השירות המטאורולוגי הישראלי פרסם כי עד סוף השבוע אנו עומדים לחוות עלייה בטמפרטורות (עד 34 מעלות בחיפה) ומזג אוויר חם מן הרגיל. המלצות מד"א כרמל להתמודדות עם עומס החום הכבד
צוותי מד"א כרמל הוזעקו בשבוע האחרון ל-45 נפגעים צעירים ומבוגרים אשר סבלו מעלפון, מכת חום והתייבשות באזור חיפה, הקריות והסביבה. עומס החום הכבד משפיע בעיקר על תינוקות, ילדים, קשישים וחולים כרוניים אשר נוטים להיות פגיעים יותר לשינויים הקיצוניים במזג האוויר. מספר רב של מטופלים סיפרו לצוותי מד"א כי לא דאגו לשתות מספיק ואף שהו בשמש זמן רב, לרבות ביצוע פעילות גופנית מאומצת. בחודש יולי אשתקד טופלו ע"י צוותי המרחב 263 אזרחים שסבלו מעלפון, מכת חום והתייבשות.
עקב מקרים ספורים שאירעו בשנה שעברה ושרק במזל לא נגמרו באסון, מד"א קורא לציבור ההורים להימנע לחלוטין מהשארת ילדים ותינוקות ברכב סגור. הטמפרטורה ברכבים סגורים מזנקת בתוך דקות ועלולה לגרום למכת חום ואף למוות. אין להשאיר אותם ברכב גם אם החלונות פתוחים. במידת הצורך, יש להשאיר בעבורם שתייה קרה, מזגן דולק ומבוגר אחראי עימם.
מג"ר ארז גלר, פראמדיק מפקח של מד"א מרחב כרמל מציע לתכנן בקפידה את היום בכדי להימנע ממכת חום והתייבשות. "קיימת חשיבות רבה לשתות כמות רבה של מים לפני היציאה מהבית, ולהצטייד בבקבוקי מים במידה וזמן השהות מחוץ לבית ממושכת". גלר מציין כי יש לתת תשומת לב מיוחדת לאוכלוסיית התינוקות, הקשישים והחולים הסיעודיים בהם מנגנון הצמא אינו מתפקד כראוי, וכאשר הוא מופיע הגוף כבר נמצא במחסור חמור של נוזלים.
תמ"ג שמעון ביטון, מנהל מד"א כרמל קורא לכלל הציבור לשהות בשעות החמות במקומות מוצלים, ולציבור שעושה כושר וספורט לבצעו בשעות הערב לאחר עומס החום. "עקב עלייה בנפגעי החום הכבד בחודש יולי, אני קורא לציבור הרחב להישמר בהתאם להנחיות מד"א ולצמצם את הפגיעות האפשריות בגוף ובנפש".
סימנים של מכת חום והתייבשות כוללים סחרחורות, חולשה, יובש בפה, עייפות מוגברת ותחושת עלפון. במידה וסימנים אלו מופיעים, יש להפסיק מיד עם הפעילות, לגשת לאזור מוצל ולשתות כמות רבה של מים. במידת הצורך יש להזעיק את שירותי מד"א בטלפון 101.