אם חד הורית מהקריות שבנה בן ה-14 נפצע אנושות בתאונת דרכים וחוותה התמוטטות עצבים, פוטרה לאחרונה ממשרד החינוך בטענה שאינה מראה מוטיבציה ומרבה להיעדר * בעקבות התערבות בא כוחה, עו"ד רועי סבג, ההחלטה על פיטוריה הוקפאה על ידי נציבות שירות המדינה עד לדיון בערעורה, בתום משבר הקורונה
משרד החינוך פיטר בחודש פברואר 2020 אם חד הורית ל-2 נערים, אשר עבדה במשרד החינוך 15 שנה, בטענה כי אינה מראה מוטיבציה, מרבה להיעדר ואינה מקצועית מספיק.
בשנת 2018 נדרס בנה של ד' על ידי מכונית נוסעת עת רכב על אופניו בסמוך לקיריון ונפצע אנושות עם טראומה רב מערכתית, שבר בגולגולת ודימום רב. בנה של ד' היה בן 14 ביום התאונה. הבן הונשם בשטח התאונה והובא לחדר הלם בבית חולים רמב"ם. בעקבות התאונה סבל הבן מפגיעת ראש חמורה והיה מורדם ומונשם במשך שבועות ארוכים. הבן אושפז בבית החולים כשלושה חודשים ולאחר מכן עבר תקופת שיקום ארוכה בבית חולים תל השומר.
בעקבות התאונה, נעדרה האם מעבודתה כ-7 חודשים. בתקופה היעדרותה קיבלה האם שכר בגין כחודש וחצי ובשאר החודשים לא השתכרה כלל. הדאגות הכלכליות והלווי של בנה בן 14 בשיקום אינטנסיבי בתל השומר יחד עם טיפול בבנה השני במקום המגורים בקריות, הובילו את האם לקריסה נפשית וכלכלית כאשר הרגישה כי כל עולמה חרב עליה. בתקופה היעדרותה חוותה האם התמוטטות עצבים ושקעה בדיכאון עמוק.
לאחר שובה של ד' לעבודה היא שובצה בין מספר תפקידים אך לא השתלבה בתפקידים אלו. לטענת משרד החינוך ד' הרבתה להיעדר ולא הפגינה מוטיבציה, ולכן הוחלט לפטרה.
בכתב הערעור שהגיש עורך דין רועי סבג, המתמחה בדיני עבודה לנציב שירות המדינה על החלטת הפיטורים של משרד החינוך, עותר עורך דין סבג לביטול הפיטורים והשבת ד' למקום עבודתה. עורך דין רועי סבג טוען כי התסמינים הנפשיים מהם סבלה המערערת בעקבות פציעת בנה הינם בגדר מוגבלות על פי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ולכן על משרד החינוך היה לבצע ל-ד' את ההתאמות הנדרשות על פי דין ואף להיעזר בחוות דעת של גורם מקצועי מתאים, שלו המומחיות והניסיון בהשמת עובדים עם מוגבלות נפשית וביצוע התאמות.
עורך דין סבג הוסיף כי משרד החינוך הוא אשר סיכל את השתלבותה של המערערת בתפקידים אליהם שובצה בשנה האחרונה , משלא ביצע את ההתאמות הנדרשות על פי דין לעובדת עם מוגבלות.
עוד טוען עורך דין סבג כי ההחלטה לפטר את ד' הינה החלטה מפלה ולכן יש לבטלה – "הותרת ההחלטת הפיטורים על כנה, תביא להשלמה עם פגיעה בעובדים בעלי מוגבלות נפשית זמנית או קבועה ותפלה אותם לעומת עובדים אחרים במשק".
לאור משבר הקורונה ובעקבות התערבותו של עורך דין סבג, הוצאה העובדת לחופשה בתשלום והוקפאו פיטוריה עד להחלטת נציב שירות המדינה בערעור.