שופטת בית משפט השלום בחיפה, כאמלה ג'דעון, פסקה היום (חמישי) בתביעה שהגישו רג'א זעאתרה וסיעת חד"ש (החברים בקואליציה של ראש העיר יונה יהב) נגד חבר המועצה לשעבר, גרי קורן. השופטת קבעה כי הביטויים שבהם השתמש קורן, כשכינה את זעאתרה "בוגד" ו"גיס חמישי" ואת סיעתו "רשימת טרור" ו"מהללת הטרור", הם בגדר לשון הרע * גרי קורן מסר בתגובה: "פסק הדין הזה הגיע אליי בזמן שאני כבר יותר מ-200 ימים במילואים כצלף בגבול הצפון. זה ניסיון הזוי למנוע ממני ומאזרחי ישראל למחות ולהיאבק במי שפוגע בנו ובוחר להיות לצד האויב. לא אוותר ואגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. אני קורא לכם אזרחי ישראל – זו לא פסיקה נגדי אישית, אלא נגד הזכות שלנו אזרחי ישראל, הציונים והגאים, להילחם על המדינה שלנו מול כל מי שמנסה לפגוע בה. בואו והיו שותפים עימי במאבק".
שופטת בית משפט השלום בחיפה, כאמלה ג'דעון, פסקה היום (חמישי) כי על חבר מועצת העיר לשעבר, גרי קורן, לשלם 70 אלף שקלים ליו"ר סיעת חד"ש בחיפה רג'א זעאתרה ולסיעת חד"ש, וזאת בגין אמירות מכפישות שפרסם נגדו. את פסק הדין קיבל קורן לידיו, כשהוא בשירות מילואים פעיל כצלף בגבול הצפון זה 200 ימים.
כזכור, זעאתרה, יו"ר סיעת חד"ש בחיפה, עורר בעבר לא מעט סערות בעקבות דברים שאמר, כמו "כל ערבי שמשרת בצבא – בושה" ו"הציונות הייתה שותפה לשואה". זעאתרה אף הביע תמיכה בנשיא סוריה בשאר אלאסד ואת אנשי חמאס וחיזבאללה כינה "לוחמי חופש".
התביעה נגד קורן עסקה ב-11 "פרסומים מכפישים", אחד מהם, כך על פי התביעה, הוא "מפגן השמצות בישיבת מועצת העיר".
זעאתרה וחד"ש טענו בתביעה, כי בישיבת מועצת העיר שהתקיימה ב-27 ביולי 2020 ביקש קורן להעלות הצעה לסדר תחת הכותרת "מניעת הפגנות תמיכה בטרור בחיפה", אלא שהיועצת המשפטית של העירייה עו"ד ימית קליין, מנכ"ל העירייה דאז אוהד שגב וראש העירייה לשעבר עינת קליש רותם, הסבירו לו שאינו יכול לעשות כן, מאחר שמדובר בהצעה החורגת מסמכויות העירייה. בעקבות זאת, כך נטען בתביעה, פתח קורן "במפגן של הכפשות, האשמות, הפצת שקרים והפצת שנאה כלפי התובעים, תוך כדי צעקות, התלהמות ואף חביטה על השולחן".
בין האמירות שיוחסו לקורן באותה ישיבת מועצה "נציגי חיזבאללה יושבים פה בחיפה", "הוא תומך בנסראללה, תומך בחיזבאללה, תומך בארגוני מחבלים שמזיקים לעם ישראל. אין להם מקום פה בחיפה ולא במדינה".
