המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) כתב אישום לבית משפט השלום בחיפה נגד קצין המשטרה מתחנת זבולון שירה בסלומון טקה ז"ל, בן ה-18, בגין גרימת מותו ברשלנות, עבירה שעונש המקסימום עבורה הוא 3 שנות מאסר
. האירוע המפורסם שגרר מחאה ענקית של קהילת יוצאי אתיופיה התרחש סמוך לתיאטרון הצפון בקריית חיים. במעריב דווח כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מעמיקה של חומר הראיות, שקלול מכלול נסיבות האירוע והטענות שנשמעו בהליך השימוע בעניינים אלה ואחרים. הודעה על כך נמסרה לבאי כוחם של משפחת טקה.
בכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין רונן יצחק וליאת יונניאן, נאמר כי קצין המשטרה גרם ברשלנות למותו של הצעי, כאשר רשלנותו באה לידי ביטוי בעיקר בכך שביצע ירי לעבר האספלט, ולא הסתפק, לכל היותר, בירי אזהרה באוויר לצורך נטרול הסכנה שבפניה עמד, והכל בניגוד לפקודות המחייבות בנושא ולנהלי המשטרה. עוד דווח במערבי כי נלקח בחשבון בעת ההחלטה את העובדה שהנאשם היה במקום עם בני משפחתו, הותקף באבנים על ידי המנוח ונערים אחרים ואף נפצע באירוע, בטרם השתמש באקדחו, אך במכלול הנסיבות נמצא, כאמור, כי יש מקום להעמידו לדין.
בכתב האישום צוין כי "במעשיו גרם הנאשם ברשלנות למותו של המנוח". רשלנות זו, לפי המסמך, באה לידי ביטוי, בין היתר, "בכך שהשוטר השתמש בנשקו בדרך שיש בה כדי לסכן את חייו של המנוח ושל הנערים שעמדו לצדו, ולא הסתפק בצעדי אזהרה והרתעה פחותים שעמדו לרשותו לצורך נטרול הסכנה שבפניה עמד, ואשר כללו, לכל היותר, ירי אזהרה באוויר בלבד". כמו כן, הוא בא לידי ביטוי "בכך שביצע את הירי בניגוד לפקודות המשטרה המחייבות בנושא ולנהלי המשטרה בנוגע לירי, שאינם מתירים ירי לעבר הרצפה, בנסיבות ובאופן בהם פעל הנאשם".
עו"ד ציון אמיר המייצג את בני משפחת טקה, אמר לאתר מעריב כי "המשפחה מקבלת בסיפוק את החלטת מח"ש להעמיד את השוטר לדין ולדחות את כל טענותיו בשימוע. זו הזדמנות לשוטר לבקש את סליחת המשפחה על מעשהו ולא להתגולל על המנוח ולפגוע בזכרו בטענות סרק שאין בינן ובין האישום דבר וחצי דבר".
עורך הדין יאיר נדשי, המייצג את קצין המשטרה, מסר כי "הגשת כתב האישום הינה טעות מרה שתתברר בבית המשפט.
אשת השוטר הנאשם: "נעקרנו מהבית שלנו, אנחנו חיים בפחד"
כמעט שבעה חודשים אחרי שסלומון טקה נורה למוות בקריית חיים בידי שוטר בחופשה, אירוע שהוביל לפתיחתה של מחאת יוצאי אתיופיה, ומשפחתו של השוטר היורה טוענת שהיא עדיין סובלת מאיומים ונאלצת לשמור על פרופיל נמוך כדי להבטיח את ביטחונה.
גלי (שם בדוי), רעייתו של השוטר מתחנת זבולון בקריית חיים שירה בטקה, תיארה לפני כשבוע ב"חדשות הבוקר" (קשת 12) את הטלטלה שמשפחתה עוברת מאז אותו אירוע דרמטי: "אנחנו במצב לא טוב, החיים שלנו התהפכו. אנחנו לא נמצאים בסביבה הטבעית שלנו, נעקרנו מהבית שלנו ונמצאים כרגע במקום אחר. אנחנו מנסים להקנות לילדים שלנו איזושהי שגרה בצל מה שמתרחש ועובר עלינו, אבל עדיין חווים פחד אמיתי ואיומיים מוחשיים. לא מזמן נעצר אדם שהתקשר ואמר שכמו שהגיעו לראש הממשלה יצחק רבין, כך הוא יגיע לבעלי. האיומים לא פוסקים".
ילדיהם של גלי ובעלה היו עדים לאירוע הירי והם אומרים כי הם מנסים מאז למצוא את הדרך להסביר להם למה נאלצו לעזוב את ביתם: "הם חוו את המקרה בעיניים שלהם, אי אפשר לשקר להם כי הם ראו את הכל. אנחנו מנסים להסביר להם שזה הדבר הטוב ביותר עבורם כדי שיוכלו להיות קצת יותר חופשיים ולהסתובב קצת יותר בביטחון".
גלי שיחזרה את סדרת האירועים שהובילה לתקרית הירי בגן המשחקים בחיפה: "באותו הערב הייתי בגן המשחקים עם הילדים ופתאום הבחנתי בסוג של סחיטה. אחד הילדים נתן סכום כסף ואמרו לו, 'אתה צריך לתת עוד'. הילד היה נראה קצת מבוהל והמקרה הזה לא נתן לי שקט. סיפרתי לבעלי את מה ששמעתי והוא אמר לי, 'אוקיי, אגש לבדוק, נראה מה קורה שם'. אחרי כמה רגעים ראיתי את בעלי חוזר כשחבורה של נערים רודפת אותו באיומים. מהר מאוד זה התפתח גם לאבנים וסלעים שעפו לעברו. היינו כמה מטרים מאחוריו".
לדברי גלי, ההחלטה שקיבל בעלה לירות לעבר הנערים לא נבעה מגזענות: "זה לא קשור לצבע עור. אני מכירה את בעלי ויודעת שאין פה עניין של גזענות", טענה גלי, "אני חושבת שאילולא המחאה הזאת, לא היו מגישים בסופו של דבר כתב אישום נגדו".