כביש דשנים שיפתח לתנועה ביום שלישי (19.4) במפרץ חיפה יסיט את תנועת כלי הרכב המובילים חומרים מסוכנים מחוץ לשכונות המגורים * השר כץ: כביש דשנים יוריד אלפי משאיות מכבישי מטרופולין חיפה ויחסוך למדינה עשרות מיליוני שקלים. מדובר בעורק תחבורתי חשוב בצפון המבוצע במסגרת מהפכת התשתיות שמקדם משרד התחבורה בכל רחבי הארץ בהיקף של מיליארדי שקלים
כביש דשנים שיפתח לתנועה ביום שלישי הקרוב, יפחית באופן משמעותי את תנועת החומרים המסוכנים במפרץ חיפה ויקל על הכניסה והיציאה למטרופולין חיפה. כך הודיע היום שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ.
כביש דשנים, המחבר את כביש 70 לדרך חיפה בקרית אתא ולאזורי התעשייה הפטרוכימית ובתי הזיקוק, ינקז את תנועת המשאיות ומכליות המובילות חומרים מסוכנים לכיוון דרום ומרכז הארץ ויפחית את עומסי התנועה בכניסה וביציאה למטרופולין חיפה מכיוון מזרח (צומת יגור).
מדובר בכביש בינעירוני חדש באורך של כחמישה קילומטרים, הכולל גשר באורך של 300 מטרים מעל נחל ציפורי. כביש דשנים הוא אחד הכבישים החשובים והבטיחותיים ביותר שהוקמו בשנים האחרונות במטרופולין חיפה, זאת, במטרה לצמצם את תנועת החומרים המסוכנים באזורים מיושבים.
עלות הפרויקט, שהוקם על ידי חברת יפה נוף, נאמדת בכ-200 מיליון שקלים. במסגרת עבודות סלילת הכביש, בוצעה הסדרתם של צמתים בכביש 70. בנוסף, הוסדרו צומת דשנים והכניסות למפעל דשנים וכן למפעלים הפטרוכימיים ולקרית אתא.
השר כץ ציין כי כביש דשנים יוריד אלפי משאיות מכבישי המטרופולין ויחסוך למדינה עשרות מיליוני שקלים. לדבריו, כביש דשנים הוא עורק תחבורתי חשוב בצפון, המבוצע במסגרת מהפכת התשתיות שמקדם משרד התחבורה בכל רחבי הארץ, בהיקף של מיליארדי שקלים. "פעלתי לזירוז פתיחת כביש דשנים, בשל הצורך הדחוף למנוע מעבר של חומרים מסוכנים באזורים מאוכלסים במפרץ חיפה" הוסיף כץ.
מנכ"ל חברת יפה נוף, אבישי כהן, ציין כי השלמת העבודות ופתיחת כביש דשנים מהווה את המשך התנופה שמציבה חברת יפה נוף לפיתוח תשתיות הכבישים במטרופולין חיפה. כביש זה הינו חלק חשוב מתוכנית גדולה שמטרתה הסדרת התנועה במטרופולין חיפה, הכוללת מספר כבישים נוספים.
ראש עיריית קרית אתא, יעקב פרץ: ״כביש דשנים יביא בשורה חדשה לתושבי קרית אתא והאזור כולו. הכביש יסיט את תנועת כלי הרכב המובילים חומרים מסוכנים משכונות המגורים אל צירי תנועה בינעירוניים וינקז את תנועת כלי הרכב מאזור העמקים למפרץ. מדובר ברעיון שיזמתי לפני 15, תוך מאבקים בוועדות התכנון השונות. תודות למשרד התחבורה, הרעיון הפך למציאות שתשנה את פני התחבורה באזור״