כחלק מההתמודדות עם ההשלכות הכלכליות של משבר הקורונה, החברה הכלכלית לחיפה תשיק בתחילת נובמבר תכנית התחדשות מקצועית לבני 50 ומעלה במטרה לייצר אופק עסקי ופתרונות תעסוקתיים לאוכלוסייה זו הסובלת פעמים רבות מנחיתות בקבלה לעבודה לעומת אוכלוסיות צעירות יותר למרות שנים רבות יותר של ניסיון
כחלק מההתמודדות עם ההשפעות הכלכליות של משבר הקורונה, החברה הכלכלית לחיפה מקדמת תכנית להתחדשות מקצועית עבור קהילת גילאי 50 פלוס. שכבת הגיל של 50 ומעלה מהווה אוכלוסייה בעלת ידע וניסיון רב, הנמצאת בשיא יצרנותה מבחינת המשק, הנושאת בעיקר הנטל הכלכלי והמעורבות החברתית שמפרנסת ותומכת בבני משפחה ומעורבת בחיי הקהילה. אולם, בני שכבת גיל זו מתמודדים עם תופעה רחבת היקף של מעורבות פוחתת בשוק התעסוקה ונקודת מפנה בקריירה. מצב זה מחמיר כעת בעקבות משבר הקורונה ומתווסף לגורמים קיימים אחרים וביניהם ההעדפה של בני גילאים צעירים יותר במקומות עבודה.
כתוצאה מכך, חיפאים רבים הנמצאים בשיא כשוריהם ויכולתם מאבדים מכושרם הכלכלי והיצרני, חווים ירידה ברמת החיים וברווחה האישית והבריאותית אשר משפיע באופן ישיר על המרקם החברתי ועל חוסנה של העיר. לאור התקופה המאתגרת, בחרו בחברה הכלכלית לחבור לתכנית "שלבים" להתחדשות מקצועית – תכנית מיוחדת שמטרתה לאפשר לאנשים מעל לגיל 50 ידע וכלים לבחינת קריירה חדשה וחיזוק של התקווה וביטחון האישי בתקופה של חוסר ודאות.
בסוף התכנית, שההרשמה אליה תתאפשר בהנחה משמעותית לתושבי חיפה, שתיפרס על פני 12 מפגשים שבועיים, יצאו המשתתפים עם תכנית פעולה עסקית ושיווקית לתקופת הקריירה הבאה שלהם, אותה יציגו בפני פאנל מומחים ואנשי מקצוע. ממצב של תסכול ממושך, חוסר שביעות רצון ממקום העבודה ואי וודאות לגבי העתיד, או ממקום של שאיפה להגשמת חלום, שינוי קריירה והשגת ביטחון כלכלי, משתתפי התכנית יעברו תהליך שיקנה להם ביטחון וידע בעולם העסקי.
את התכנית תוביל אפרת מורג, מומחית בתחום הכלכלה החברתית של בני ה-50 ומעלה, בעלת תואר שני בגרונטולוגיה פיננסית ששימשה בתפקידי ניהול מגוונים ובחרה לעשות שינוי אל תחום הגיל השלישי וייסדה את תכנית "שלבים" להתחדשות מקצועית – תכנית ליזמות וקריירה לאנשים בגילאי 50 עד 65 המעוניינים לשנות כיוון או להקים עסק ויזמות. התכנית מבוססת על התובנה שלמידה וצבירת ידע לאורך החיים הינם כלים רבי משמעות, המייצרים עבור האדם הזדמנויות לחולל שינוי ולהגשים מטרות ויעדים אישיים.
ד"ר עינת קליש רותם, ראש העיר חיפה: "אני מברכת על היוזמה החשובה שאנו מקדמים באמצעות החברה הכלכלית. ליוזמה מטרה חשובה, לתת לתושבי העיר המהווים חלק ניכר מהאוכלוסייה היצרנית והחשובה של בני ובנות 50 פלוס אופק חדש. נמשיך לפעול בכל דרך כדי שחיפה תצלח את משבר הקורונה בצורה הטובה ביותר. למעלה מ-30% מהגברים בגילאי 55-65 ולמעלה מ-40% מהנשים בישראל בגילאי 50 פלוס נמצאים מחוץ למעגל התעסוקה ורובם בהחלט מעוניינים לשוב אליו. מדובר בהפסד עצום למשק ואני מאמינה כי יוזמות כאלה הן צעד חשוב בכיוון הנכון".
עו״ד דוד עציוני, יו״ר החברה הכלכלית לחיפה וסגן ראש העיר חיפה: ״משבר הקורונה הביא עמו חוסר ודאות כלכלי. בחיפה 40% מהתושבים, כ-102,000 איש הם מעל גיל 50 ולפי הסטטיסטיקה הארצית, כ-18,600 תושבים מתוכם בגילאי 50 – 67 אינם עובדים ומספר זה עוד עשוי לגדול. בני ה-50 פלוס הם אוכלוסייה מקופחת יחסית לאוכלוסיות צעירות יותר, למרות היותם בשיא כוחם ויכולותיהם. כחברה המקדמת את כלכלת העיר, אנו מקנים למיזם זה חשיבות מרבית במטרה שיהווה דוגמה ומופת בעת זו של משבר כלכלי״.
אור שחף, מנכ״ל החברה הכלכלית לחיפה: ״החברה רואה חשיבות רבה בעת הזו להיות קשובה לתושבים ולעודד ייצור הזדמנויות עבורם. אוכלוסיית ה-50 פלוס הנה אוכלוסייה משמעותית במארג הכלכלי השואפת להגשמה עצמית ועשייה המשקפת את שנות הניסיון שנצברו. לנו בחיפה יש את כל הכלים וההזדמנויות, בפארק מת"ם, פארק מדעי החיים ובכל האקו-סיסטם שלנו, לאפשר לאנשים בגיל זה פריחה מחודשת. מדובר באוכלוסייה שעם הכוונה נכונה, יכולה לייצר לעצמה ועבור העיר הזדמנויות רבות״.