השופט אסף זגורי מביהמ"ש לענייני משפחה בנצרת, פסק לאחרונה, כי אם אשר העתיקה את מקום מגוריה מהצפון לדרום, תחזור בחזרה להתגורר בצפון הארץ עם בנם הקטין של הצדדים, בן 5 חודשים בלבד, זאת לאחר שבאופן חד צדדי תוך עשיית דין עצמי וללא קבלת הסכמת האב או אישור ביהמ"ש, ביצעה מעבר מגורים המנוגד להוראות הדין.
האם טענה כי היא נאלצה לעזוב את הבית המשותף ולעבור לבית הוריה המתגוררים בדרום, מאחר ולטענתה סבלה מאלימות הבעל כלפיה, כמו כן טענה כי הבעל סובל מבעיות אלכוהול חמורות. בנוסף האם ביקשה את ביהמ"ש, כי יורה שהאב יפגוש את בנו הקטין, רק תחת פיקוח במרכז קשר.
במהלך הדיון , טען הבעל באמצעות עו"ד צחי זיסמן, כי הוא מעולם לא פגע באשתו או נהג כלפיה באלימות כלשהי וכי מדובר בניסיון מכוון של אשתו לבצע רצח אופי ודמוניזציה לאישיותו והורותו כאב לקטין וכל זאת רק בכדי 'להכשיר' את המעבר לדרום הארץ בניגוד להסכמתו. עוד טען עו"ד זיסמן, כי מעבר המגורים של הקטין לעיר אחרת בדרום, יחסום את יכולתו של האב לבנות קשר טוב עם בנו הפעוט.
ביהמ"ש בהחלטה ארוכה ומנומקת, קיבל את טענותיו של עו"ד זיסמן והורה לאם לשוב ולהתגורר בצפון הארץ, לאחר שהוכח כי החלטתה החד צדדית לעבור לאזור מגורים אחר, מנוגדות לחוק ולפסיקת בתי המשפט ונעשתה ללא כל סיבה מוצדקת.
עוד נרשם בהחלטה, כי 2 ההורים הם אפוטרופוסים טבעיים של הקטין ומעמדם שווה, כאשר טובת הקטין היא אשר עומדת לנגד עיניו של השופט והיא השיקול המכריע והמרכזי. ביהמ"ש בהחלטתו מגדיר את "חזקת הגיל הרך" ו-"המשמורת" כמושגים שעברו מן העולם וכלשונו: "עליהם השלום".
עו"ד צחי זיסמן מסר בתגובה לאתר חדשות חיפה והקריות: "מדובר בהחלטה מהפכנית המנוסחת לעילא ולעילא של כב' השופט זגורי. בהחלטה מדגיש השופט, כי הוראות החוק קובעות באופן מפורש, כי בכל עניין הקשור לקטינים, חייבים שני ההורים לפעול תוך הסכמה וככל שלא הגיעו להסכמה הם רשאים לפנות לביהמ"ש בכדי שיכריע במחלוקת. חל איסור מוחלט להורה לפעול באופן חד צדדי תוך עשיית דין עצמי. בית המשפט מבהיר כי טובת הקטין היא השיקול המרכזי שיש לקחת וכי הרחקת הקטין מאביו, ללא ספק אינה תואמת את טובתו של הקטין. ביהמ"ש עשה צדק בהחלטתו ולמעשה הבהיר וחידד, כי אין להורה אחד עדיפות על הורה אחר בכל הקשור לטיפול וגידול הקטינים גם בנושא קביעת מקום מגוריהם. בנוסף אנו למדים מההחלטה, כי לאחרונה בתי המשפט חדלו מלעשות שימוש במונח 'משמורת' ולמעשה מדובר על מונח אשר 'אבד עליו הכלח'.