בפסק דינה קבעה השופטת כאמלה ג'דעון: "הנתבע (קורן) פרסם את הפרסומים כאות מחאה על עמדותיהם הפוליטיות של התובעים. ואולם, לשון הפרסומים חרגה מתחום הסביר, ויעידו על כך הביטויים שבהם השתמש הנתבע עת כינה את התובע 'בוגד' ו'גיס חמישי', ואת הסיעה 'רשימת טרור' ומהללת הטרור'. לא יכולה להיות מחלוקת כי ביטויים אלה אינם בגדר 'גידוף גרידא', אלא ביטויים שהכתימו את התובעים והציגו אותם באור שלילי ומאוס, ושמו אותם מטרה לרדיפה ולהתנכלות. ביטויים אלה אינם משרתים תכלית ראויה ואינם עומדים במבחן הסבירות המידתיות, ולא 'לטובתם' הוענקה ההגנה על חופש הביטוי בזירה הציבורית".
השופטת הוסיפה, כי אין חולק על זכותו של הנתבע, בדומה לכל נציג ציבור, להביע ביקורת עניינית ולגיטימית, גם אם היא חריפה וקשה, "ואולם אין לראות בביטויים שבהם השתמש הנתבע, הן כלפי התובע והן כלפי הסיעה, ביקורת עניינית ולגיטימית שנועדה לשרת מטרה ראויה, אלא אמירות שמטרתן היא לבזות את התובעים, להשפילם ולהוציאם ממעגל הלגיטימיות באמצעות תהליך של דמוניזציה. יתרה מכך, הפצת הפרסומים על פני תקופה, תוך חזרה על הביטויים הפוגעניים באופן עקבי, מלמדת על רדיפה אובססיבית של הנתבע אחר התובעים".
עוד קבעה השופטת: "מעיון בפרסומים עולה כי הנתבע חזר על הביטויים הפוגעניים, לעיתים אף ללא התגרות. עולה אפוא כי הנתבע אימץ לעצמו חופש ביטוי חסר גבולות ורסן באמתלה שמדובר בהבעת דעה בזירה ציבורית, שידו של חופש הביטוי בה היא העליונה, ולא היא. בישיבת המועצה שבה פורסמו ארבעה מהפרסומים פנו לנתבע נציגים מהעירייה והפצירו בו להימנע משימוש בביטויים פוגעניים, אך הנתבע המשיך בשלו ולא חסך משבט ביקורתו כלפי התובעים, אף במצבים שלא הייתה כל התגרות מצידם, כאמור".
במרכז התביעה עמדו, כאמור, 11 "פרסומים מכפישים". לגבי שניים מהם פסקה השופטת: "לגבי הפרסומים הראשון והרביעי החלטתי לנהוג בנתבע לקולא ולראות בהם פרסומים שנאמרו בעידנא דריתחא, אולם לגבי הפרסומים החמישי עד ה-11, שבהם כינה הנתבע את התובע 'גיס חמישי', 'בוגד, פושטק ו'פח אשפה מהלך', ואת הסיעה 'רשימת הטרור המשותפת', 'מהללת הטרור', ו'סיעת החיזבאללה', אני קובעת כי מדובר בפרסומים מעוולים על פי החוק… הנתבע הוציא את דיבתם של התובעים לרעה באמצעות הפרסומים שפורסמו על ידו. הפרסומים חרגו ממתחם הסבירות והמידתיות ולכן הם אינם חוסים תחת ההגנה הקבועה".
השופטת ג'דעון העמידה את הפיצוי עבור כל פרסום מעוול על סכום של 10,000 שקלים, ובסך הכל 70 אלף שקלים".
קורן מסר בתגובה: "פסק הדין הזה הגיע אליי בזמן שאני כבר יותר מ-200 ימים במילואים כצלף בגבול הצפון. זה ניסיון הזוי למנוע ממני ומאזרחי ישראל למחות ולהיאבק במי שפוגע בנו ובוחר להיות לצד האויב. לא אוותר ואגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. אני קורא לכם אזרחי ישראל – זו לא פסיקה נגדי אישית, אלא נגד הזכות שלנו אזרחי ישראל, הציונים והגאים, להילחם על המדינה שלנו מול כל מי שמנסה לפגוע בה. בואו והיו שותפים עימי במאבק".