בית הספר הראשון שהוקם בקריית ביאליק יעבור למשכנו החדש ברחוב אושה. הוא ייבנה במקום בריכת השחייה הוותיקה "יגור".
בית הספר ביאליק נולד בשנת 1943 כחדר בבית פרטי ברחוב קק"ל. בשנת 1944 הוא הועבר לבניין העירייה של היום, כאשר הוקצב לו חדר אחד.
שנה לאחר מכן, הוקצב לו חדר גדול יותר שחולק לשניים ע"י וילון חום, כך שאיפשר לשתי כיתות ללמוד בו זמנית. בשנת 1945 כבר פעלו בבניין העירייה 3 כיתות, אשר בשנת 1949 הועברו לבית הספר ביאליק של היום.
לתלמידים של אותם השנים זכורה בעיקר שנת 1950 בה ירד השלג בקריית ביאליק.
לאחר 71 שנה יזכה בית הספר הוותיק למשכן החדש, אשר יוקם לפי הדרישות העכשוויות של מערכת החינוך ויכלול מרחבי הוראה – למידה שיותאמו למאה ה-21 ולא רק להוראה הפרונטלית.
בית הספר החדש יכלול 24 כיתות לימוד לגילאי כיתות א'-ו', כאשר הכיתות יהיו רב תכליתיות. כל 2 כיתות יופרדו ע"י מחיצה אקוסטית אשר פתיחתה תאפשר למידה משותפת בחלל גדול.
הקירות האקוסטיים יהוו גם לוח מחיק שיאפשר ניצול דו שימושי של הקיר.
בתכנון האדריכלי שהוכן על ידי מיקי אוטמזגין אדריכלות בע"מ ניתנה מחשבה רבה לקשר בין סביבה פנים כיתתית לחוץ כיתתית ליצירת הרמוניה עם הטבע. החללים הפתוחים יאפשרו השגחה מירבית של התלמידים בשנותיהם הראשונות במערכת החינוך. החללים השקופים המוקפים על ידי החלונות ומרפסות יתנו לילדים את ההרגשה של חופשיות לצד קשר עין והשגחה מרחוק על ידי המורים. מגרשי הספורט ואזורי המשחק מתוכננים לקום באזור הדרומי של שטח בית הספר בכדי להרחיקם מבתי המגורים ולמנוע את מטרד הרעש האפשרי.
גם להנצחת הבריכה המיתולוגית נמצאה פינה בבית הספר, והיא תמוקם באמפי הפתוח אשר ישמש למקום הכינוסים של תלמידי בית הספר ומקום השהיה והמשחק בהפסקות. האדריכל נתן את הדעת להפרדת חללי לימוד לפי כיתות וגילאים כך שלכל שכבה יהיה האזור האישי שלה, מטרת השיטה היא לחבר את התלמידים לבני גילם מחד ולתת ביטחון ותחושת שייכות מאידך.
בית הספר יכלול ספריה, כיתות לימוד וכיתות עזר, חדר מדעים ופעילות חופשית, חדר יועצת, חדר מורים מזכירות וחדר מנהל.
בנוסף לכיתות לימוד יוקם גם אולם ספורט בגודל של כ-300 מ"ר אשר יכלול 2 חדרי הלבשה ושירותים, במה ומחסן. שטח המקלט יהיה 360 מ"ר שיאפשר המשך לימודים סדיר גם במצבי חירום.
בית הספר עתיד לפעול כמרכז קהילתי ויפתח את שעריו בשעות אחה"צ לקיום חוגים וסדנאות.
עיריית קריית ביאליק מקדמת כעת את שינוי תוכנית בניין עיר (תב"ע) על מנת לאפשר את הקמת בית הספר במקום בריכת השחייה.
ראש העיר, אלי דוקורסקי: "קריית ביאליק מתפתחת וצומחת בצעדי ענק, אחד הסימנים המובהקים לכניסתם של זוגות צעירים לעיר הוא דרישה להקמתם של בתי ספר וגני ילדים נוספים. חשוב לנו לשמר את המורשת של בית הספר היסודי הוותיק ביותר בעיר לצד מתן סביבה לימודית מודרנית בהתאם לדרישות העכשוויות".