השוטר לשעבר ליאור חתם, שהואשם בתקיפת אשתו ואיומים לרצוח אותה, נידון לשלושה חודשי עבודות שירות בלבד – כך פרסם לראשונה עיתונאי וואלה ניוז, יואב איתיאל • גזר הדין המקל שניתן על ידי השופטת רונה פרסון מעורר מחלוקת, לאור עברו של חתם, הכולל אירועים אלימים נוספים, בהם תקיפת מנהל זכויות אזרח ומפגינים בתחנת המשטרה בחיפה בשנת 2018 • לקראת עבודות השירות הזהירה השופטת את חתם כי "אין לשתות אלכוהול במהלך העבודה ואין להגיע בגילופין"
ליאור חתם, שוטר לשעבר במחוז חוף, הורשע לאחרונה בתקיפת אשתו לשעבר, שהייתה בהריון באותה תקופה, ואיומים על חייה. גזר הדין המקל, שכלל שלושה חודשי עבודות שירות בלבד לצד פיצוי כספי צנוע של 3,000 שקלים לגרושתו, מעורר שאלות וסערה ציבורית. על פי הפרסום הראשון של עיתונאי וואלה ניוז, יואב איתיאל, חתם, שיש לו היסטוריה של מעשי אלימות, כולל תקיפת מפגינים ואיש ציבור במהלך הפגנה בחיפה בשנת 2018, צפוי לערער על ההחלטה, שמנגד הדגישה את עמדת השופטת למול המסוכנות הציבורית של השוטר לשעבר.
בית משפט השלום בחיפה, בראשות השופטת רונה פרסון, הרשיע את חתם בעבירות של תקיפה ואיומים כלפי גרושתו, גם היא שוטרת, במסגרת הסכם טיעון שהושג בין סנגוריו – עורכי הדין סמי איליה וליאור בנימין – למחלקה לחקירות שוטרים. העבירות אירעו בשנת 2017, כאשר השניים היו נשואים והמתלוננת הייתה בהריון. על פי כתב האישום המתוקן, חתם איים על בת זוגו באיומים ברצח ובביטויים פוגעניים, ובמספר הזדמנויות נהג כלפיה באלימות פיזית.
השופטת פרסון ציינה בפסק הדין כי מדובר באירועים מתמשכים ולא חד פעמיים, בהם נהג חתם "באלימות כלפי מי שהייתה אז אשתו, על רקע ויכוחים ביניהם בתקופה בה הייתה בהריון ובסמוך לאחר הלידה". היא הדגישה כי "אין מדובר באירוע חד פעמי אלא בצבר עבירות אשר בוצעו במהלך מספר חודשים. כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרמו למתלוננת חבלות והיא נזקקה לטיפול רפואי". עוד הוסיפה כי הנאשם לא הסתפק במעשי אלימות בלבד אלא גם "איים על המתלוננת בשלל איומים וגידופים קשים, במסגרתם איים, בין היתר, לרצוח אותה, כל זאת במטרה להטיל עליה פחד ואימה".
השופטת פרסון הביעה ביקורת חריפה על התנהלותו של חתם, במיוחד לאור תפקידו כשוטר, ואמרה כי "בעת ביצוע העבירות היה הנאשם שוטר, כאשר מעצם תפקידו הוא אמור לדעת לרסן עצמו ולהבין את הפסול שבמעשיו, אך על אף האמור, עשה דין לעצמו ונהג בזלזול ובחוסר מורא כלפי החוק". לצד הדברים הללו, היא הביעה תקווה כי יפנים את חומרת מעשיו וימשיך בטיפול, בהסתמך על הצהרתו כי הוא מעוניין להשתלב בהליכים טיפוליים.
למרות זאת, השופטת שקלה גם את הודאתו של חתם ואת נטילת האחריות על מעשיו לאחר שתוקן כתב האישום, וכן את הזמן שחלף מאז ביצוע העבירות. "ניכר כי הנאשם בחר מאז לתקן דרכיו תוך השתתפות בתהליכים טיפוליים", ציינה, והוסיפה כי ההקלה בעונש מתחשבת גם בנתון זה.
לא מדובר בהסתבכות הראשונה של חתם עם החוק. ב-2018 הוא היה מעורב בתקרית אלימה נוספת, שהתרחשה במהלך הפגנה בחיפה. על פי כתב האישום, חתם השתמש בכוח מופרז כלפי ג'עפר פרח, מנהל מרכז מוסאוא לזכויות האזרח הערבי, ושבעה מפגינים נוספים שהובאו לתחנת המשטרה. על פי העדויות, חתם תקף את העצורים, שהיו כבולים ומושפלים, תוך השמעת קללות וקריאות גזעניות כלפיהם.
במסגרת הדיון, ביקש חתם מבית המשפט להימנע מהרשעה, בטענה כי הוא מעוניין להמשיך בקריירה המשפטית ולשוב לשירות במשטרה בעתיד כמשפטן. עם זאת, השופטת דחתה את בקשתו והבהירה כי נוכח המעשים אין הצדקה להקל במידה כזו בעונשו. היא גזרה עליו שלושה חודשי עבודות שירות והזהירה אותו כי "אין לשתות אלכוהול במהלך העבודה ואין להגיע בגילופין". בנוסף, גזרה עליו עונשי מאסר על תנאי ופיצוי כספי לאשתו לשעבר.
סנגוריו של חתם, עורכי הדין סמי איליה וליאור בנימין, הביעו את כוונתם לערער על גזר הדין והדגישו כי לדעתם היה מקום להסתפק בעבודות שירות ללא הרשעה, בהתאם להמלצת שירות המבחן. "לטעמנו ניתן היה לסיים ההליך באי הרשעה ובשירות למען הציבור, וכך נבקש מבית המשפט המחוזי לעשות", מסרו הסנגורים.