צעירה בת 23, תושבת האזור, גילתה יום אחד כי פנקס הצ'קים שלה נגנב, הלכה מיד לדווח על כך למשטרה והורתה לבנק לבטל את הפנקס. כעבור זמן מה, ביום בהיר אחד נדהמה הצעירה לגלות כי חברת גבייה פתחה נגדה תיק בהוצאה לפועל ואף ביצעו עיקול על חשבון הבנק שלה, כשהם משתמשים באחד הצ'קים שנגנבו ממנה.
הצעירה יצרה קשר עם החברה וביקשה לברר באיזה צ'ק מדובר וראתה כי מדובר באחד הצ'קים שנגנבו ממנה והמוטב בו זו אישה שהיא לא מכירה. בנוסף, הצ'ק היה מוסב ל"מוטב בלבד" אך אדם אחר הגיש תצהיר לחברת הגבייה שהצ'ק שלו. חרף הודעתה של הצעירה לחברת הגבייה כי מדובר בצ'ק שנגנב ממנה, הוגשה נגדה תביעה בסדר דין מקוצר.
הצעירה פנתה לעו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי, ממשרד "צבי-רז ושות'" בחיפה, והגישה נגד החברה תביעה בגין לשון הרע וטענה כי פגעו בשמה הטוב, גרמו לה לנזקים כלכליים ותדמיתיים. לאחר מספר דיונים התביעה נסגרה בפשרה והצעירה תפוצה באלפי שקלים.
עו"ד יריב רז ועו"ד אדיר צבי מסרו בתגובה: "שמחים שבית המשפט קיבל את עמדתנו כי חברות גבייה לא יכולות "לפעול על אוטומט" ולפתוח בהליכי הוצאה לפועל ועיקולים גם לאחר שנודע להם כי מדובר בטעות. במידה וגיליתם כי שעיקלו לכם כסף או כל דר אחר – אל תרוצו לשלם את הסכומים שדורשים מכם גם אם מדובר בסכום קטן. פעמים רבות, לא זאת בלבד שהעיקולים נעשים שלא על פי חוק אלא שחברות גבייה משתמשות בשיטת "מצליח" כדי לגבות כספים, מתוך ידיעה שאם מדובר בסכומים קטנים לרוב האדם שבוצע נגדו עיקול יעדיף פשוט לשלם".