הדרך ללימודי רפואה דורשת עמידה בשורה ארוכה וקפדנית של תנאי קבלה. מי ששואף לעסוק בתחום הרפואה נדרש לא רק להציג מצוינות אקדמית, אלא גם להראות מחויבות גדולה, נחישות ותשוקה אמיתית להשתלב בתחום. במאמר זה נציג מדריך מקיף המפרט את תנאי הקבלה הנדרשים ממי שמעוניין להתקבל ללימודי רפואה.
תוכן שיווקי
דרישות אקדמיות
הדרישות האקדמיות לקבלה ללימודי רפואה הן אבן הפינה של תהליך הקבלה. אלה המבקשים להתקבל לתואר נדרשים במוסדות רבים בבסיס מעמיק במקצועות המדעים כמו ביולוגיה, כימיה, פיזיולוגיה ומתמטיקה. כמו כן, תנאי קבלה ללימודי רפואה דורשים גם ממוצע בגרויות גבוה וציון פסיכומטרי גבוה, כאשר ניתן לכל מועמד ציון סכם המשלב אחוזים מסוימים מממוצע הבגרויות ואחוזים מסוימים מציון הבחינה הפסיכומטרית. במקרים מסוימים התואר לרפואה פתוח רק בפני בוגרים של תואר ראשון, כאשר ממוצע הציונים של התואר הראשון צריך להיות גבוה מ-80. מי שמעוניין ללמוד רפואה נדרש להתחייב למערכת קורסים אינטנסיבית ולהציג הבנה מעמיקה בחומר הנלמד.
החשיבות הרבה של מבחן הפסיכומטרי
המבחן הפסיכומטרי הוא מבחן נדרש לכניסה למגוון מוסדות אקדמיים. גם עבור אלה המבקשים ללמוד רפואה מדובר בבחינת חובה. במוסדות רבים נדרשים המועמדים לתואר לעבור את המבחן בתוצאה של 680 ומעלה, כאשר יש לעבור את חלק האנגלית בבחינה בתוצאה של 120 ואת החלק המתמטי בתוצאה גבוהה, לצד ידע בשפה העברית ברמת שפת אם. הציון של הבחינה הפסיכומטרית לרוב ישוקלל לצד ממוצע הבגרויות של המועמדים. ההצלחה בבחינה אינה רק משקפת את היכולות האקדמיות של המועמדים, אלא גם משמשת כאינדיקציה ליכולת של המועמדים להתמודד עם הסילבוס הנרחב של התואר לרפואה.
מבחני מו"ר/מרק"ם
מועמדים אשר עברו את השלב הראשון של תנאי הקבלה, שלב הציונים המשוכללים, ידרשו לעבור מבחני מו"ר או מרק"ם. מבחנים אלה למעשה מורכבים מראיונות קצרים, שאלונים וגם סימולציות, אשר מטרתם להציג אפיון של המועמדים על בסיס מאפיינים אישיותיים. מבחנים אלה מציגים תוצאות על מדדים אישיותיים כמו אחריות, מודעות עצמית, מוטיבציה ויכולות תקשורת עם האחר. לתואר יתקבלו אלה אשר מחזיקים בציונים הגבוהים ביותר הן של השלב הראשון והן של שלב זה, בהתאם למכסה השנתית של הסטודנטים במוסד הלימודים.
מה כדאי לעשות בראיונות הקבלה?
קבלת ההזמנה לשלב מבחני המו"ר או המרק"ם היא הישג משמעותי, אך ההצלחה בראיונות הכלולים במבחנים היא חיונית כדי לקבל את האישור הסופי לקבלה לתואר. המועמדים חייבים להיות מוכנים לדון בחוויות אותן עברו בחייהם, לדעת כיצד לבטא את המוטיבציה שלהם ולדון בשאלות אתיות. מומלץ להתכונן לשלב הראיונות, ללמוד על המבחנים וכיצד הם מתבצעים, כדי שתוכלו להציג יכולות תקשורת גבוהות. כך תוכלו להשאיר רושם חיובי ולצלוח את השלב השני בדרך אל הקבלה לתואר לרפואה.
מסלול הלימודים בבית הספר ללימודי רפואה
ידוע היטב כי לימודי הרפואה הם לימודים ארוכים המורכבים ממספר שלבים שונים. המועמדים לתואר זה צריכים להיות מוכנים לעבודה הקשה הנכונה להם ולמשך הלימודים המשמעותי.
לאחר מסלול הלימודים ישנה שנה של השתלמות מעשית, כאשר רק לאחר סיומה יקבלו הסטודנטים תואר דוקטור לרפואה. מהלך מסלול הלימודים מחולק ללמידה תיאורטית, בעוד בחלק השני ימשיכו הסטודנטים את לימודיהם בבתי חולים אוניברסיטאיים. סטודנטים אשר ישלימו את החלק הראשון של המסלול השש שנתי יקבלו את התואר "בוגר במדעי הרפואה". מי שילמד בתוכנית הארבע שנתית עשויים להידרש לעבור מספר קורסי השלמה לפני שיוכלו להתחיל את התואר לרפואה.