תלמיד בית ספר מהאזור שנתקל בילקוט חברו לכיתה וכתוצאה מהתאונה נפגע באזור הלסת, נאלץ לעבור מספר ניתוחים, אושפז לתקופות ממושכות ונכון לשעה זו ממשיך לסבול מקשיי נשימה, קושי בלעיסה, תיקים באזור הלסת ופגיעה אסתטית בפניו. לפיכך הגישו הורי התלמיד באמצעות עו"ד לידור פוגל-אורן תביעה כנגד ביטוח תאונות אישיות תלמידים של משרד החינוך ותביעת רשלנות נוספת כנגד משרד החינוך. לאחרונה פסק בית המשפט כי התלמיד יפוצה בסכום של 653,230 שקל.
בכתב התביעה נטען כנגד משרד החינוך כי ההשגחה על בטחון התלמידים היתה בלתי ראויה וכי עפ"י הפסיקה קטין באשר הוא קטין לא פיתח מנגנוני הגנה מספיקים ולכן יש לצפות כי הוא עלול להיפגע, ולפיכך, הרי שבמשך יום הלימודים חלה על צוות ביה"ס חובת ההשגחה על התלמידים הן מפני פגיעה של גורם חיצוני והן מפני פגיעה של קטין באחרים.
עו"ד לידור פוגל – אורן מסרה: "על מוסד חינוכי מוטלת החובה עפ"י הדין להשגיח על בטחון ילדינו ולנקוט באמצעי זהירות סבירים לשם מניעת תאונות כדוגמת התאונה המצטערת הזו. על צוות ביה"ס היה להתריעה בפני הסכנות הצפויות מהיות הילקוטים פזורים לכל עבר בכיתה, ולהקפיד כי הילקוטים יהיו מונחים מתחת לשולחן או בכל מקום בטיחותי אחר, אשר היה מונע את התאונת מרשי. בתביעות של קטינים חשוב לזכור כי במקרים של אשפוז הקטין ו/או נכות זמנית ו/או נכות קבועה ו/או חלילה מוות ניתן לתבוע את פוליסת תאונות אישיות תלמידים אשר הינה פוליסה המבטחת את ילדי ישראל מגיל שלוש עד גיל שמונה עשר, המצויים במסגרת חינוכית מוכרת משך כל ימות השנה וכל שעות היממה. בנוסף, חשוב זכור, כי לתביעת הרשלנות כנגד משרד החינוך יש שתי תקופות התיישנות היות ומדובר בקטין, היינו – 7 שנים מיום התאונה ו7 שנים נוספות מיום הגיעו של הקטין לגיל 18."