דורית זיס, מנהלת מחוז צפון של המשרד להגנת הסביבה: "רכישת הקרקע על ידי שותפות תדהר והראל היא הזדמנות להחזרת שטח קרקע עם הנוף והחוף מהיפים לארץ לטובת הציבור. פיתוח השטח על ידי שותפות החברות הותנה בשיקום של האתר, המוגדר כאתר המזוהם ביותר בישראל, והתוצאה היא תוכנית שיקום בטכנולוגיות טיפול המיטביות שידועות במדינות המפותחות. נמשיך לפעול להפחתת זיהום לציבור ולהחזרת שטחים לציבור כשהם משוקמים"
שטח מפעל תעשיות אלקטרוכימיות לשעבר, הנמצא על פני 250 דונם בסמוך לחוף הים בעכו, הוא אחד האתרים המזוהמים ביותר בישראל בקרקע ובמי התהום הזולגים גם לים. לאחר שנסגר בשנת 2003, פורק המפעל והשטח נרכש על ידי חברת דלק ים-מעגן, אך פעילותה בשטח לא הבשילה לידי תוכנית שיקום לקרקע ולמי התהום.
באתר יש קרקע מזוהמת בכספית ובתרכובות אורגניות מוכלרות – חומרים המוכרים כמסרטנים ופוגעים בבריאות האדם ובסביבה. ממצאי הניטור הימי שמבצע המשרד להגנת הסביבה הראו כי קיימת זליגה לים של חומרים אלו בתת הקרקע ובמי התהום, וכי קיימת קליטה של חומרים אלו גם בדגים.
לפי תוכנית הפעולה לים התיכון של אמנת ברצלונה, בסקר משנת 2001 האתר נחשב כאחד משבעת המוקדים החמים של ישראל בים התיכון, המאופיינים בפליטת מזהמים לים. ישראל כבר טיפלה בשישה האחרים, ואזור זה נותר המוקד האחרון.
עם רכישת השטח על ידי שותפות החברות תדהר-הראל, החל הליך מואץ של השלמת החקירה לממדי הזיהום בקרקע ובמי התהום וביצוע מבחני פיילוט לחלופות טכנולוגיות, שבאמצעותן ניתן לשקם את האתר באופן שניתן יהיה לבנות בו תעשייה ומגורים. תוצאות הבדיקות והמבחנים שנערכו הראו היתכנות לשיקום הקרקע ומי התהום. בנוסף, נבחן מידע מקיף על תהליכי שיקום באתרים אחרים בעולם בהם פעלה תעשייה דומה.
הבחינה המקצועית לחלופות השיקום נעשתה על ידי צוות בין-משרדי של המשרד להגנת הסביבה, רשות המים ומשרד הבריאות. הצוות דרש משותפות החברות לבצע בדיקות בטכנולוגיות המתקדמות ביותר הקיימות, והתוכנית שאושרה מכילה שילוב של מספר טכנולוגיות בהתאם לממצאי החקירה, כך שיתאפשר הטיפול המיטבי בקרקע ובמי התהום, על-מנת שיגיעו לערכי סף מחמירים שנקבעו על ידי הצוות בסיוע חברת ייעוץ מחו"ל, על סמך ממצאי הבדיקות וסקרי הסיכונים.
כחלק מהטיפול במי התהום יוקם קיר חציצה בין השטח המזוהם לחוף הים, ומי התהום ישאבו ויטופלו במשך שנים רבות עד לניקוי מי התהום. טיפול זה יפחית משמעותית את זליגת מי התהום המזוהמים לים.
בשטח יוקם פארק לוגיסטי ושטחו הצפוני מיועד למגורים. חוף הים ישוקם ויפתח לציבור הרחב.
העבודות באתר יחלו כבר בחודשים הקרובים ויכללו הקמה של מספר מתקני טיפול במים ובקרקע באתר עצמו, כדוגמת מתקן שטיפת קרקע, מתקן תרמי ומתקן לטיפול ביולוגי. העבודות יימשכו מספר שנים.