סטודנט מחיפה תובע את מפעילת ה"מטרונית" באזור הצפון ביותר מ-130 מיליון שקלים, בטענה כי מערך מצלמות האבטחה שהתקינה במתחמיה פוגע בפרטיותם של הנוסעים ועוברי האורח – כך דווח בחדשות2. "גם במאה ה-21 ובעידן המהפכה הביומטרית, הפרטיות היא זכות יסוד במדינה דמוקרטית", ציין עורך דינו
בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת "דן בצפון", נטען כי מפעילת מערך האוטובוסים "מטרונית" בחיפה ובקריות פוגעת בפרטיותם של הנוסעים בכך שרישתה במידה מופרזת את מתחם ההסעות ואת כלי הרכב במצלמות אבטחה.
כתב חדשות 2, אלון שני, דיווח כי מי שעומד מאחורי התביעה הוא עמית הורן, סטודנט לרפואה המתגורר בחיפה, שהבחין כי המצלמות הפזורות גם בתחנות ההמתנה פוגעות גם בפרטיותם של עוברי האורח שחולפים בסמוך להן. בבקשת התביעה על סך 132 מיליון שקלים, טען הורן באמצעות עורך דינו אבי גולדהמר כי חברת התחבורה לא קיבלה את הסכמתם של הנוסעים או של שאר העוברים והשבים במתחם לתיעוד, בכך שלא הציבה במקום שלט המתריע כי האזור מצולם, כנדרש בחוק.
בנוסף נטען כי פיזור המצלמות במתחם חורג מהמידתיות המקובלת באזורים ציבוריים באופן כזה הפוגע בפרטיות הציבור (שש מצלמות בכל רכב, ושתי מצלמות בכל רציף נוסעים), וכי היה ניתן היה להשיג את אותה מידה של יעילות באבטחה בעזרת אמצעים חלופיים מידתיים יותר.
השניים אף טענו כי הפגיעה בנוסעים הקבועים במטרונית גדולה יותר מבזו של נוסע מזדמן, זאת משום שניתן להצליב בין תצלומי הנוסעים הקבועים לבין הנתונים הנאספים עליהם בשימוש בכרטיסי "רב קו" אישיים, מה שמאפשר מעקב אחר תנועתם. "גם במאה ה-21 ובעידן המהפכה הביומטרית, הפרטיות היא זכות יסוד במדינה דמוקרטית", אמר עו"ד גולדהמר. "ברור שלעיתים יש צרכים שיביאו לפגיעה בה, אך הפגיעה הזו חייבת להיות לאחר יידוע האזרח ובאופן מידתי ומינימלי ככל הניתן".
מחברת "דן בצפון" נמסר בתגובה כי עניין התביעה מוכר להם וכי הנושא מצוי בבדיקתם של יועצים משפטיים.