תוכן שיווקי
הרבה נאמר אודות "גלולת היום שאחרי", או בשמו של המותג הנפוץ ביותר בישראל: פוסטינור. התהילה שלה נעוצה בכך שהיא מהווה "רשת ביטחון" למקרים של מין לא מוגן, שבחלק גדול מהם הוא גם ספונטני ולא מתוכנן, אם כי לא תמיד. נערות ונשים רבות שמתנסות במוצר מתוך מקריות של יחסי מין ספונטניים, מתוודעות לקלות השימוש שלה וטועות לחשוב כי מדובר באמצעי הגנה שיכול לשרת אותן בשוטף.
מדוע פוסטינור או כל גלולת היום שאחרי אינה מתאימה לשימוש שוטף?
לאיזה מקרים היא כן מתאימה? ולמי עדיף להימנע ממנה לגמרי?
למקרי חירום בלבד
גלולת היום שאחרי לא מתאימה לשימוש כאמצעי מניעה יומיומי לנשים שמקיימות יחסי מין עם פרטנר קבוע. היא גם לא מתאימה כאמצעי מניעה יומיומי לנשים עם פרטנרים מתחלפים. מדוע?
- הגנה וביטחון
אם את מקיימת יחסי מין עם פרטנר קבוע, עומדים לרשותך אמצעי מניעה אפקטיביים יותר שאחוזי ההצלחה שלהם במניעת הריון הם גבוהים יותר. גלולות או התקן תוך רחמי, למשל. אם אין לך פרטנר קבוע, קונדום הוא הפתרון האופטימלי בשבילך כי הוא היחיד שיגן עליך מפני מחלות מין.
- לוגיסטיקה
גלולת היום שאחרי נמכרת ביחידה אחת בלבד (גלולה אחת באריזה) ועלותה גבוהה משמעותית ביחס לגלולה אחת מהסוג שמיועד לשימוש קבוע. במקום לרוץ כל יומיים לבית המרקחת ולהתעסק בספירת שעות (כיוון שהיא אפקטיבית רק עד 72 שעות מהאקט המיני), כדאי לבחור מראש אמצעי מניעה נוח וכדאי מבחינה כלכלית.
אמצעי מניעה קבוע המותאם לך אישית יתן לך מעטפת מקיפה שמתאימה לנתונים שלך ולהיסטוריה הרפואית שלך. זה יאפשר לך להיות בראש שקט וליהנות מהאקט המיני מבלי להתעסק בחרדות מיותרות.
אז מתי זה כן מתאים?
אם את נמצאת בתקופה שאת לא פעילה מינית או אם החלטת להימנע מאמצעי מניעה קבועים בתקופה מסוימת מכל סיבה שהיא, קחי בחשבון שיחסי מין ספונטניים זה דבר שקורה. אמצעי המניעה הטוב והבטיחותי ביותר למקרים כאלו הוא קונדום כיוון שהוא מגן עליך מפני מחלות מין. מעבר לכך, יכולת ההגנה שלו מפני הריון מוערכת סטטיסטית בשיעור של למעלה מ 97%. גלולת היום שאחרי, לעומתו, מגנה בשיעור של 7 מתוך כל 8 מקרים (כ 87% הצלחה בלבד).
לא מתאים בכלל
הגלולה לא מתאימה לנשים שסובלות ממחלות שקשורות במעי הדק ובתפקודי כבד. כמו כן, היא לא מתאימה למי שעברה בעבר הריון חוץ רחמי. מקרה נוסף שבו חל איסור על שימוש בה הוא היסטוריה של דלקת בחצוצרות. עוד מקרה שחשוב לתת עליו את הדעת הוא השימוש בגלולה בתקופת הנקה. ההנחיות לשימוש בעת הנקה אינן גורפות. משרד הבריאות מנחה נשים מניקות שרוצות להשתמש בה להיוועץ קודם לכן עם רופא.
יש לך עוד שאלות? פני אלינו,
מרפאת ד"ר גיא גוטמן, גניקולוג בכיר בקופ"ח חולים כללית 073-7600668.