מגבירים מודעות לרפואת עיניים. אלפי אנשים בישראל מאבדים מדי שנה את הראייה, כאשר חלק גדול מהמקרים ניתן למניעה באמצעות מודעות ובדיקה פשוטה אצל רופא העיניים. מחלקת עיניים במרכז הרפואי "בני ציון", בשיתוף עם עמותת "לראות", הפועלת רבות להגברת המאמץ המחקרי ברפואת העיניים, למציאת טיפולים יעילים למיגור מחלות הגורמות לעיוורון וכן להעלאת המודעות הציבורית לחשיבותה של רפואת עיניים מונעת, קיימה השבוע כנס ראשון מסוגו בארץ עבור האוכלוסייה הערבית, שבו השתתפו רופאי עיניים מהמגזר הערבי, רופאי משפחה, אופטומטריסטים, עובדים סוציאליים, אחיות וצוותים רפואיים.
ראש עיריית נצרת ראמז ג'ראייסי, פתח את הכנס ומנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי "בני ציון" המשמש אף כיו"ר איגוד רופאי העיניים בישראל פרופ' חנא גרזוזי, הדגיש את חשיבות ההסברה המניעתית והגברת המודעות לתחלואות עיניים. מנכ"לית עמותת "לראות" נדין הולדנר, ציינה בדבריה כי המטרה העיקרית של העמותה הינה לצמצם את מספר האנשים בישראל הלוקים במחלות ראייה.
במהלך הכנס, הרצה מנהל מערך גנטיקת עיניים בביה"ח "בני ציון" ד"ר ענאן עבאסי על מחלות עיניים נפוצות,בעוד שפרופ' גרזוזי הרצה על החידושים האחרונים בנושא הקטרקט ורופאה נוספת ממחלקת העיניים של ביה"ח "בני ציון" ד"ר שחאדה משעור, סקרה את החידושים בטיפולי קרנית והשתלות הקרנית.
ד"ר ענאן עבאסי הנמנה על מארגני הכנס, ציין כי, "אני שמח וגאה על כך שביה"ח "בני ציון" תרם מניסיונו להגברת המודעות לטיפולים מניעתיים והרחבת הידע במחלות עיניים נפוצות, בקרב האוכלוסייה הערבית,. רק מצער לגלות שעד כה, לא התקיימו כנסים דומים, המהווים בסיס טוב לקידום רפואת העיניים בישראל".
מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי "בני ציון" פרופ' חנא גרזוזי, אמר השבוע, "ישנן מחלות עיניים רבות אשר עצם גילוין המוקדם יכול להציל מטופלים רבים מעיוורון או ממחלות עיניים כרוניות והסוד הוא במודעות ובערנות".
צילום: מוחמד אכתילאת