בני זוג שרכשו דירה במסגרת פרויקט תמ"א 38 טענו כי אין לאפשר לחברה לתקן את הליקויים מכיוון שהכחישה אותם בתחילת הדרך. במאקו דווח כי בית המשפט הבהיר כי אין לשלול מקבלן את הזכות לתקן רק בשל חוסר אמון של רוכש
בית המשפט הכריע לאחרונה במחלוקת בין רוכשים לבין חברת "שתית חיזוק מבנים בע"מ" ממנה רכשו דירה ב-2016. הרוכשים טענו שהחברה איבדה את הזכות לתקן את הליקויים בעצמה מאחר שהודתה בקיומם רק אחרי קבלת חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט. השופט הבהיר כי לקבלן יש זכות לתקן ליקויים שנפלו בעבודתו ואין זה ראוי להתנות את מתן הזכות בהודאה מיידית של הקבלן.
ע"פ הדיווח במאקו, באוגוסט 2016 רכשו בני הזוג דירה בפרויקט תמ"א 38. כארבע שנים לאחר מכן הם הגישו נגד החברה תביעה בסך 336,107 שקל הכוללת רכיבים שונים ובהם פיצוי בגין ליקויי בנייה שלא תוקנו בסך של כ-200,000 שקל.
שני הצדדים הגישו חוות דעת מטעמם ולנוכח הפער ביניהם מונה מומחה מטעם בית המשפט. במסגרת חוות דעתו העריך המומחה את תיקון ליקויי הבנייה בסך של 63,967 שקל.
בדיון שהתקיים לפני כחצי שנה התעוררה בין הצדדים מחלוקת בנוגע לזכותה של החברה לקבל אפשרות לתקן את הליקויים בעצמה.
התובעים טענו כי החברה מיצתה את זכותה לבצע תיקונים נוספים בדירה מאחר שהכחישה את קיומם ולמעשה הודתה כי יש צורך לתקנם רק בעקבות חוות הדעת. הם הוסיפו כי הם לא מאמינים שהנתבעת תתקן את הליקויים כראוי.
הנתבעת טענה כי יש לאפשר לה לתקן את הליקויים שנקבעו על ידי המומחה.
השופט הבהיר בהחלטתו כי אי האמון שרוכש רוכש דירה כלפי קבלן, כשלעצמו, אינו מצדיק את שלילת זכות התיקון בשלב שלאחר הגשת חוות דעתו של מומחה בית המשפט, שכן עבודת הקבלן נעשית בפיקוח מומחה בית המשפט, ותוצאותיהן נבחנות על ידו לאחר השלמתן.
לבסוף בית משפט השלום קבע שיש לאפשר לחברה לתקן את הליקויים בפיקוח המומחה.