צעיר מהצפון נהג ללא רשיון בתוקף, וללא ביטוח, הוא נעצר על ידי שוטרים בבדיקה שגרתית, לאחר בדיקה התברר כי הצעיר היה אמור להפקיד את רישיונו ולא עשה זאת. ההגנה טענה, כי "הנאשם לא ידע שהוא פסול נהיגה". השופטת פסקה כי הוא זכאי מחמת הספק
מכתב האישום שהוגש לאחרונה נגד צעיר משפרעם, נטען כי הוא נהג ברכב פרטי בשפרעם, מכיוון כביש 781 ,לעבר שכונת אל פוואר, ונעצר על ידי שוטרים לבדיקה שגרתית, והתגלה כי הנהג נוהג ללא רשיון בתוקף וללא ביטוח. רשיונו נשלל למשך 30 חודשים, והיה עליו להפקיד את רישיונו, אך הנאשם לא הפקיד רישיונו.
התביעה טענה כי הנאשם ידע שהוא פסול, ועדיין נהג בפסילה. מנגד ההגנה טענה כי הנאשם לא ידע שהוא פסול, "ולא התקיים היסוד הנפשי שנדרש לעבירה של נהיגה בפסילה". על פי ההגנה, הוגש מטעם הנאשם בקשה לעיכוב ביצוע של גזר הדין בו נפסל הנאשם והוטל עליו 14 חודשי מאסר, ואכן ניתן צו עיכוב על העונש. והסנגור הודיע לנאשם שגזר הדין עוכב.
לטענת הנאשם, לאחר שהערעור התקבל על עונש המאסר, כולל עונש על תנאי שהיה לו, הוא הבין שגם הפקדת הרישיון נדחית, ועל כן לא הפקיד את רישיונו, ובעת שנהג באירוע סבר שהוא אינו בפסילה.
השופטת אסתר טפטה גרד, קיבלה את נימוקיו של עורך דין נואף עזאם שייצג את הנאשם. בהחלט השופטת נאמר כי: "גרסתו של הנאשם נמסרה לשוטרים מיד בעת שנעצר על ידם בשטח, ונתמכה אף בשיחה טלפונית שנערכה עם עורך דינו, ויש בכך כדי לחזק את אמינותה. השוטרים בשטח אף הם שחררו את הנאשם בתחילה, לאחר שערכו שיחה טלפונית עם עורך דינו, והזמינו את הנאשם וסנגורו לסור רק למחרת לתחנה, ואף בכך יש כדי לחזק את גרסתו של הנאשם".
עוד קבעה השופטת: "לא הוכח לפני מעבר לכל ספק סביר שהנאשם אכן ידע שהוא פסול בעת האירוע. בנסיבות אלה לא הוכח היסוד הנפשי של מודעות שנדרש כדי לגבש קיומה של עבירה של נהיגה בפסילה. בהינתן האמור, אני מזכה את הנאשם, מחמת הספק, מהעבירות שמיוחסות לו בכתב האישום".
עורך הדין נואף עזאם שייצג את הצעיר אמר לאחר ההחלטה: "אני שמח שהשופטת קיבלה את טענותי לגבי חוסר הידיעה של הצעיר, וקבעה כי הוא יצא זכאי".