השבוע התכנסה ועדת התוכנית לגיבוש מערך עירוני מקיף ובניית תוכנית פעולה כוללת. הועדה מורכבת מנציגי מחלקות העירייה הפועלים בעיר בחמישה תחומים שונים: אכיפה, רווחה, תרבות ופנאי, חינוך והקשר העירוני וכן נציגי המשטרה ונציגי מנהלי בתי הספר בעיר במטרה ליצור מערך מתואם ואפקטיבי המשלב את כלל הגורמים ברשות לעבודה משותפת אשר תיצור אווירה עירונית המעודדת את ערכי כבוד האדם וזכויותיו.
פרויקט "עיר ללא אלימות" הוקם ביוזמת ממשלת ישראל, המשרד לביטחון פנים והרשויות המקומיות, במטרה להתמודד עם כל מצבי האלימות וההתנהגות האנטי-חברתית המתרחשים בעיר בכדי להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים. בבסיס התכנית נמצאת הנחת היסוד לפיה, על מנת להתמודד עם אלימות בצורה אפקטיבית, נדרש מענה כולל והוליסטי ולא התמקדות בתחום אחד או בסוג אוכלוסיה מסוים. נמצא כי יחידת השינוי המשמעותית ביותר היא העיר וביכולתה להשפיע על התנהגות התושבים.
התוכנית בקרית אתא כוללת: הכנת תכנית רב-שנתית, מיפוי הבעיה, איתור גורמי הסיכון, אבחון, טיפול ומניעה. הפעילות העירונית תכלול בין היתר ניידות אכיפה ומבצעים ייעודיים, פורום אכיפה עירוני, סיירות משולבות כולל סיירת הורים, הקמת ועדות חינוך ותוכניות הסברה ומודעות כבר מגיל צעיר, פעילות קהילתית, עידוד מנהיגות נוער, פעילויות תרבות ופנאי והקמת מרכז רב תחומי למניעת אלימות בהנהלת עובדת סוציאלית מוסמכת.
יעקב פרץ, ראש עיריית קרית אתא: "חשיבות פרויקט עיר ללא אלימות הינו ביצירת אקלים עירוני אשר מקדם מחד ערכים של כבוד הדדי, סובלנות, הידברות, משא ומתן ושמירה על זכויות אדם ומאידך מוקיע עבירה על החוק, הפרת זכויות אדם ושימוש בכוח לא לגיטימי, מכל סוג שהוא. זהו תהליך המשלב את כל מחלקות העירייה באופן מקיף ,מתואם ובשותפות רחבה ככל שניתן, לצורך הגברת הביטחון האישי, צמצום אירועי האלימות ויצירת שיפור דרמטי באיכות החיים."