"קודם כל הבריאות!". המשפט הזה מוכר לכול אחד ואחת מאתנו והוא למעשה כולל בתוכו את הרצון הטבעי להיות בריאים ולזכות לשנים ארוכות של גוף פעיל וראש צלול. לצערנו המצב איננו כזה עבור רבים מאתנו ובגיל מבוגר הגוף לא יהיה כפי שהיה בשנים עברו וגם הראש לא תמיד יישאר צלול כראוי.
לעתים לא מדובר בגיל מבוגר והשפעות הזקנה אלא גם עכב מחלה כלשהי או תאונה שחס וחלילה אנו עלולים לעבור כשאנו צעירים, פעילים ועם ראש צלול לחלוטין. ואז הדברים משתנים.
במצב שכזה, בכל גיל שלא יהיה, אנו רוצים להיות בטוחים שמי שמקבל את ההחלטות עבורנו יהיה מישהו שאנו סומכים עליו במאה אחוז שהוא דואג קודם כל לנו ואין לו כל אינטרס על חשבוננו. לעתים מדובר דווקא בקרוב משפחה כלשהו ולא בבן הזוג ולעתים ההעדפה היא אפילו לחבר קרוב ולא לאח או אחות. בדיוק לשם כך נכנס לתוקף בשנים האחרונות מסמך ייפוי כח מתמשך שמאפשר מתן מענה מראש על כל צרה שלא תבוא.
מהו ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך שייך בקטגוריה לתחום דיני משפחה (ענייני משפחה) אך ישנם עורכי דין רבים שהתמחו דווקא בנושא חדש זה והם מספקים שירות עורך דין ייפוי כוח מתמשך כעיסוק מרכזי שלהם לפני כל נושא אחר התחום המשפחתי או האזרחי.
ייפוי כוח מתמשך כולל התייחסות לאספקטים שונים בחיים שלנו שנרצה לדעת שמישהו שאנו סומכים עליו יטפל בהם כראוי כאשר אנו לא נוכל לקבל החלטות שכאלו בכוחות עצמנו. בדרך כלל מדובר על נושאים של רכוש וממון אך מעבר לכל אלו וכיוון שאנו חיים וזקוקים לטיפולים כאלו ואחרים, מדובר על הגדרות טיפול וסיעוד עבורנו.
עריכת ייפוי כוח מתמשך מתבצעת באמצעות עורך דין ייפוי כוח מתמשך ואדם נוסף אשר אנו מבקשים שיהיה האחראי עבורנו ומבין את ההשלכות של קבלת התפקיד הזה על כל המחויבויות שלו עליו. תפקידו של עורך הדין לעבור על כל הסעיפים הרלוונטיים, לוודא שאנו בדעה צלולה ומרצון חופשי מאשרים את המסמך וכי האדם שאנו ממנים מבין את כל הפרטים והאחריות שלו היטב.
לאחר החתימות יועבר המסמך לאפוטרופוס הכללי לקבלת אישור ואסמכתא לכניסתו לתוקף. העותקים של המסמך יישמרו אצל עורך הדין וכל שאר המעורבים לעניין (הלקוח המייפה והמיופה).
מה קורה כשמי שמונה איננו יכול עוד לטפל בנו?
במידה והמיופה עצמו איננו במצב כשיר להמשיך בתפקידו או איננו מעוניין בכך, הוא רשאי לבקש למלא מסמך הבעת רצון באמצעות אותו עורך דין או עורך דין ייפוי כוח מתמשך אחר ולהעביר את סמכויות הטיפול בכם לצד שלישי. האפוטרופוס הכללי יהיה חייב לאשר בקשה זו ורק לאחריה חובת הטיפול תעבור הלאה.