דוד עציוני המתמודד לראשות העיר חיפה התראיין לידיעות אחרונות ואמר בין היתר ש"אנחנו במשבר הדיור הכי חמור בתולדות המדינה ובין החמורים בעולם" * עציוני שפרש החודש מתפקידו כמשנה למנכ"ל משרד השיכון, מאמין שקרן הארנונה רק תפגע בתושבים: "המדינה מספיק עשירה כדי לסייע בעצמה לכל עיר שהיא רוצה"
"אין משבר דיור — יש משבר חזירות", אומר לידיעות אחרונות דוד עציוני, שסיים בתחילת החודש את תפקידו כמשנה למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון וכיום מתמודד לראשות העיר חיפה. "המדינה היא זאת שהחליטה שמחירי הנדל"ן יהיו גבוהים, היא עושה הכי הרבה כסף מנדל"ן, היא קובעת את גובה מחיר הקרקע, והיא יכולה לקבוע שמחיר הקרקע הוא אפס". עציוני (40) היה יד ימינו של המנכ"ל הפורש, אביעד פרידמן, ומהבכירים הבודדים במשרד שנותרו בתפקידם לאחר שהממשלה התחלפה, כך שהספיק להמשיך לעבוד גם תחת המנכ"ל הנוכחי, יהודה מורגנשטרן.
"נכנסתי לתפקיד כשמחירי הדירות היו בעלייה ועזבתי כשהם בירידה. זה קרה בזכות עבודה טובה במשרד, אבל אי-אפשר שלא לציין את עליית הריבית שתרמה לזה. האם יכול להיות שחלק מהמלחמה בבעיות הכלכליות, בוודאי הנדל"ניות, היא באמצעות שיח עם בנק ישראל? שאלה טובה. בסופו של דבר, ברגע שהכסף הפסיק להיות חינם, והתחילה מגמה שבה כסף עולה כסף, השוק הלך אחורה וראינו ירידות מחירים. התרגלנו לריבית אפס 15 שנה, אבל לפני כן זה לא היה קיים, ואני מקווה שאת הכלי של בנק ישראל ייקחו בחשבון גם בהמשך, כמדיניות ממשלתית. בשורה התחתונה, כל עוד הריבית תמשיך לעלות המחירים ימשיכו לרדת", אומר עציוני.
עוד על פי הדיווח של ידיעות אחרונות, לפני שעציוני נכנס לתפקידו במשרד השיכון, שימש עציוני במגוון תפקידים, בין היתר כיועץ בכיר לשר האוצר לשעבר, משה כחלון, והיה אמון על הקשר בין האוצר לרמ"י (רשות מקרקעי ישראל). למרות עבודתו הצמודה עם פקידי הממשל שאחראים על הנדל"ן בישראל, הוא לא חושש לומר באופן נחרץ כי "האוצר ורמ"י מספסרים בקרקעות. הם הגורם המשפיע יותר מכל על מחירי הדיור".
במהלך הראיון עציוני התייחס גם לתוכניות שלו לחיפה, אם ייבחר לראשות העיר. "הגיע הזמן שחיפה תחזור למפה. זאת עיר עם הפוטנציאל הכי גדול במדינת ישראל, כלכלי, תיירותי, עסקי, וצריך לממש אותו. חיפה הפכה להיות החניון הכי גדול במזרח התיכון — יש לנו הכי הרבה סטודנטים, אבל הם חונים פה ארבע שנים ללימודים ואז עוזבים. את הדבר הזה חייבים לקחת ולשנות. גם את בעיית חזירי הבר. אם לא יודעים לפתור דבר כזה פעוט, איך אפשר לפתור את בעיית פינוי המפעלים המזהמים? עבודת הפינוי צריכה להיות מול הממשלה, פינוי המפעלים צריך להגיע מכספים של המדינה, שצריכה לפצות את בעלי המפעלים, את העובדים ואת העירייה על אובדן הארנונה. המדינה גם צריכה לנקות את השטח. זאת עבודה מול כלל משרדי הממשלה — משרד השיכון, משרד ראש הממשלה, משרד הגנת הסביבה, משרד האוצר. זה תהליך שקורה, אבל צריך לדחוף אותו חזק יותר ולהפעיל מנופי לחץ".
הראיון המלא בידיעות אחרונות, 19.5.2023