ניתוחים פלסטיים הפכו לטרנד הולך וגובר בשנים האחרונות בארץ ובעולם. נשים רוצות להרגיש יפות יותר ולחזק את הביטחון העצמי ולכן ניתוחים פלסטיים נחשבות לפתרון פופולארי בקרב נשים. ניתוח פלסטי נובע לא רק משיקולים אסתטיים של מראה חיצוני, אלא גם משיקולים בריאותיים, כגון ניתוח הקטנת חזה לנשים בעלות חזה גדול, הסובלות עקב כך מבעיות בריאותיות, כגון כאבי גב נלווים בשל כובד השדיים, וכן שדיים בעלות צורה נפולה ולא אסתטית. שדיים גדולות יכולות לגרום לאי נעימות רבה, כאבים בשל המשקל הרב על החזה, הזעה ופריחה בחלק התחתון של השד.
מהאמור לעיל ניתן לראות ששדיים גדולות יכולות לגרום אי נעימות רבה, פגיעה בצורה האסתטית של הגוף וכן להיות בעלות השלכות בריאותיות מגוונות על גופה של האישה. נשים רבות ששוקלות ניתוח הקטנת חזה חושבות גם על שאלות שכדאי לשאול לפני שהן ניגשות להחלטה המכריעה אודות ניתוח הקטנת חזה . מבין השאלות ניתן לראות שאלות כגון: מה השיטות הקיימות להקטנת חזה , אלו סיכונים ותופעות לוואי ישנם לניתוח הקטנת חזה וכן מה האופציות הקיימות לשלב הניתוחי לניתוח הקטנת חזה .
מה השיטות הקיימות כיום לניתוח הקטנת חזה ?
נשים רבות שואלות מה הסוגים הקיימים של ניתוח הקטנת חזה כדי להבין את הניתוח הכירורגי שהן מעוניינות לבצע על גופן. בעיקרון, קיימות שתי שיטות נפוצות לניתוח הקטנת חזה , כאשר שיטה אחת מתאימה לשדיים מאוד גדולים אשר בה מוציאים עודפי עור מהחזה ונשארת צלקת מסביב לפטמה. בשיטה שנייה של ניתוח הקטנת חזה , המיועדת לשדיים שהם לא גדולים מאוד, אשר אין בהם עודפי עור רבים מדי, בניגוד לשיטה הקודמת, ובה מוציאים עודפים של עור בגודל קטן ונשארת צלקת קטנה מסביב לפטמה.
שתי שיטות אלו הן השיטות הנפוצות לניתוח הקטנת חזה , בהתאם לגודל החזה וכמות עודפי העור המצויים בשדיים. בשתי שיטות הניתוח לניתוח הקטנת חזה , שתוארו לעיל, הניתוח מבוצע בהרדמה כללית ונמשך מספר שעות. החתכים בשתי שיטות ניתוח הקטנת חזה נתפרים על ידי תפרים וחובשים את השדיים בתחבושות. בנוסף, בשתי שיטות ניתוח הקטנת חזה שתוארו לעיל, נלקחת דגימה מרקמת השד לבדיקה פתולוגית כדי לשלול ממצאים ממאירים ברקמת השד. בהקשר לכך, יש לציין שלפני הניתוח נערכות בדיקות דם ובדיקות נוספות, על מנת לבדוק שמצבה הבריאותי של המטופלת הוא תקין ושהיא כשירה לעבור את הניתוח של הקטנת חזה .
סיכונים ותופעות לוואי של ניתוח הקטנת חזה : מה כדאי לדעת?
קיימים סיכונים ותופעות לוואי מגוונות בניתוח הקטנת חזה , כמו בכל פעולה כירורגית מורכבת. מבין הסיכונים האפשריים: זיהומים, דימומים, שטפי דם וכאבים חריגים. על מנת להקל על ההתאוששות ולהקטין סיכונים לתופעות לוואי יש לפעול לפי הנחיות הרופאים בחדר ההתאוששות, לא להתאמץ לאחר הניתוח, לא להתכופף וללבוש בגדים נוחים ולא צמודים, לשתות נוזלים ולשכב כמה שיותר על הגב. בכל מקרה של כאבים יוצאי דופן וחששות מתופעות לוואי לא רצויות, יש לפנות אל הרופא, על מנת לקבל טיפול מתאים. כל ניתוח של הקטנת חזה הוא ניתוח לא פשוט, הכרוך בכאבים, אך אם פועלים לפי הנחיות הרופאים אז ניתן להחלים במהרה, ולהתאושש מהניתוח בצורה יעילה.
מה שלבי ההתאוששות והחלמה לאחר ניתוח הקטנת חזה ?
לאחר הניתוח של הקטנת חזה מתעוררים עם שדיים עטופים בתחבושות, ותחבושות אלו יוסרו מהאישה לאחר מספר שעות בחדר ההתאוששות. במשך מספר שבועות על האישה המטופלת לחבוש חזייה מיוחדת ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת. בתהליך ההתאוששות וההחלמה, הצלקות יתרפאו בהדרגה והכאבים ילכו וייחלשו עם הזמן. יש ליטול משככי כאבים מתאימים ולהיזהר מתופעות של חולשה שיכולות להופיע מספר ימים לאחר הניתוח. בכל חשד לממצא חריג לאחר הניתוח, יש לגשת מידית לרופא המטפל, על מנת לקבל טיפול מתאים, למניעת סיבוכים נוספים. כאשר הניתוח מבוצע על ידי רופאים מקצועיים ומיומנים, הסיכון לסיבוכים קטן יותר, וכן תחושת הביטחון האישי של המטופלת עולה.