תוכן שיווקי
השאלה כמה עולה להתגרש, נשאלת ללא הרף מפי אנשים ששוקלים להיפרד וחוששים מהמחיר הכלכלי של הפרידה – התשובה לשאלה הזו טמונה בהתנהלות שלכם. בכתבה זו נסביר כמה עולה להתגרש ומה עושה את ההבדל בין הליכי גירושין ארוכים ויקרים, לכאלו שמסתיימים במהירות וללא נזקים כספיים. בכתבה הקרובה נסקור את המרכיבים השונים שמרכיבים את הגירושין, ונדבר על כמה באמת עולה להתגרש?
נתחיל מההתחלה: כמה עולה לעשות הסכם גירושין?
בדומה לכל שירות משפטי, הדבר תלוי מאוד בנסיבות המקרה ובמורכבות ההסכם. כך למשל, בני זוג אשר מתגרשים לאחר תקופה קצרה, ללא ילדים משותפים ומעט רכוש, זקוקים להסכם גירושין פשוט שעלותו יכולה להסתכם בכמה אלפי שקלים. לעומת זאת, כאשר מדובר בזוג אשר הקים משפחה אז יש צורך לכלול בהסכם הסדרי משמורת ומזונות. כמו כן, במקרים בהם בני הזוג הנם בעלי רכוש רב, ההסכם דורש עבודה מרובה לצורך קביעת השווי של כל הנכסים וחלוקת הרכוש בין הצדדים. בהתאם לכך, תיקבע עלות ההסכם, אולם יש לזכור כי זו תמיד תהיה נמוכה יותר מאשר ניהול מאבק משפטי בערכאות.
עלות גישור גירושין:
גישור גירושין הוא ההליך המהיר והזול ביותר לגירושין. זאת בנוסף ליתרונותיו הרבים מהבחינה הרגשית של בני הזוג וילדיהם. גישור גירושין מורכב משני חלקים: הליך הגישור עצמו בו מנהלים בני הזוג משא ומתן ברוח טובה ומגיעים יחדיו להסכמות והכנתו הפיזית של הסכם הגירושין. מחירו של הליך גישור גירושין מקיף נע בין 5000 ₪ ל- 13,000 ₪ בממוצע לכל אחד מהצדדים כולל מע”מ (סה”כ 10,000 עד 26,000 ש”ח כולל מע”מ וכולל הסכם גירושין). המחיר נקבע לרוב על פי חישוב שעות עבודה של המגשר. ככל שרוכשים יותר שעות גישור מראש כך יורדת עלות השעה הבודדת. לצורך ההשוואה כדאי לדעת שהתעריף המומלץ לשעת גישור לפי הנהלת בתי המשפט הינו 800 ש”ח לשעה + מע”מ.
עלות תביעת גירושין בבית המשפט:
הסיבה המרכזית שמרבים להמליץ על הליך גירושין בהסכמה הינה כי החלופה, גירושין באמצעות תביעה בערכאה שיפוטית, עלולה להיות יקרה וקשה מנשוא.
בתביעות גירושין אין מנצחים. גם אם אחד מבני הזוג ״זכה״ לכל מה שקיווה, המצב שנוצר הוא שהילדים נשארים עם הורים מנוכרים אחד לשני, הורה אחד (זה שהפסיד) עם יכולת תפקוד מוגבלת, וההורים – נשארים עם חסרון כיס שעלול להגיע ל 50,000 ₪ עד 100,000 ₪ לכל הורה ולעיתים אף יותר!
לאור המצב, חשוב להימנע ככל הניתן מגירושין באמצעות הליך משפטי, ולפנות להליך גירושין בהסכמה, אשר מלבד היותו בריא יותר עבור ההורים והילדים – מהווה הליך זול יותר באופן משמעותי.
כבר 28 שנים שאני מייצג לקוחות בתור עורך דין גירושין בנהריה , בכל רחבי הצפון!
האגרות שיש לשלם לפתיחת תיק גירושין:
אגרות משולמות בבית הדין הרבני ובבית המשפט לענייני משפחה. פתיחת תיק לגירושין בבית הדין הרבני עולה כ- 450 ₪ לערך, כאשר תביעה לשלום בית מוזלת יותר ועומדת על סך של 300 ₪ לערך. תביעת גירושין שמוגשת בהסכמת בני הזוג עומדת על סך של 750 ₪ לערך. חשוב להדגיש שאגרות משתנות מפעם לפעם. כמו כן, בבית הדין הרבני יש לשלם אגרה בסך מאות שקלים כמעט על כל בקשת ביניים בתיק, כמו לדוגמא: בקשות לצווי ביניים או צווי מניעה ועוד.
אגרות בבית המשפט לענייני משפחה: בבית המשפט לענייני משפחה גם כן יש צורך בתשלום אגרות. תביעת מזונות ילדים עומדת על סך של 300 ₪ לערך, ותביעה לקביעת משמורת עומדת על סך של 550 ₪ לערך. תביעה לחלוקת רכוש בין בני הזוג עומדת על אחוז מסך התביעה, אך לא תהיה קטנה מסכום של 550 ₪. אגב, במקרים של קשיים כספיים, ניתן להגיש בקשה לפטור מאגרה בבית המשפט לענייני משפחה. כדי לקבל פטור מאגרה יש להראות קושי כלכלי ולצרף דו"חות על הכנסות והוצאות, וכן פלט מחשבון הבנק. בתי המשפט נוטים בדרך כלל להיעתר לבקשות כגון אלו, ככל שמוכח קושי כלכלי מובהק.
ההוצאות שאחרי הגירושין:
גם לאחר שנפרדים בני הזוג באופן סופי יש לא מעט הוצאות אותן יש לקחת בחשבון.
אחת ההוצאות הבולטות ביותר היא דמי מזונות לילדים קטינים. מזונות משולמים עבור כל ילד קטין כאשר הסכום המינימלי לילד נכון להיום הוא בין 1,350-1,400 ש”ח לכל ילד ובדרך כלל גם יותר, שכן הסכום אינו כולל דמי מדור והוצאות אחזקתו, וכן עלויות חינוך ובריאות מיוחדות. כך, במשפחה עם שלושה ילדים יצטרך הגרוש לשלם לילדיו באמצעות גרושתו סכום של 5,000 ש”ח לפחות. כאמור, מעבר לכך, ישנן הוצאות שוטפות נוספות, כמו המגורים בדירה אחרת על כל התשלומים הנלווים לכך.
שלום לכולם. שמי אמיר בר–לב , ואני עורך דין לענייני משפחה בחיפה . האני מאמין שלי – לתת את השירות הטוב ביותר, ברמה המקצועית הגבוהה ביותר – במחיר הוגן מאוד. אשמח לעזור גם לכם!