כך אמרה ד"ר מיטל פינטו, מרצה במרכז האקדמי כרמל בהרצאה בפני שופטי בית המשפט העליון
אבי דוד, קריות באינטרנט
ד"ר מיטל פינטו, חברת סגל בבית הספר למשפטים במרכז האקדמי כרמל בחיפה נבחרה לשאת הרצאה בפני "פורום שיתוף פעולה בין בית המשפט העליון לאקדמיה" הכולל את שופטי בית המשפט העליון בראשות נשיא העליון השופט אשר גרוניס. בכל שנה נבחרים שני מאמרים בלבד להצגה בפני הפורום. ד"ר פינטו הרצתה בפורום זה על מקרה העוסק בפרשנות חוק איסור הפליה במוצרים ושירותים בעקבות מאמרה שנועד להסביר את המונח "שוויון מהותי" ואת התפקיד שהוא ממלא בפרשנות חוקי איסור ההפליה השונים. המאמר מתייחס לפסק דין פרוז'אנסקי שבו טען התובע כי מועדון שאישר כניסה לנשים מגיל 26 ולגברים מגיל 24 הפלה אותו על בסיס מין בניגוד לחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים. "מדובר במקרה מעניין כי התובע הוא גבר שמשתייך לקבוצה חזקה באוכלוסייה, להבדיל ממקרים אחרים שבהם התובעים השתייכו לקבוצות בעלות סטאטוס חברתי חלש יותר. טענת ההגנה של המועדון הייתה שההבחנה רלוונטית ולא מהווה הפליה מכיוון שהיא מבוססת על ניסיון עבר לפיו גברים צעירים בני 24 מתנהגים באופן פרוע ואלים יותר מנשים בנות 24. טענת המועדון הופכת את המקרה למורכב יותר מכיוון שלמרות שהטענה לא נתמכה בראיות אמפיריות, קשה לחלוק על כך שהיא משקפת מצב אמיתי ביחס להתנהגות של נשים וגברים במועדונים" ציינה ד"ר פינטו.
בית המשפט העליון קיבל את תביעתו של פרוז'אנסקי. השופט סלים ג'ובראן קבע שלמרות שהתובע הוא גבר, הפגיעה האמיתית היא דווקא בנשים כי היא מנציחה מערכת יחסים היררכית בין גברים בוגרים לנשים צעירות ומכיוון שנשים מהוות קבוצה חלשה יותר באוכלוסייה, מדובר בהפליה גם אם ההבחנה רציונאלית ורלוונטית. "אני מצדדת בפסק הדין של השופט ג'ובראן ולדעתי עיקר העבודה הנדרשת מבית המשפט במקרים דומים של הבחנות רלוונטיות היא התעמקות בשאלה מי הן הקבוצות החלשות יותר בחברה ומהי המטרה החברתית של עילות ההפליה. לכן, לדעתי, בית המשפט צריך לזנוח את העיסוק בשאלה האם הכללה מסוימת בנוגע לקבוצות מסוימות היא מדויקת מבחינה סטטיסטית או לא. במקום זאת, עליו להתרכז במטרות החברתיות שבהם מבקשים חוקי איסור ההפליה להילחם מלכתחילה".
בכנס נכח נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס שד"ר פינטו הייתה מתמחה שלו לפני 10 שנים בבית המשפט העליון. יוזם ומארגן הכנס הוא פרופ' שחר ליפשיץ – הדיקאן של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. בכינוס נכחו כמעט כל השופטים בבית המשפט העליון.
השופטת דפנה ברק-ארז שמתמחה במשפט ציבורי הציגה את התגובה העיקרית למאמר לצד פרופ' ברק מדינה מהאוניברסיטה העברית ופרופ' יצחק בנבג'י מאוניברסיטת תל-אביב .
נשיא המרכז האקדמי כרמל פרופ' נחום ביגר ציין: "זהו כבוד עבורנו שמרצה מבית הספר למשפטים נבחרה להרצות בפני פורום משפטי כה מכובד".