הארכת תקופת ההתמחות לשנתיים היא לטובת הסטודנט המתמחה והיא מהווה עבורו יתרון. כך אמרה יו"ר וועד מחוז חיפה בלשכת עורכי הדין עו"ד תמי אולמן בטקס פתיחת שנת הלימודים בבית הספר למשפטים במרכז האקדמי כרמל. עו"ד אולמן שהיתה הנואמת בטקס אמרה בין השאר לסטודנטים הטריים: "אנחנו עומדים להאריך את תקופת ההתמחות המעשית לשנתיים ימים. זה מתוך חשיבה שזה נכון לעשות התמחות של שנתיים ימים כי מי שמרוויח מזה זה לא הבוסים שיהיו לכם, אלא רק אתם. כשאתם עושים שנה אחת סאטג' הסיום הוא כה מהיר עד כי אתם מרגישים שאתם עדיין לא מסוגלים לייצג לקוחות ולהופיע בבית המשפט. השטח הוא כל כך גדול ויש הרבה מה ללמוד במשך שנתיים ימים. להתלוות לעורך דין בכיר זה פנטסטי. תזכרו שברפואה ההתמחות היא במשך חמש שנים. בתור מתמחה מותר לך לעשות טעויות אך בתור עורך דין אף אחד לא יסלח לך על טעויות. בסופו של דבר ההתמחות היא דבר מאוד חשוב ואני רואה זאת אך ורק כיתרון מקצועי".
עו"ד אולמן הזמינה את הסטודנטים לקחת חלק פעיל בפעילויות של לשכת עורכי הדין: "כולנו בלשכת עורכי הדין רוצים לעזור לכם. יש לנו השתלמויות חינם לעורכי הדין אך בהחלט נשקול אם מי מכם ירצה להגיע ולקחת חלק בהשתלמויות אלה. מדובר בהרצאות בנושאים חדשניים, במיוחד בחקיקה, פסיקה חדשה. חשוב גם להתעדכן ולהשתלם בלשכה שלנו. היא מחכה בזרועות פתוחות. יש לנו עורכי דין שילוו עורכי דין צעירים. לי עצמי יש סטודנטים מהמרכז האקדמי כרמל המתלווה אלי לבתי המשפט השונים. הלימוד הטוב ביותר מעבר לחשיבות המוסד האקדמי זה להיות בבית המשפט ולראות משפטים מהבוקר עד הערב ורק כך אתה יכול ללמוד מה קורה, להרגיש את השופט ואת הצדדים. לראות את מערכת היחסים הטובה למרות שאנו הסנגורים והתובעים משני צידי המתרס."
דיקן בית הספר למשפטים פרופ' עמוס שפירא אמר בדברי ברכתו לסטודנטים: "עולם המשפט שתכירו מפגיש אותנו עם מערך מגוון של זכויות ושל חובות, של ציפיות ושל אינטרסים, של גדלות נפש אך גם של צרות עין." בהתייחסו לפיגועים ולמתח בארץ ציין פרופ' שפירא: "המרכז האקדמי כרמל הצטיין תמיד גם בעיתות משבר ובמלחמה בקיום אוירה רב מגזרית ורב מגדרית. כולנו תקווה שנמשיך להתמיד בכך גם היום".
פרופ' נחום ביגר, נשיא המרכז האקדמי כרמל ציין את העלייה הגדולה בביקוש ללימוד משפטים במרכז האקדמי כרמל והדגיש שהדבר נובע בין היתר מהעובדה שהתחום המשפטי הפך לנחלת הכלל וכי לא כל מי שמבקש ללמוד משפטים מתכוון גם להיות עורך דין. "אנו מכסים את התחומים השונים במשפטים. רבים כיום מבינים שאדם זקוק גם להשכלה משפטית".
בטקס ברכו את הסטודנטים גם דיקנית הסטודנטים ד"ר אורנה אליגון – דר, וסגן דיקן בית הספר למשפטים ד"ר בן ציון אליאש אשר לא תמך בדעתה של עו"ד אולמן באשר למשך תקופת ההתמחות במשפטים. אורנית פרקטובניק המשמשת יועצת חינוכית מסרה לסטודנטים פרטים על אפשרויות סיוע בתחום עליו היא מופקדת.