מקור ראשון: ד"ר עורווה סוייאטת, חבר "ועדת השימור" במועצת העיר חיפה פועל לשמר את הזהות הפלסטינית בעיר, והשתתף בכנס לציון "יום נפילת חיפה בידי הכיבוש", שבו טען כי המדינה מתנכלת במכוון לאזרחים הערבים בחיפה ובצפון
הארגון הקיצוני חרכאת שבאב חיפה – נוער חיפה – קיים אירוע ביום שישי האחרון לציון "יום נפילת חיפה בידי הכיבוש במסגרת הנכבה". בהזמנה לאירוע, שבמוקדו עמד שימור היסטוריה והזהות הפלסטינית של חיפה, ציינו כי "מאז ועד היום, מורשתה האדריכלית וההיסטורית של העיר הייתה נתונה להריסה, מחיקה ועיוות".
הארגון ביקש לחבר את האירוע לאירועי הדמים שהתרחשו בערים המעורבות ובכללן חיפה במהלך מבצע "שומר החומות": "בתקופה האחרונה הפכה נפילת חיפה לסמל להמשכיות הנכבה והשלכותיה הישירות על חיינו. סביב ההתקוממות העממית האחרונה (אירועי מאי בשומר חומות, א.ג), עקירת משפחות פלסטיניות, דיכוי שלטוני אכזרי והתפרצות המתנחלים על השכונות הערביות, מדגישים שהסכנה עדיין קיימת, וכי על יום השנה לנפילת העיר וכיבושה להיות תזכורת שנתית לחשיבות המשך המאבק נגד ניסיונות כפייה ושליטה קולוניאלית".
"הנכבה – פשע גדול"
בעיתון "מקור ראשון" דווח כי אחד הנואמים המרכזיים באירוע היה חבר וועדת השימור של העירייה, ד"ר עורווה סוייאטת. חבר העירייה, מהנדס בינוי במקצועו, הציג במצגת ארוכה את הרצף ההיסטורי המוכיח לטענתו כיצד ישראל פעלה ופועלת לשנות את הזהות הערבית הפלסטינית של חיפה, וכן משייכת מקומות פלסטיניים בעיר לארץ ישראל, בין היתר גם באמצעות שינוי שמות הערביים לעבריים, "תוך התעלמות מהזהות הפלסטינית". סוייאטת ציין עוד כי "במסגרת הפשע הגדול של הנכבה נהרסו 40 אחוז מבתי הפלסטינים בעיר העתיקה של חיפה", וכי "בחיפה, יפו ועכו היו 70 אלף מבנים ערבים היסטוריים נותרו רק 4800 בתים. הוא הזהיר כי במסגרת חוק עמידר, הקובע כי לבני הדור השלישי אין זכות לרשת את המבנים והבתים, הליך ייהוד חיפה נמשך.
תושבים וחברי מועצת העיר התנגדו להשתתפותו של סוויטאת בכנס, ולאחריו דרשו להעבירו מתפקידו כחבר ועדת שימור של העיר. בארגון נוער חיפה – שבאב חיפה – ביטלו את המחאה בפרסום בדף הפייסבוק שלהם לאחר האירוע.