תוכן שיווקי
שעוני נוכחות מהווים כיום דבר חשוב ביותר עבור לא מעט עסקים. התפקיד הבסיסי של שעוני הנוכחות הוא לעקוב אחרי ההגעה והעזיבה של העובדים. מעבר לכך, בהתאם לסעיף 25 בחוק שעות העבודה והמנוחה, שעוני הנוכחות אמורים לכלול בתוכם ימי מחלה, חופשות וכן שעות נוספות עבור כל עובד ועובדת. בעסקים שיש בהם רק כמות קטנה של עובדים, לא מדובר על הליך מסורבל מדי, אך אם לעסק יש כמות גדולה של עובדים, הרי ששעון הנוכחות קריטי בכדי להנפיק ממנו את המשכורות של העובדים בהתאם לשעות העבודה המדויקות שלהם. אם אתם תוהים למה צריך שעון נוכחות לעסק וכיצד בוחרים את הטוב ביותר, כדאי מאוד שתמשיכו לקרוא.
שעון נוכחות טלפוני
לא מעט עסקים מעוניינים כיום בשיטת דיווח נוכחות מאוד פשוטה נוחה. אחת האפשרויות הקיימות לשעון נוכחות היא דיווח נוכחות טלפוני. מדובר למעשה על דיווח נוכחות מאוד פשוט, אמין ומהיר המתבצע באמצעות חיוג מכל טלפון קווי. ההחתמה מתבצעת על ידי חיוג למספר ייעודי והקשה טלפונית בהתאם למטרת הדיווח, כך למשל: 1 לכניסה, 2 ליציאה, 3 למחלה ועוד. לדיווח טלפוני יש לא מעט יתרונות: ראשית כל, הוא חסכוני ואין צורך בהתקנת שעוני קיר. שני, הוא גמיש ואין הגבלה כלשהי על מספר העובדים שיכולים להשתמש בו. מעבר לכך מדובר על דיווח מאוד ידידותי למשתמש שכל אחד מהעובדים יכול לבצע בצורה קלה ונוחה מבלי להסתבך. כמו כן, ניתן להחתים מספר עובדים ממספר שלוחות בו זמנית, ניתן לדווח על משימות ופרויקטים שונים בשיטה המדוברת, ניתן לדווח רק ממספרים אשר מוגדרים במערכת, כל דיווחי הנוכחות נקלטים בצורה ישירה למערכת ניהול מתקדמת אשר מאפשרת לנהל ולצפות בכל הדיווחים, לתזמן דוחות בצורה אוטומטית, לנהל משימות ופרויקטים, לעבד נתונים להסכמי שכר וכן לשעות נוספות, התממשקות לכל תוכנות השכר במשק ועוד.
איזה סוגים נוספים של שעוני נוכחות ניתן למצוא?
חשוב לדעת כי לא כל סוגי שעוני הנוכחות מתאימים לכל החברות והעסקים וחשוב שכל אחד מהם יבין איזה סוג שעון נוכחות הכי מתאים לו. הנה כמה מסוגי השעונים המוצעים כיום:
שעון נוכחות מכני שהוא שעון שבו זמני הנוכחות נרשמים על גבי כרטיס קרטון אישי. בסיום החודש יש להעביר את כל הנתונים באופן ידני אל מערכת ממוחשבת
שעון נוכחות המבוסס על כרטיס מגנטי. באמצעות הנפקה של כרטיס מגנטי ייעודי לכל עובד שאותו עליו להעביר בקורא של הכרטיסים הרישום של השעות מתבצע בצורה אוטומטית
שעון נוכחות המבוסס על כרטיס קרבה. ממש כמו שעון נוכחות מגנטי השעונים הללו מוזנים ישירות למערכת. בשונה משעונים מגנטים בהם יש צורך להעביר את הכרטיס בקורא, הרי שבשעוני נוכחות מבוססי כרטיס קרבה, אין צורך בכך והדבר חוסך זמן בכניסה וביציאה.
שעון נוכחות ביומטרי פועל על בסיס המאפיינים הביומטריים הייחודיים של כל עובד לרבות טביעת אצבע או זיהוי של תווי פנים
שעום נוכחות דיגיטלי שהוא משוכלל ומתקדם ומאפשר לעובדים להזין את הפרטים שלהם באפליקציה. אפליקציה שעון נוכחות מהווה כיום את הדרך הפשוטה והקלה ביותר להשתמש בשעון נוכחות.
ניתן למצוא כיום גם שעון נוכחות אינטרנטי שגם מהווה פתרון מאוד מתקדם. מדובר על שעון שעובד בצורה דומה לשעון הדיגיטלי אך הוא מאפשר לאחר מכן גישה נוחה לכל המידע וכן התממשקות מלאה עם מגוון תוכנות.
איזה שימושים נוספים יש לשעוני נוכחות?
במפעלים וכן במשרדים גדולים, שעוני נוכחות יכולים גם לסייע בבדיקת תנועת העובדים בחללי מתחמי העבודה, אך לדוגמא אם יש חדרים רגישים במקום העבודה ניתן להגביל את הכניסה אליהם באמצעות שעון נוכחות מתקדם. אם כך ניתן לומר כי התפקוד של שעוני הנוכחות הוא כפול, גם רישום של זמני העבודה וגם רישום של כניסה לחדרים ולחללים שונים. היכולת לשלב את שעוני הנוכחות במרכזיות מבוססות ענן מהווה כיום חידוש טכנולוגי בולט ומשמעותי אשר יכול להביא לחיסכון של עד 10 אחוזים בהוצאות השכר של העסק וזאת בזכות דיוק החישוב והעובדה שכל התהליך הוא דיגיטלי.
כל בעל עסק צריך לבחור את שעון הנוכחות המתאים ביותר לסוג העסק, אופי העסק, כמות העובדים שבו וכל פרמטר אחר שיש לתת עליו את הדעת לצורך התאמת שעון נוכחות לארגון.