חברה שעומדת בפני חובות עתק עקב משבר הקורונה פנתה לבית המשפט והחלה בהליך של שיקום שאם יצליח יביא להבראתה ויציל אותה מפירוק
בית המשפט המחוזי בחיפה נעתר בשבוע שעבר לבקשת חברת תמיר תעשיות מתכת בע"מ לעיכוב הליכים זמני לפי תיקון 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. כמו כן, ניתן צו עיכוב הליכים אישי למנהל החברה ובעל מניותיה.
מדובר בחברה ותיקה המייצרת אלמנטים מורכבים מברזל ומתכת לתעשייה. בין לקוחותיה של החברה קיימות חברות מהמובילות במשק הישראלי להן היא מספקת מוצרי ברזל ומתכת, אותם היא מעבדת במפעל שברשותה הממוקם בירכא, לפי דרישת הלקוח ועל פי הצורך העולה בכל פרויקט המבוצע על ידי לקוחות החברה.
החברה, שהיקף חובותיה הכולל הינו בסך של 6.9 מיליון ₪ ומעסיקה 21 עובדים, פנתה לבית המשפט בבקשה לעיכוב הליכים לתקופה קצובה תוך שהיא תמשיך לפעול ולייצר מוצרי ברזל ללקוחותיה.
מטרת בקשת החברה היתה לספק לה שקט תעשייתי והגנה לזמן קצוב מפני נושיה, על מנת שיעלה בידה לפרוע את חובותיה בהסדר בהליך, כאשר במקביל תישמר המשך פעילותה השוטפת וניהולה על ידי מנהלה הנוכחי והכל במטרה לחזור ולגבות את הכספים המגיעים לחברה מלקוחותיה השונים.
בדיון שהתקיים בפני השופטת בטינה טאובר הסכימו נציגי הבנקים למתווה שהוצע לפיו יינתן צו עיכוב הליכים לחברה לפרק זמן של 45 יום במהלכם תגבש החברה את ההסדר עם הנושים ועו"ד ליאור מזור מונה למנהל ההסדר.
עוד נקבע כי יוקנו לעו"ד מזור סמכויות נרחבות יותר מאשר אלו הקבועות בחוק, כאשר המדובר על סמכויות בקרה ופיקוח מבלי שניהול החברה ניטל מידי מנהלה.
בית המשפט קבע כי על מנת למקסם את סיכויי ההסדר וסיכויי הנושים בקבלת דיבידנד, מוקנות למנהל ההסדר סמכויות נוספות מעבר לאלו הקבועות בסעיפים 319יג ו- 319 יד לחוק חדלות פירעון, כך שמנהל ההסדר וצוותו "יהיו מעורבים בפיקוח השוטף על התנהלות החברה, ובעניין זה יבחנו את ההוצאות וההתחייבויות השוטפות שנותנת החברה ויקבלו לידיהם נתונים לגבי גבייה ולגבי התקשרות החברה בפרויקטים עתידיים ככל שיהיו".
מהלך זה של הגדלת הסמכויות מנהל ההסדר הוגדר בדיון שהתקיים בעניינה של החברה כמהלך מבורך ואף הכרחי, שראוי לבחון ליישם אותו בכל מקרה של עיכוב הליכים לחברה שנדרשת בעניינה בקרה חשבונאית נכונה לשם הסדרת חוב והמשך פעילות מסודרת.
מעו"ד עדי בראונשטיין ממשרד עו"ד לירום סנדה, להב ושות' LS, המייצג את החברה, נמסר: "שיקום הוא תמיד האלטרנטיבה הטובה ביותר, גם לחברה וגם לנושיה. המדובר בחברה רווחית ויצרנית המעסיקה 21 עובדים ושימור המשך פעילותה הינו חשוב ביותר, הן לעובדי החברה, הן לנושיה, הן לספקים והן למשק הישראלי בכללותו".
לדבריה, "בית המשפט הנכבד קיבל החלטה אמיצה ותקדימית במסגרתה הוא הרחיב את סמכויותיו של הנאמן מעבר לקבוע בהוראת השעה והתיקון לחוק, לפעול לשיקום החברה והסדר חובותיה כפי שנהוג בתיקי הקפאה 'רגילים' וגדולים. בזאת בית המשפט הנכבד שם את ערך השיקום של חברות שנפגעו בתקופת הקורונה ובפרט חברות בנייה גדולות וותיקות כערך עליון ואנו בטוחים שבזכות ההחלטה היום החברה תפרח ותמשיך להוביל ולבנות את הצפון במדינת ישראל עם עשרות הפרויקטים שיש לה בקנה".