תוכן שיווקי
משפחות רבות מוצאות את עצמן הולכות ומסתבכות בחובות שקשה לראות את הסוף. תכנון נכון ושימוש מושכל בהכנסות שלכם ובהלוואות טובות יותר שעומדות לרשותכם עשויים להיות המפתח ליציאה מהפלונטר. כיצד לעשות זאת? על כך במדריך שלפניכם
דסי ניר
כל תקופה של משבר כלכלי והאטה במשק מביאה עמה גם פגיעה בכיס של כל אחד מאיתנו. יש מי שמוצאים את עצמם ללא עבודה ואילו אחרים נאלצים לספוג קיצוץ בשכר. רבים מאיתנו עלולים למצוא את עצמם שוקעים עוד ועוד בחובות בניסיון להצליח לכסות את ההוצאות שלנו. כדי שלא ניקלע לסחרור כלכלי מסוכן ונצליח לטפס חזרה מהבור שמצאנו את עצמנו בתוכו, חשוב מאוד לעשות עוד היום סדר במצב הכלכלי שלנו ולבנות לעצמנו את סולם היציאה חזרה. במדריך הבא נלווה אתכם צעד אחר צעד בארגון החובות, איזון ההכנסות ובדיקת כדאיות ללקיחת הלוואה לכל מטרה*. חמישה צעדים שיובילו אתכם בדרך לאיזון כלכלי:
- עושים רישום מסודר של החובות הקיימים
ראשית, כדי להבין מה בדיוק המצב ומה עומק הפלונטר, חשוב לעשות רישום מסודר של כל החובות שלכם, גם כאלה שחייבים לבני משפחה וחברים. לכל חוב יש להבין מהו סכום החוב נכון להיום, עד מתי התחייבתם לפרוע את החוב במלואו ומהו ההחזר החודשי שסיכמתם עליו, וגם מהי הריבית על החוב. המידע הזה יעזור לכם בהמשך להחליט מהם החובות שחשוב לטפל בהם ראשונים.
- רושמים את ההכנסות וההוצאות שלכם
כדי להחליט איך לטפל בסגירת החובות שנצברו , חייבים להבין גם מהן ההכנסות וההוצאות השוטפות שלכם. רשמו בצורה מסודרת את כל ההכנסות הקבועות שלכם ממשכורת או מעסק שברשותכם, מקצבאות שונות, ממזונות או מהשכרת דירות שבבעלותכם. מנגד, רשמו את כל ההוצאות השוטפות שלכם. התחילו מההוצאות שחייבים לשלם כמו שכירות או משכנתא, חשבונות ארנונה, חשמל ומים, הוצאות על מזון והוצאות נוספות שיש לכם. אם יש לכם הכנסות לא קבועות רשמו אותם בצד, אך כדאי שלא להסתמך על הכנסות לא קבועות בחישוב יכולת ההחזר החודשת שלכם. הוצאות לא קבועות גם הן עלולות להטעות ובמרבית המקרים הן יהיו הוצאות שנוכל לוותר עליהן בקלות רבה יותר מהוצאות קבועות שחייבים לשלם מדי חודש בחודשו.
- מחליטים אילו חובות חשוב לסגור קודם
כעת חיזרו לרשימת החובות והחליטו – אילו חובות יקרים יותר או מטילים עליכם עול כבד וכדאי לשלם אותם קודם כדי להקל עליכם בצורה משמעותית. ככלל אצבע, חובות עם ריבית גבוהה יותר לתקופה ארוכה יותר יהיו בדרך כלל חובות יקרים יותר. אך עשויים להיות גם חובות פחות יקרים שישנו לחץ אחר לפרוע אותם בהקדם כדי למנוע אי נעימות או סיבוכים אחרים עם המלווים וחשוב להתחשב גם בכך.
- בודקים איך אפשר להחליף חובות יקרים בחובות זולים
לאחר שהבנתם מהן ההכנסות וההוצאות השוטפות שלכם ומהם החובות שאתם חייבים לטפל בהם קודם, בודקים אם יש אפשרות בשלב הראשון למחזר חובות בעזרת הלוואות זולות יותר. למשל, יתכן שתוכלו לקבל הלוואה לכל מטרה מחברת כרטיסי האשראי או מהבנק בריבית זולה יותר מהריבית שאתם משלמים על המינוס בחשבון הבנק. משווים הצעות להלוואות זולות יותר להחזרי החוב הקיימים שלכם ובודקים האם זה עוזר לכם להישאר מאוזנים מדי חודש והאם זה עוזר לכם לסגור את החוב מהר יותר.
- בונים תוכנית לאיזון כלכלי בעזרת צמצום הוצאות ופירעון חובות
לאחר שצמצמתם ככל שאפשר את תשלומי החזרי החובות שלכם, אפשר להתפנות להסתכל גם על העתיד שלכם ולבנות עבורכם תוכנית לאיזון כלכלי. המטרה היא להגיע לאיזון בין ההוצאות שלכם, כולל החזרי החובות, להכנסות שלכם. תוכנית כזו, תכוון אתכם לצמצם הוצאות שאינן הכרחיות, לפחות עד שתסגרו את החובות שלכם, ותוכלו לפנות כסף גם להוצאות נוספות לדברים שרוצים.
אף אחד לא רוצה לשקוע בחובות וברור שגם אתם לא התכוונתם להגיע למצב הזה. אך זו גם לא גזירת גורל ומשפחות רבות הצליחו להיחלץ ממצבים קשים ולעבור לפסים של צמיחה. וגם אתם תוכלו לעשות זאת, בעזרת תכנון נכון ושימוש חכם בהכנסות שיש לכם ובהלוואות שמתאימות ליכולת ההחזר שלכם. במקום להיות מוטרדים כל כך מהחזר כל החובות שלכם, תוכלו להתפנות ולחשוב על העתיד שיהיה ורוד יותר.
*בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
*הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.