אולג סרגייב תמיד חשב על אוכל כמקור נחמה, גדל כנער שמן, עד שהבין שזו טעות. הוא החליט לקחת את עצמו בידיים ואחרי שניסה כמעט כל דיאטה אפשרית, פיתח את שיטת "אחת ליום", תוכנית הרזיה ייחודית ורזה בעצמו מעל 20 ק"ג ואף הפך לאלוף הארץ במרוצי אופניים. היום הוא מלמד אחרים ואומר: "אם דיאטות היו מצליחות, היינו עושים אותן פעם אחת. אנחנו רגילים לקבל הכל מהר ועכשיו, אבל לפתח הרגלים חדשים לוקח זמן והשיטה מדריכה כיצד לעשות זאת"
מאת: בן רומן – בשיתוף "אחת ליום"
אוכל תמיד היווה את הנחמה האולטימטיבית עבור אולג סרגייב בן ה-29. "גדלתי כנער שמן ולאחר מקרה מסוים בגיל 16 החלטתי לעשות שינוי ולהרזות. תוך שנה הצלחתי להוריד 18 קילו, במלחמה מתמדת ועם הרבה נפילות בדרך", הוא מספר, "התאהבתי בכושר, כמו רבים שמנסים להרזות ומשם הגעתי לתחום מירוצי האופניים".
שיטת 'אחת ליום' פותחה על ידי סרגייב, נער שמן שהפך לאלוף הארץ במרוצי אופניים, תוך שנה של אימונים במהלך צבא, והשתתף באליפות העולם בשנת 2013, עקב חוסר שליטה ביצר האכילה וכישלון בכל הדיאטות הקיימות הוא פיתח הפרעות אכילה, דיכאון ונאלץ לפרוש מהתחום. בתהליך למידה מתמשך הצליח אולג להתגבר על המפגעים ותוך כדי פיתח את שיטת ‘אחת ליום’, שיטה שנותנת מענה ייחודי, פיזי ופסיכולוגי יחד לבעיית ההשמנה ומאפשרת לכל אחד ואחת להרזות, לשמור על כך ולהרגיש בשיא חדש מידי יום.
איך הגעת מהמצב של נער שמן למצב שבו אתה מנצח את אליפות הארץ במירוצי אופניים?
"חוץ מתהליך ההרזיה עשיתי תהליך של שיפור עצמי, שיפרתי את הביטחון העצמי שלי, פיתחתי משמעת עצמית ועשיתי שינוי של 180 מעלות, אך עדיין לא הרגשתי שיש לי שליטה ביצר האכילה וכל הזמן הייתי במלחמה נגד המשקל. הניצחון שלי היה תוך אימונים של שנה במהלך הצבא, כחייל בשירות סדיר, אחרי שנאלצתי לצאת מתפקיד שהתנדבתי ללוחמה עקב סיבות אישיות. הקרבתי הכל בשנה הזאת ועשיתי את הבלתי אפשרי בעיני רבים, מבחינתי הייתי מוכן לכבוש את חו"ל".
ומה קרה אז?
"התחלתי בדיאטה כדי להיות במשקל תחרותי, נהייתי אובססיבי לדיאטות וקראתי אינסוף, ניסיתי את כל הדיאטות הקיימות ופעם אחר פעם נתקעתי ב-86 קילוגרם, לא הצלחתי להרזות ולהיות יציב פסיכולוגית. בדיעבד אני יכול לומר זה היה בגלל חוסר איזון, הגזמתי באימונים ונתתי יותר מידי מקום למחשבות ורגשות שליליים. דבר שמנע ממני להיות מאוזן ועם היכולת להתמודד עם יצר האכילה. החוסר הצלחה הוביל לדיכאון, להפרעות אכילה ואפילו לא אכלתי 3 ימים והמשכתי להתאמן, דבר שגרם לי לרדת 5 קילו, ולהשמין חזרה 12 קילו בחודש אחרי שנשברתי".
נשמע משהו שקורה לאנשים רבים שמנסים דיאטות כאסח, איך התגברת על הדיכאון והפרעות האכילה?
"קיבלתי החלטה לפרוש מהתחום, התחלתי להתאמן בחדר כושר, כל המערכות בגוף שלי לא היו מאוזנות, לקח לי שנתיים להתאזן ובזמן הזה ביצעתי הפקת לקחים מהדרך שעשיתי, ולאחר שהצלחתי להתחטב לאחוז שומן חד ספרתי הבנתי מה הדברים שמנעו ממני להצליח בזמנו, כמדריך בפנימיית הנוער 'בן שמן' עזרתי עם הגרסה הפשוטה של השיטה למספר נערים ונערות להרזות בכפר, כי אי אפשר לשקול שם אוכל ולספור קלוריות, שינוי שהם שומרים עליו עד היום. בהמשך פיתחתי את הגרסה המלאה של שיטת 'אחת ליום' שנותנת מענה כולל שמאפשר לשלוט ביצר האכילה".
אז מה בעצם שונה בשיטת 'אחת ליום' מכל פתרונות ההרזיה הקיימות בשוק?
"יש מספר הבדלים מהותיים, הראשון הוא שזה קורס בעצם לשליטה ביצר האכילה, הידע נשאר עם המשתמש לתמיד. דבר נוסף זה שזה פתרון גם פיזי וגם פסיכולוגי שמאפשר לאדם לחזור לאיזון של מישהו שלעולם לא חווה השמנה. דבר שלישי הוא גישה הדרגתית המאפשרת שינוי קל ונוח. דבר רביעי המשתמש מקבל חופש מלא בעזרת ערכת אביזרי האימון, התמיכה והמדריכים. דבר חמישי האוכל נשאר מקור הנאה חברתי כי מידי יום יש ארוחה חופשית, שאפשר להתאים לסופי שבוע, אירועים ולא צריך להביא קופסאות לעבודה".
