15 בתי-ספר מחיפה מופיעים ברשימת משרד החינוך של בתי ספר על-יסודיים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנה החולפת
זו השנה השביעית בה מפרסם משרד החינוך את רשימת בתי הספר העל-יסודיים, שהצטיינו בהישגיהם החברתיים, הערכיים והלימודיים. בין בתי הספר המצטיינים בשנת הלימודים תשע"ט שיא של 15 בתי ספר חיפאיים: אולפנת צביה, חוגים, עירוני ה', עירוני ג', ישיבת בני עקיבא, עירוני א', בסמת, המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר, תיכון קריית חיים, מקיף לאו-באק, עירוני ב', תיכון הריאלי, ביה"ס האיטלקי, בית חיה מושקא ותיכון כרמל.
בין המדדים, על פיהם נבחנו בתי הספר: מניעת נשירה, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, גיוס לצה"ל או שירות אזרחי, אחוז זכאות לבגרות, אחוז הצטיינות במבחני בגרות, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, זכאות לתעודות בגרות איכותיות, אחוז התלמידים המרחיבים מקצוע מדעי או הומניסטי להיקף של 5 יח"ל. התגמול ניתן בין היתר לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר ביחס לשנה הקודמת.
המורים בבתי הספר הללו יקבלו במשכורת הקרובה תוספת של בין 3,169 ₪ ל- 8,451 ₪ לפי דרגת ההצטיינות, בהתאם לסיכום במסגרת רפורמת "עוז לתמורה".
רשימת בתי הספר המצטיינים בהישגיהם הדיפרנציאלים התקבלה עתה, לאחר שבחודש שעבר פרסם משרד החינוך גם את נתוני "התמונה החינוכית" המתארים את הישגי העיר בבחינות הבגרות. נתוני התמונה החינוכית הראו כי חיפה ממוקמת מעל לממוצע הארצי: 83.2% מהלומדים בעיר זכאים לתעודת בגרות- 13.3% יותר מהממוצע הארצי (69.9%). עליה משמעותית נמדדה בזכאות התלמידים החיפאיים לתעודת בגרות מצטיינת: 16.1% מהלומדים בחיפה זכאים לתעודת בגרות מצטיינת, כפול מאחוז המצטיינים בארץ (8.2% בארץ).
נתונים מרשימים נראו גם בזכאות לתעודת בגרות הכוללת 5 יחידות לימוד, הן בהשוואה לנתונים הארציים והן בהשוואה לשנה קודמת. 54.9% מהלומדים בחיפה הינם בעלי תעודת בגרות באנגלית ברמה של 5 יח"ל, לעומת 37.7% בלבד בארץ. עליה בולטת נוספת נרשמה בקרב התלמידים הלומדים 5 יח"ל במתמטיקה: 24.5% מהלומדים הם בעלי תעודת בגרות הכוללת 5 יח"ל במתמטיקה, 9% מעל לממוצע הארצי (15.5%).
ראש עיריית חיפה, ד"ר עינת קליש רותם, בירכה את בתי הספר הזוכים על הישגיהם המרשימים, שהינם "תוצר של עבודה מעמיקה של צוותי החינוך וההוראה, השקעה וליווי צמוד של האגף להעצמה חינוכית ומצויינות והובלת חזון ומדיניות עירונית של התמדה והתאמת חליפה אישית לכל תלמיד, מתוך אמונה בלתי-מתפשרת ביכולתם של התלמידים ובפוטנציאל הגלום בהם".