אישה יש את הקצב שלה לחזרה לשגרה. קחי גם את הדברים לאט לאט וחזרי לשגרה שלך בקצב שמתאים לך ולגופך. גם אם הדבר ייקח שנה או שנתיים ואף יותר זה בסדר גמור. העיקר שתעשי זאת בהדרגה ובקצב שנעים לך.