חגית יצחק, מומחית באסטרטגיה פרסומית ושיווק מתקדם – בעלת מאץ פוינט תקשורת שיווקית – בטור אישי לקריות באינטרנט: אתה משקיע כספים ומשאבים רבים בשיווק ופרסום העסק שלך, אך התוצאות אינן מספקות אותך? הסוד הפשוט – ארגז כלים יישומי למיצוי הפוטנציאל מבלי ללכת לאיבוד
יש להכות בברזל בעודו חם. איך לנהל רשימת תפוצה מוצלחת?
רשימת תפוצה איכותית היא רשימה שמוכרת. אך אליה וקוץ בה. הדרך להגיע לרשימה עדכנית וטובה מצריכה עבודה קפדנית ומדויקת של ניתוח קהל היעד, על מנת שתוכל להניע אותו לפעולה ועבודה זו אינה פשוטה. בכל רשימת תפוצה, גם המוצלחת ביותר, חלק מהאנשים לא מגיבים. הם לא פותחים את האימיילים, לא לוחצים על קישורים, ובטח שלא רוכשים דבר וכל המאמצים שתעשה לא ישנו את המצב. אבל עם חלקם אפשר לעבוד. מבחינה טכנית ניתן להגדיר רשימת תפוצה כאיכותית אם היא עומדת בתנאים הבאים: מייצרת פעילות גבוהה (אחוזים גבוהים של הקלקות על קישורים, קריאת מאמרים וכדומה), מגבירה תנועה של לקוחות באתר שלך, יוצרת פניות חוזרות ותגובות מצד הלקוחות ומעט אנשים יחסית מסירים עצמם מהרשימה או שאינם מגיבים.
רגע לפני שאתה שולח את רשימת התפוצה שלך עליך לבדוק מיהם אותם אנשים ברשימה, כיצד הגיעו לרשימות שלך, האם ניתן לפלח אותם לפי קבוצות גיל, השכלה, עיסוק, מצב סוציו אקונומי וכדומה, האם האנשים האלה בעלי תחומי עניין משותפים, האם יש להם צפיות מהתכנים והמסרים שאתה שולח להם, ומה הניע אותם להצטרף לרשימות מלכתחילה. רשימת התפוצה מאוד חשובה. זה בעצם קהל היעד אליו אתה פונה ואלה האנשים שאתה מצפה שירכשו את המוצר שלך ולכן, אפיון האנשים חשוב על מנת שתוכל לבסס קשר ארוך טווח. ככל שיש לך יותר מידע אודות המשתמשים ברשימת התפוצה, כך תוכל ליצור קמפיינים ממוקדים ורלוונטיים.
את המידע אתה יכול להשיג מטופס הרשמה לרשימת התפוצה. אך עליך להיות זהיר ולא להעמיס את הטופס בשאלות פן תתיש את הלקוח. אתה יכול לבקש כתובת מייל ופרטים טכניים כדוגמת שם, כתובת, מספרי טלפון, תאריך לידה ותחומי עניין. את טופס ההרשמה אתה יכול לשתול באתר האינטרנט שלך. חשוב לאפשר הצטרפות קלה ופשוטה, אל תצפה שהנמען יטרח לדפדף בין אין-ספור עמודים באתר כדי להוסיף את כתובתו. דרך נוספת היא לשאול לקוחות פוטנציאליים שיוצרים קשר האם הם מעוניינים לקבל מידע במייל. מומלץ להציע להצטרף לרשימת התפוצה גם ללקוחות קיימים, ספקים, שותפים עסקיים ואנשי קשר שונים. לקנות רשימות זה הפתרון הכי גרוע, שכן, מרבית האנשים לא יפתחו מייל ממשהו שהם לא מכירים, והנזק התדמיתי שמתקבל משליחה של דואר לא מורשה גדול ויוצר אנטגוניזם כלפי אלה שעומדים מאחורי הרשימה הקנויה.
אחרי אפיון הלקוחות עליך לחשוב על דרכים למשוך אותם לפתוח את הדיוור שלך. אתה צריך לחשוב על דרכים מקוריות כדי שלא יהפכו את הדיוור שלך לעוד דואר זבל. את זה אתה יכול לעשות במספר אופנים: אתה יכול להציע מבצעים, מתנות או הנחות, אתה יכול לשלוח סקר שביעות רצון ולשאול את הלקוחות מה היו רוצים שיישלח אליהם בדיוור ישיר ולאחר מכן להתייחס לתוצאות. רק אל תשלח דיוור בתדירות גבוהה, לרב האנשים מרגישים מותקפים מכמויות הדיוורים ונמנעים מלהגיב ולשתף פעולה. אתה כן יכול לשאול את הלקוחות באיזו תדירות היו רוצים לראות דיוורים שלך. אני ממליצה ללקוחות שלי לנסות דיוורים בצורות שונות ולבדוק מה עובד ומה לא. אם ניוזלטר עשיר בתוכן וצבעים אינו נפתח כנראה שאינו מעניין.
חשוב לזכור שמדובר בתהליך דינאמי. עליך לבחון מחדש את התנהגות הלקוחות מדי פעם ולשייכם לקבוצת הפילוח המתאימה ביותר עבורם באותו הזמן. אם לא תעשה זאת, תמצא עצמך שוב באותו המצב שבו היית בהתחלה. חשוב להתייחס לרשימה לא כאל משימה חד פעמית אלא כאל תהליך מתמשך שיש להטמיע בתוך הקמפיין שלך.
והמלצה אחרונה לסיום: את הדוור לנמענים עליך לבצע בסמוך עד כמה שניתן למועד הצטרפותם לרשימה. זאת משום שאלה שנרשמו מצפים לקבל מידע, ואם תשלח במועד מאוחר יותר יכול להיות שאותו מידע יאבד מהמומנטום. יש להכות בברזל בעודו חם.