אדם שנטען שנהג לכאורה ב-151 קמ"ש זוכה על ידי בית המשפט שקבע כי קיים ספק שהשוטרים עצרו את הרכב הנכון * מהמשטרה נמסר: "מדובר במקרה נקודתי שיילמד" * עו"ד אברהם ג'אן: "שמח שבית המשפט קיבל את עמדתנו וזיכה את הנהג, שאם היה מורשע, היה צפוי לשלילת רישיון ועונשים נוספים"
א' כבן 30 נעצר על ידי שוטרים בטענה כי נהג במהירות מופרזת של 151 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת המקסימלית בו היא 90 קמ"ש.
על פי מה הלוז, עורך דינו של הנהג, עו"ד אברהם ג'אן, כפר בשם הנהג באשמה באופן מוחלט וסירב בכל תוקף להסדר טיעון עם מרשו שיכלול הודאה באשמה. לבסוף, בית המשפט לתעבורה זיכה לאחרונה את הנהג וקבע כי התגלו כשלים בהתנהלות של השוטרים והתביעה לא הצליחה להוכיח שהשוטר שמר על קשר עין רציף עם המכונית.
המשטרה טענה כי השוטרים שהיו בפעילות אכיפה סמוך ל-1:30 לפנות בוקר עם מד מהירות לייזר, קלטו את המכונית נוסעת במהירות מופרזת והחלו במרדף אחריה עד שעצרו אותה בצד הדרך. הנהג כאמור, באמצעות בא כוחו עו"ד אברהם ג'אן, הכחיש לחלוטין כי נסע במהירות של 151 קמ"ש וכי השוטר התבלבל ברכב. שופט בית המשפט לתעבורה בבת ים, השופט אלעד שור, קיבל את טענותיו של הנאשם וקבע כי השוטרים לא הצליחו להוכיח כי אכן מדובר בנהג שהואשם בעבירה וזיכה אותו מחת הספק.
לאחר הליך משפטי מורכב, הצליח עורך הדין אברהם ג'אן, המתמחה בדיני תעבורה, להוכיח, כי השוטרים אשר כביכול מדדו את מהירות נסיעתו של א', טעו בזיהוי.
עו"ד אברהם ג'אן, פרקליטו של הנהג מסר לחדשות מה הלוז: "בית המשפט קבע כי כאשר מתפתח מרדף עם הרכב הנמדד במד המהירות, מצופה מהשוטר לתעד את הנסיבות שהובילו למרדף, את מהלך המרדף, ואת מקום ואופן עצירת רכב המטרה – בכדי שלא יהיה ספק בקשר להיות הרכב הנמדד והרכב שעוכב – אכן אותו הרכב. שמח שבית המשפט קיבל את עמדתנו וזיכה את הנהג, שאם היה מורשע, היה צפוי לשלילת רישיון ועונשים נוספים".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "לנאשם ניתן דו״ח בגין עבירת תנועה. לאחר ניהול הוכחות זוכה הנאשם על ידי בית המשפט מחמת הספק. מדובר במקרה נקודתי שילמד. משטרת ישראל תמשיך לבצע אכיפה כנגד עברייני התנועה".