באירוע פסגת רמב"ם ה 12 שייפתח מחר תחשוף הנהלת בית החולים את החזון לשנת 2048 , בה צפויים לחיות במדינת ישראל 15 מיליון בני אדם. כדי להמשיך ולהבטיח רפואה מתקדמת ואיכותית לתושבי הצפון רמב"ם יכפיל את מספר המיטות ויגדיל את השטחים הבנויים של בית החולים פי חמש. מלבד חזון של פלדה ומלט יחשפו בפסגת רמב"ם 2023 גם הישגי ההון האנושי של רמב"ם בתחום המחקר והרפואה. פסגת רמב"ם תינעל בערב גאלה מפואר שבו יאמרו תודה לחברים ותורמים שמאפשרים למרכז הרפואי הגדול בצפון להמשיך להוביל את עתיד הרפואה באזור
מחר תפתח במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה "פסגת הרמב"ם" – מסורת שהחלה בשנת 2010 , עם הפסקה קצרה במהלך מגפת הקורונה. באירוע ,שיתפרש על פני שלושה ימים, יחגוג צוות בית החולים יחד עם חברים, תורמים, ואנשי מקצוע מכל מקצועות הרפואה את שנת ה 85 של מרכז העל הרפואי היחיד בצפון, תוך התמקדות בחזון פיתוח שאפתני שנועד להתמודד עם האתגרים הגדולים של מדינת ישראל בשנת ה 100 להקמתה, ואף מעבר לכך.
אחד המוטיבים המרכזיים בפסגת רמב"ם ה 12, יהיה כאמור הצגת החזון של צמיחה המתחייב בהתאמה לאתגר הגידול הצפוי באוכלוסיית ישראל בכלל ובצפון בפרט. רמב"ם הוקם כבית חולים ממשלתי אנגלי בשנת 1938, כאשר כל אוכלוסיית ישראל המנדטורית מנתה פחות מחצי מיליון תושבים. בשנת 2048, כאשר ישראל תציין 100 שנה להקמתה, יחיו בישראל על פי ההערכה 15 מיליון בני אדם. מנהל רמב"ם, פרופ' מיקי הלברטל, מוביל בשנים האחרונות את חזון הצמיחה וההתפתחות של רמב"ם בהתאמה לגידול העצום הצפוי באוכלוסיית המדינה, והצרכים של הענקת שירותי רפואה מתקדמים המתחייבים מכך – והוא יפרוש אותו לראשונה באירוע החגיגי.
"הייתה לרמב"ם פעימה של התחדשות ובניה מואצת אחרי מלחמת לבנון השנייה ב 2006", אומר פרופ' הלברטל "בנינו קמפוס מערבי חדש לחלוטין וממוגן – לקח של המלחמה. התחדשנו בבית החולים התת קרקעי הממוגן ע"ש סמי עופר, בית חולים רות רפפורט לילדים, בית חולים אייל עופר לרפואת הלב, המרכז האונקולוגי ע"ש יוסף פישמן ואנחנו מצויים בשלבים של הקמת מגדל תגליות הבריאות על שם הלמסלי. עכשיו הגיע זמנה של פעימה נוספת, בתקווה שבזמן של שלום ללא מלחמות , אבל עם אתגר לא פחות גדול – לתת רפואה איכותית לאוכלוסייה הולכת וגדלה".
החזון של הבניה והפיתוח בשנים הקרובות, שאותו יציג פרופ' הלברטל באירוע פסגת רמב"ם כולל גידול של פי חמש בשטחים הבנויים של בית החולים – מ 180 אלף מ"ר ל 900 אלף מ"ר, וגידול במספר המיטות מ 1100 מיטות ל 2700 מיטות עד שנת 2065. מספרים אלו יהפכו את רמב"ם ל"מגה בית חולים" שימשיך ויהיה אחד מבתי החולים הגדולים בישראל.
בצד העיסוק בחזון, יציינו בפסגת רמב"ם שורה של אירועי הוקרה לתורמים הרבים שמלווים את המרכז הרפואי בנאמנות. משפחת גרין – ווגנר מקנדה שבזכות תרומתם, נקרא המיון של בית החולים על שמם, משפחת רוזנקרנץ שתרמה לפיתוח והקמת מיון אונקולוגי ייעודי, הרטה עמיר שתרמה לשדרוג המבנה הראשון של בית החולים שנבנה בתקופה הבריטית וכיום מרוכזות בו רוב המחלקות הפנימיות, פסיכיאטריה, מכון הגסטרו, מחלקת פלסטיקה ועוד. כמו כן – לפסגת רמב"ם יגיעו עשרות ידידים ותורמים מארה"ב, קנדה, אנגליה, ספרד, בולגריה ואף משתתפים מברזיל בה לאחרונה הוקמה אגודת ידידים לטובת בית החולים.
ביום השני של פסגת רמב"ם יוזמנו האורחים והתורמים לאירוע ב"מדעטק" חיפה שאותו "יכבשו" למספר שעות מיטב הרופאים החוקרים של רמב"ם שיציגו בו את המילה האחרונה בתחומי הפעילות שלהם: נוירוכירוגיה, קרדיולוגיה, מחקר במלנומה ועוד.
את פסגת רמב"ם ינעל ערב גאלה חגיגי כמיטב המסורת של פסגות רמב"ם הקודמות, אותו תנחה אניה בוקשטיין, ויופיעו בו האמנים אמיר דדון וואלרי חמאתי.
בשיא הערב יתקיים טקס הענקת "עיטור הרמב"ם" לאישים בולטים שתרמו תרומה מכרעת לבריאות של אזרחי ישראל באספקטים שונים: משפחת טנוס בעלי חברת "ב.ס.ט" – שתרמה תרומה משמעותית להקמת המכון לרפואת הלב ע"ש אבי המשפחה בדיע טנוס ז"ל, ד"ר טל זקס – מדען עולמי בתחום חקר הסרטן והחיסונים, לשעבר המדען הראשי של חברת התרופות "מודרנה" וכיום דירקטור בחברת טבע, פרופ' מוסא יודעים – זוכה פרס ישראל ויזם וממציא של תרופות ופיתוחים רפואיים פורצי דרך בתחום הפרקינסון, האלצהיימר ועוד.
"במשך 85 שנה הנהלות רמב"ם השונות שמו להן ליעד להפוך את המרכז הרפואי הגדול בצפון למגדלור של הקניית ידע והענקת הטיפול הרפואי הטוב ביותר שניתן להעניק", אומר פרופ' הלברטל, "פסגת רמב"ם היא הזדמנות גם לחלוק ולהציג את ההישגים שלנו וגם לספר על האתגרים שימשיכו ללוות אותנו. הזדמנות להודות לחברינו מהעבר ומהווה, ולסמן את הכיוון בו נצעד יחד בעתיד".