במעמד מנכ"ל המשרד לאזרחים ותיקים, אהרון אזולאי, וראש העיר עו"ד שמואל סיסו – יצאה לדרך בקרית ים הרפורמה לאזרחים ותיקים בישראל בכלל ובקרית ים בפרט.
הרפורמה שיוצאת היום לדרך אמורה לשנות מהיסוד את תפיסת הוותיקים מצד כלל הרשויות במדינה, אמר המנכ"ל בישיבת הפתיחה החגיגית. ראש העיר שמואל סיסו ציין באוזני המנכ"ל את הפוטנציאל הטמון בוותיקי קריית ים, "האזרחים הוותיקים הם הצעירים החדשים. זו אוכלוסיה אשר מצד אחד מאופיינת בצרכים מיוחדים שהרשות המקומית לרוב אינה מודעת להם, ומצד שני פוטנציאל תרומה עצום לקהילה, התוכנית נותנת מענה ראוי וחדשני לפרמטרים אלו", הסכימו השניים.
סיסו הדגיש כי הוא תומך נלהב בתוכנית ורואה בדאגה לבני גיל הזהב את אחד מהוכחות החשובות לחוסנה של קהילה. "בקריית ים ידענו מאז ומעולם לכבד את הותיקים והמנוסים ולראות בהם מורי דרך ומובילים החולקים את ניסיונם עם כולנו" הו
האוכלוסייה הוותיקה בקריית ים מונה כ-6522 אזרחים ותיקים מעל גיל 65, המהווים 17.3% מאוכלוסיית העיר. 4146 תושבים מאוכלוסיית העיר זכאים לקצבת זקנה ושארים, ו-2765 תושבים זכאים לקצבת זקנה ושארים עם הבטחת הכנסה. כמו כן, זכאים 1609 תושבים לסיוע על פי חוק הסיעוד.
התוכנית תחל לפעול בימים אלה בקריית ים לאחר חצי שנה של פיילוט אשר התקיים בהצלחה רבה בעשרה יישובים, המייצגים את כלל היישובים במדינת ישראל, החל השלב היישומי של תוכנית האב היישובית שהיא התוכנית האסטרטגית הגדולה ביותר, שתוכננה אי פעם למען האזרחים הוותיקים בישראל .
במסגרת התוכנית תבנה עיריית קריית ים פרופיל יישובי הנוגע לכל תחומי חיי האזרח הוותיק באזור העיר. התוכנית תתבצע על ידי שולחן עגול של מומחים לתחום הזקנה מכל ההיבטים, אשר עברו הכנה על ידי מומחי המשרד לאזרחים ותיקים. במהלך בניית הפרופיל יוצרו תוכניות ביצועיות לשינוי ושיפור התשתיות הקהילתיות, חברתיות ועירוניות בהתאמה לאוכלוסיית הוותיקים במקום.
סגנית השר לאזרחים ותיקים, ד"ר לאה נס מאמינה שהמהפכה מתחילה משינוי תפיסתי. "שיניתי את השם של המשרד לפני שנה ממשרד לענייני גמלאים למשרד לאזרחים ותיקים, כי אני מאמינה שכמו בכל העולם התואר "אזרח וותיק", זהו תואר כבוד המצביע על מעמדו המיוחד, ומנטרל סטיגמות ותפיסות גילניות. אנו רואים בוותיקים המייסדים, סוללי דרך שמחובתנו לכבד ולהוקיר".