שיר פינטו שחתונתה בוטלה כבר 3 פעמים: "את המחיר הנפשי אף אחד לא ישלם חוץ מאיתנו, מסתבר שגם לא את הכלכלי * עו"ד אדיר צבי ועו"ד יריב רז: "למרות המצב הקשה במשק לא יכול להיות שהמדינה תגרום לכך שאולמות אירועים יגלגלו הפסדים על זוגות צעירים שגם כך נפגעו מעצם ביטול האירוע המשמח בחייהם"
זוגות לפני נישואיהם זועמים על החלטת משרד המשפטים כי ברוב המקרים עליהם לשלם "קנס" לאולם האירועים גם אם האירוע בוטל בשל מגיפת הקורונה.
לפי המתווה עליו הוחלט בשבוע שעבר במשרד המשפטים, בתקופה שבה לא ניתן לקיים אירוע בשל המגבלות (כשנאסרו אירועים או שהוטלו מגבלות חמורות) והצרכן אינו מעוניין לקיים בהמשך את האירוע באותו אולם או גן, הוא יוכל לבטל את החוזה בעלות של 10% מסך ההתחייבות החוזית ועד לתקרה של 10 אלפים שקל. בנוגע לאירועים שניתן לקיימם אך לא במתכונת המקורית (מגבלות של 250 חוגגים לפחות) — ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות, בעלי האולמות יוכלו לשמור סכום של 15% מעלות האירוע, ועד 15 אלף שקל.
שיר פינטו מקריית ביאליק שחתונתה נדחתה כבר שלוש פעמים זעמה על ההחלטה בעמוד הפייסבוק שלה: "כמה מכות עוד נספוג? כל יום גזירה חדשה! את המחיר הנפשי אף אחד לא ישלם חוץ מאיתנו, מסתבר שגם לא את הכלכלי. תודה רבה למקבלי ההחלטה הפושעת הזאת שזורקת אחריות ומשאירה את הזוגות הצעירים להתמודד עם ההשלכות הכלכליות מול אולמות האירועים".
"לאחרונה, עקב משבר הקורונה, הרבה זוגות ו/או בעלי שמחה מתבשרים לא רק אודות הטראומה של ביטול האירוע לו ציפו בכליון עיניים", מספרים עו"ד אדיר צבי ועו"ד יריב רז ממשרד "צבי-רז ושות'" בחיפה, "אלא גם בדבר מכה כלכלית נוספת שניחתת עליהם – כאשר בעלי האולמות, שאנו מבינים גם את המצוקה שלהם כמובן, דורשים מהם את דמי "הביטול" וסכומים נוספים אשר הופקדו לצורך חתונתם ו/או האירוע ומסרבים להשיבם בצל נגיף הקורונה. בעצם המדינה מגלגלת את הפסדי בעלי האולמות על הזוגות הצעירים ומדובר באבסורד".