ה'ניו יורק טיימס' הקדיש כתבה מיוחדת לחזירי הבר של חיפה: "חזירי הבר של חיפה אולי לא עפים, אבל נראה שהם עושים כמעט כל דבר אחר."
חזירי החזירים נודדים בבריכות, במדשאות, במגרשי כדורגל של התושבים ומשחקים עם הכלבים שלהם, הם מסתובבים במדרכות וישנים ברחובות, ואוכלים מהאשפה.
"זה הפך להיות דבר יומיומי", אמר יוג'ין נוטקוב (35), שף שנותן לכלבו לשחק עם החזירים שנכנסים לפארקים המקומיים. "הם חלק מהעיר שלנו" הוסיף. להיתקל באחד הוא "כמו לראות סנאי".
במדינות רבות בעלי חיים נראו ברחובות לאחר שהמגפה החלה להתפרץ ואנשים נטשו את המרחבים הציבוריים. אך חזירי הבר החלו לכבוש את חיפה הרבה לפני שנגיף הקורונה הגיע, בשנת 2019 דיווחו התושבים על 1,328 פעמים בהן חזירי בר הסתובבו בעיר – כמעט 40 אחוז יותר מסך 2015. מועצת העיר חיפה לא פרסמה נתונים לשנת 2020.
ה'טיימס' מציין כי הנוכחות ההולכת וגדלה של החזירים עוררה מהומה בשיח המקומי. עבור חלקם, החזירים הם איום, והמועצה אשמה בהמשך נוכחותם. עבור אחרים, הם מהווים תוספת מקסימה למקום יוצא דופן כבר.
איש לא ממש יודע מדוע חזירים נכנסו לחיפה במספרים כה גבוהים. יש התוהים אם שריפה ענקית בחיפה וסביבתה בשנת 2016 הרסה את בית הגידול הטבעי של החזירים, והכניסה אותם לעיר. אחרים טוענים שזו הייתה החלטת ראש העיר בשנת 2019 להפסיק לירות בחזירים.
הסיבה האמיתית לנוכחותם בעיר, אמר האקולוג של עיריית חיפה, היא שבני אדם משאירים יותר מדי פסולת מזון במקומות נגישים "קל למצוא אוכל בעיר", אמרה יעל אולק, האקולוגית העירונית. "והם לא צריכים לחפש הרבה זמן אחר אוכל".
בחיפוש אחר אוכל, החזירים זוללים באופן קבוע את הדשא של אנשים, או נוברים דרך פחי האשפה שלהם. ובעוד שחזירים רבים הפכו כמעט מאולפים בהתנהגותם סביב בני אדם, ואוכלים אוכל מידי התושבים, חלקם עדיין תוקפניים ביותר, במיוחד כאשר הם נמצאים עם צעירים. בינואר חזיר נשך פנסיונר ברגל – יום אחרי שחזיר אחר חטף תיק לימודים וורוד של תלמידת בית הספר.
"הם שולטים עכשיו ברחובות", אמר אסף שכטר (43), עובד נמל שעמד לאחרונה מול חזיר במרפסתו. "זה מצב מאד מטורף". תושבת נוספת אמרה, "צריכים לאסוף את החזירים הקטנים ולהכניס אותם לפארק", אמרה שולמן, בת 75, מנהלת חשבונות בדימוס. "או לקחת אותם לרמת הגולן! או לירות בהם!".