תוכן שיווקי
עוגת גבינה ללא ספק מהווה עוגה פופולארית מאוד בחג השבועות. לא מעט אנשים מכינים מגוון רחב של עוגות גבינה שונות וכן מאכלי חלב מגוונים וטעימים לקראת החג המדובר. יחד עם זאת, מעבר לאוכל חלבי, עשיר וטעים, חשוב מאוד לדעת כי יש עוד מצוות רבות ומגוון מנהגים שונים הרלוונטיים לחג זה. אם אתם תוהים כיצד להתכונן לחג השבועות בצורה הטובה ביותר, כדאי מאוד שתכירו את כל המנהגים הרלוונטיים לחג זה. כמובן שלא יזיק גם שתתכוננו מראש עם מתכונים טובים לעוגות גבינה טעימות ועשירות.
תיקון ליל שבועות
אחד המנהגים הקדומים ביותר של חג השבועות הוא תיקון לי שבועות. האגדה מספרת כי בלילה שלפני מתן תורה נרדמו בני ישראל עד שעה מאוחרת במקום לצפות בהתרגשות לקראת המעמד המרגש שהוא מתן תורה והקב"ה נדרש להעיר אותם באמצעות ברקים וקולות. על כן, כתיקון לאותו החטא הקדום, בני ישראל נהגו ללמוד תורה לאורך כל הלילה שבין ערב שבועות ליום חג שבועות שבו קוראים בבית הכנסת את עשרת הדיברות זכר למעמד הר סיני. סיבה נוספת לתיקון לי שבועות מגיעה מספר הזוהר שם מופיעה המילה הארמית תיקון שהפירוש שלה בשפה העברית הוא קישוט. הרעיון העומד מאחורי הלימוד הוא שמקשטים את הכלה הלא היא התורה לקראת חופתה עם החתן שאליו משולים עם ישראל.
אכילת מאכלי דבש וחלב
בין המצוות והמנהגים של חג השבועות ניתן למצוא אכילת מאכלי דבש וחלב. המקור לכך הוא ההמשלה של התורה לחלב ודבש. התורה מתוקה כמו חלב ודבש. רבים מכינים ארוחות חלביות לחג השבועות וכמובן שמגוון רחב של עוגות חלביות וטעימות כאשר העוגה שמככבת כמעט בכל בית היא ללא ספק עוגת הגבינה על סוגיה השונים.
קישוט של בית הכנסת בצמחייה ירוקה
עוד מנהג עתיק שניתן למצוא אותו גם כיום הוא קישוט של בית הכנסת וכן הבית בירק. גם למנהג המדובר יש כמה מקורות כאשר הראשונה היא האגדה שמספרת שהר סיני פרח ולבלב לכבוד מתן התורה וקישוט בית הכנסת נעשה לזכר מתן תורה.
טקסי ביכורים
בזמן שבית המקדש היה קיים ישראל ובעיקר החקלאים שבהם נהגו לעלות לרגל ולהביא לבית המקדש את ביכורי הגידולים שלהם לאות תודה לאל על שהעניק להם את הארץ. גם היום קיבוצים שונים מקיימים טקסי ביכורים אשר כוללים ריקודים, תהלוכה ושירים. טקסים אלו נהוגים גם במוסדות החינוך לגיל הרך, כאשר מבקשים מהילדים להגיע עם טנא וזר פרחים.
מתכון לעוגות גבינה פירורים
ניתן למצוא כיום מתכונים לשבועות רבים ושונים, אך אין ספק כי המתכונים לעוגות גבינה מככבים כאשר מגיע החג המדובר ורבים מכינים כמה סוגים של עוגות מעין אלה. אם גם אתם רוצים להכין עוגת גבינה טובה, הנה מתכון שיעניק לכם את האפשרות להנות מחוויה מתוקה וטעימה:
המרכיבים הנדרשים עבור עוגה מעין זאת הם:
לבסיס העוגה ולפירורים:
2 ביצים
200 גרם חמאת "תנובה"
½2 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
לקצפת:
2 מיכלים של שמנת מתוקה 32%
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה 5% או 9%
2 כוסות חלב
גודל תבנית: תבנית עגולה או מרובעת
כיצד מכינים?
בשלב השני מערבבים את הקמח והסוכר יחד, מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים יחד עד שמתקבל בצק עיסתי.
לוקחים כדור קטן מהתערובת ושומרים בצד בכדי ליצור פירורים לציפוי העוגה
את הבצק שנשאר משטחים על תבנית עגולה או מרובעת ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות ואת הכדור פורסים על תבנית נפרדת ואופים על אותו החום. אופים את שתי התבניות במשך 10 דקות עד שמתקבל מאפה בעל גוון שחום וקריספי.
בשלב הבא מכניסים לקערת ערבול את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג ומתחילים להקציף על עוצמה בינונית עד שמתקבל קרם בעל מראה סמיך
מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף את הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה
שופעים את התערובת על הבסיס על העוגה ומפוררים עליה את הבצק אשר נאפה בתבנית השנייה.
מקררים את העוגה במקרר לכמה שעות ומגישים לצד פירות יער.
היכן תמצאו מתכונים חלביים טובים?
ישנם כאלה שבוחרים לערוך ארוחה רגילה הכוללת בשר ודגים ולהגיש בסופה את העוגות כקינוח וישנם כאלה אשר מאמצים את מנהגי החג ועומלים על הכנת ארוחה חלבית גדולה ועשירה הכוללת את מיטב המאכלים מהמטבח החלבי לרבות: פשטידות, קישים, פסטות ועוד. כאמור, כיום ניתן למצוא מגוון רחב של מתכונים לחג השבועות, אשר מעבר לעוגות גבינה ועוגות חלביות אחרות כוללים גם מתכונים לפיצות, מאפים, קישים, פשטידות ועוד, והכל על טהרת החלבי.
חשוב שתחפשו מתכונים חלביים אשר נוסו על ידי אנשים אחרים ויש חוות דעת אותנטיות הן על אופן הכנת המתכון, הן על המרכיבים, על המורכבות של הכנתו וכמובן שעל התוצר הסופי בסופו של דבר, הן מבחינת נראות והן מבחינת הטעם.