"דבר שישי כל האימונים הם עד 20 דק', אפשר לעשות אותם בבית או בחוץ מה שנוח וחוסך בזמן ובכסף. דבר שביעי עובדים על החלק הפסיכולוגי כדי להפחית גורמי לחץ ולהרחיב את מגוון מקורות ההנאה ולהיות מאוזנים יותר נפשית. דבר אחרון השיטה לא פוגעת באיכות החיים ולא מרגישה כתהליך שסובלים בו, אלא ההפך, משפרים את איכות החיים מיום ליום, כבר מהיום הראשון".
נשמע פתרון שממש מתאים לכל מי שרוצה להראות מצוין בלי להתפשר על איכות החיים שלו, אז מה הקאצ'?
"הקאצ' הוא שזה תהליך הדרגתי ולא תהליך מהיר, אלא תהליך שדורש סבלנות, אמונה בדרך ולמידה עצמית של המשתמש, מה המתאים לו בצורה הטובה ביותר וכיצד להתנהל בצורה עצמאית בכל אחד משלושת התחומים. אנחנו רגילים לקבל הכל מהר ועכשיו, אבל לפתח הרגלים חדשים לוקח זמן והשיטה מדריכה כיצד לעשות זאת, לכן בשביל זה יש לנו תמיכה של שנה לכל משתמש שנרשם כדי שלא יהיה לבד לאף רגע בתהליך הזה".
אז תוך כמה זמן רואים תוצאות?
"מתחילים להרגיש את השיפור באיכות החיים כבר מהיום הראשון, שינוי בהרכב גוף מתחילים לראות כבר אחרי שבועיים-שלושה, תלוי באיזה שיטה המשתמש נמצא ומידת ההתמדה שלו. לכל אחד יש שיטה שונה עם מספר שלבים שונה בהתאם להרכב גוף שלו ולעבר התזונתי שלו. השלב האחרון בכל שיטה הוא האפקטיבי ביותר, שהוא גם הקשה ביותר לביצוע לכן הוא מגיע בסוף. בעזרת השלב האחרון אפשר להגיע לאחוז שומן הנמוך ביותר ללא פגיעה במערכות הגוף. שזה 10-12 אחוז אצל גברים וכ-20-22 אחוז אצל נשים תוך שימור על פיזור שומן אופטימלי, קוביות נראות לעין ומותן צרה, ושכבת שומן בריאה בגפיים ובגב".
מה לגבי אחוזי ההצלחה בשיטה? כל אחד יכול להצליח לעשות שינוי?
"השיטה פותחה כדי להיות עם מאה אחוז הצלחה ולכן יש לנו הטבה שנקראת 'בטחון לשיאים חדשים' שבעצם היא מאפשרת לקבל זיכוי כספי מלא אם המשתמש ביצע את השיטה במלואה והיא לא שיפרה את הרכב הגוף שלו ואת איכות החיים, חשוב לומר שכל אדם מתקדם בקצב שונה בהתאם למשמעת העצמית שלו וההתמדה בשיטה, אבל במוקדם או במאוחר כל אחד מגיע ושומר על המבנה גוף שעליו חלם".
אתה חושב ש'אחת ליום' תצליח לעשות שינוי חברתי דווקא בזמנים עכשיו של ה'קורונה'?
"אני בטוח שכן, חוסר הוודאות עם חדרי הכושר רק הראה כמה אנחנו תלויים בנותני שירות כאלה ואחרים, דבר ששיטת אחת ליום נותנת לו מענה. בנוסף אנחנו רגילים להאשים את האוכל בהשמנה שלנו במקום את החוסר שליטה שלנו ביצר האכילה, זה כמו להאשים את יצרני המכוניות בתאונות שאנשים עושים, שיטת אחת ליום מעבירה את האחריות אל האדם, כשהוא לוקח את האחריות הזאת הוא מהווה דוגמה, ובכך עושה שינוי אישי, לאחר מכן שינוי בסביבה הקרובה שלו, לאחר מכן בקהילה ולאחר מכן בחברה".
אז מה המטרה שלך בעצם עם שיטת 'אחת ליום'?
"המטרה שלי היא לעזור לכמה שיותר אנשים להגשים חלום ולהראות כמו שהם תמיד רצו בלי להגיע למקומות שאני הגעתי אליהם, ובלי לוותר ולהתפשר על מבנה הגוף שלהם רק כי הם חוו על בשרם את חוסר היעילות של כל פתרונות ההרזיה הקיימים היום. בסוף המטרה שלי לעצור את מגפת ההשמנה ביחד ולהוביל שינוי חברתי".
איך תוביל את השינוי הזה בדיוק?
"על ידי דוגמא אישית קודם כל, אני בתהליך עכשיו של ירידה למשקל תחרותי באופניים, שזה לרדת קרוב ל40 קילו שריר, אני הולך לנצח בשנית את אליפות הארץ וגם את אליפות העולם בשנה הבאה אם הדברים יסתדרו ותיהיה לי תמיכה מהאנשים, כל הכסף הולך להיות מושקע בדרך הזאת שבסופו של יום כי תמיד מימנתי את עצמי, דרך עזרה הדדית עבור הערך שהם מקבלים מהשיטה. אני רוצה לייצג את המדינה ולתת לאנשים מוטיבציה להבין שהכל אפשרי, במיוחד בישראל שספורט לא מפותח פה כמו במדינות אחרות, גם אם אומרים להם אחרת".