חגית יצחק, מומחית באסטרטגיה פרסומית ושיווק מתקדם – בעלת מאץ פוינט תקשורת שיווקית – בטור אישי לקריות באינטרנט: אתה משקיע כספים ומשאבים רבים בשיווק ופרסום העסק שלך, אך התוצאות אינן מספקות אותך? הסוד הפשוט – ארגז כלים יישומי למיצוי הפוטנציאל מבלי ללכת לאיבוד
איך יכולים עורכי דין לפרסם ולשווק את עצמם בלי לעבור על כללי האתיקה?
"פרסום עורכי דין זה אסור" – הלך רוח זה ליווה שנים רבות את עורכי הדין. אך בשנים האחרונות חלה הפיכה של ממש בתחום הפרסום לעורכי הדין, ועדת האתיקה הכתיבה חוקים חדשים ועורכי הדין בישראל מצאו פרסומי נישה שמתאימים להם. עם זאת, התחום עדיין פרוץ ועורכי דין רבים מוצאים עצמם מתוסכלים ומגיעים אלי עם שאלות כמו: "מה בכל זאת ניתן לעשות?", "איך אני יכול להגדיל את נפח הפעילות שלי ועדיין לשמור על כללי האתיקה?". ובכן, הבה ננסה לעשות קצת סדר בבלגאן. מה מותר, מה אסור ומה בכל זאת אפשרי…
כללי האתיקה אוסרים על עורך דין לפרסם בפומבי פרטים שיש בהם כדי לפאר ולרומם את עצמו מבחינה אישית ומקצועית, ואוסרים עליו לשדל לקוחות. למשל, עורך דין שמתמחה בדיני משפחה לא יכול לחלק כרטיסי ביקור שלו על מדרגות הרבנות. עורכי הדין נדרשים לשמור על כבוד המקצוע ולא לפגוע בו. עו"ד רשאי לפרסם את שמו בשלט משרדו, על נייר המכתבים הרשמי של משרדו, במדריכים שונים, בעיתונות הכתובה (עם הגבלות), מעט בטלוויזיה והיום, הרבה באינטרנט.
עיתונות – פעם אסור היה לפרסם בכלל, היום מותר, אבל הפרסום צריך להיות במדור מיוחד לפרסום עורכי דין, אסור תמונות, המודעות צריכות להיות בצבע אחד וכל מודעה חייבת להיות לא יותר מ – 1/8 עמוד. עם זאת, דרך טובה עבורך להתפרסם היא דרך כתבות ומכתבים למערכת, טורים בעיתון, ראיון אישי בכתבת נושא או אפילו ידיעה קטנה במדור הרכילות המקומי. אפשרויות אלה נותנות לך את היכולת לחשוף את שמך מבלי לפגוע בכללי האתיקה. ואם אתה גם כתבת את המאמר שמפורסם שמך יופיע בתחתית הכתבה בציון היותך עו"ד. זה מספיק ועושה נפלאות לשם שלך.
רדיו וטלוויזיה – הפתרון הטלוויזיוני והרדיופוני היחיד עבורך הוא להשתתף בתכניות כגורם מייעץ, כמחווה דעה משפטית או כמשתתף פעיל. החשיפה במקרים אלה עצומה.
אינטרנט – רשת האינטרנט היא פלטפורמה מצוינת עבורך לקבל חשיפה איכותית, ניתנת לפילוח לקהלי יעד ולמדידה. היום כל אחד שמחפש בעל מקצוע בכל תחום מחפש אותו באינטרנט. לכן, אתר איכותי הוא חובה עבור כל עו"ד, קטן כגדול. האתר יכול להיות תדמיתי, כולל מאמרים, חוקים, פסקי דין, תקדימים, מידע לגבי פעילות המשרד ובלוג אישי. לשכת האתיקה אוסרת עליך להשתמש בגרפיקה או בתמונות שיכולות לפגוע בכבוד המקצוע, וכן, אוסרת עליך להשתמש בבאנרים. אתה כן יכול להוסיף קישורים לאתרים של עורכי דין אחרים או של אתרים משפטיים, וכן, לפרסם באינדקסים משפטיים, בפורטלים שמיועדים לעורכי דין ובדפי זהב באינטרנט. אתה יכול לפרסם עצמך במספר מנועי חיפוש וכן, להשתמש באופציית הקישור הממומן. בנוסף, אני ממליצה על עשיית שימוש ברשתות החברתיות כדוגמת פייסבוק וקפה דה מרקר. הפרסום באינטרנט יאפשר לך לשמור על קשר עם לקוחותיך וכן, יסייע בידך ליצור שיתופי פעולה עם עורכי דין וגורמים נוספים מהתחום.
עליך להבין שמדובר בתהליך שבו אתה ממצב את עצמך ולומד, במסגרת המגבלות, כיצד נכון לך לשווק את עצמך, מה מגיב יותר ומה פחות. אם אתה עורך דין אשר אינו מתמצה ברזי הפרסום, או אם אתה רוצה להוריד מעצמך את מלאכת השיווק, אני מציעה לך לשכור את שירותיו של איש מקצוע אשר מתמחה בפרסומי נישה, על מנת שיוכל לבנות עבורך אסטרטגיה שיווקית, קונספט פרסומי איכותי וקמפיין משולב במספר מדיות, כך שתוכל להשיג נראות מרבית ולמנף את הכנסותיך.